Wine-up Paperback

het fantastische rotleven van Caro, Anna en Esmee

Wine-up
 

Samenvatting

BEKEND VAN DE TV-SERIE BITTERZOETVroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we wel af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer...Meer Wine-up Lees meer

Product Informatie

Auteur

Yvanka van der Zwaan, Mieke Kosters

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044351941

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

240

Formaat

200 x 124 x 18 mm

Samenvatting

BEKEND VAN DE TV-SERIE BITTERZOETVroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we wel af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer...Meer Wine-up Lees meer

Paperback
240 pagina's
€ 9 99
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


BEKEND VAN DE TV-SERIE BITTERZOETVroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we wel af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).Auteurs Yvanka van der Zwaan en Mieke Kosters zagen tijdens een etentje met vriendinnen en veel wijn hoe fantastisch het is om herkenbare verhalen met elkaar te delen, en besloten samen te gaan schrijven. Wine-up.nl groeide in korte tijd uit tot een populair vrouwenblog met honderdduizend bezoekers per maand en tienduizenden volgers. Anna, Caro en Esmee zijn inmiddels ook te zien in Bitterzoet, de nieuwe tv-serie op LINDA.tv en Net5.'Sex and the City meets Bridget Jones' TELEGRAAF VROUW'Het leukste vrouwenblog van Nederland' LIBELLEwww.facebook.com/Wineup www.wineup.nl www.facebook.com/TheHouseOfBooks


Product Informatie

Auteur

Yvanka van der Zwaan, Mieke Kosters

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044351941

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse verhalen

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

240

Formaat

200 x 124 x 18 mm

Beoordelingen

‘Wine-up’ - Yvanka van der Zwaan, Mieke Kosters3 / 5

Wine-up

Wine up is eigenlijk een clubje van vaste vrouwen die houden van wijn, het leven en schrijven. Gewoon voor de lol. Wine-up groeide in korte tijd uit tot een populair vrouwenblog met honderdduizend bezoekers per maand en tienduizenden volgers. Anna ,Caro en Esmee zijn nu ook te zien in Bitterzoet, de nieuwe komische dramaserie op LINDA.TV. Neem ook een kijkje op www.wine-up.nl

Het boek gaat over drie vrouwen Anna (42), Caro (41) en Esmee (40). Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger.

Het boek heeft allemaal korte hoofdstukken, dus je kunt het gemakkelijk oppakken en even weer weg leggen. Af en toe heb ik wel gegniffeld, omdat het herkenbaar is. Het heeft helaas geen diepgang, maar het is een leuk boek voor tussendoor. Ik geef het 3 sterren!


4 / 5

Must-read

In Wine-up lezen we afwisselend de belevenissen van Caro, Anna en Esmee.
Anna (42) is de meest serieuze en nuchtere van het stel. Als je de bende in haar huis ziet zou je dit niet zeggen. Het serieuze zit hem vooral in de zelfhulp- en coachingcursussen die ze wekelijks volgt. Haar briljanten inzichten en ideeën deelt ze met iedereen, gewild of ongewild. Anna is altijd te druk, tot wanhoop van haar man en drie kinderen en ze is een tikje verslavingsgevoelig.

Caro (41), is een alleenstaande moeder en vindt dat prima. Dat zegt ze in ieder geval. Ze heeft drie kinderen, die allemaal hun eigen mening hebben. Sinds haar scheiding leeft Caro er een beetje op los en stort zich regelmatig in het datingcircuit.

Esmee (40) is iemand die altijd maar druk is om alles voor iedereen te regelen. Volgens haar heeft ze niets aan haar man Pieter, alles komt toch op haar schouders terecht, ook de opvoeding van haar twee zonen. Ze werkt als juriste en houdt vooral van het gezonde eten, in ieder geval zolang het in de mode is. En ze heeft natuurlijk altijd gelijk.

Wine-up heeft allemaal korte verhalen die de belevenissen van de drie vrouwen weergeeft. Wat al heel snel opvalt is dat er voor de veertigers onder ons zoveel herkenbaars in te vinden is. Ze maken dingen mee, die je zelf mee had kunnen maken. De dingen die besproken worden zorgen voor veel ja-geknik tijdens het lezen, want wat is het toch allemaal goed te begrijpen. In elk van de hoofdpersonages kom je wel een stukje van jezelf tegen.

“Wat is dat toch met mannen dat ze zo kleinzerig en hypochondrisch zijn als het over hun gezondheid gaat? Daar waar wij maar doorgaan en doorgaan, liggen die mannen bij het eerste hoestje in bed naar Discovery Channel te kijken of ze terminaal zijn.”

In gewone taal vertellen de vrouwen over hun leven die gepaard gaat met frustraties, onzekerheden, twijfels en het zich regelmatig onbegrepen voelen. Of het nu gaat over sex (en de fabels hoe vaak iedereen het doet), of over de kinderen (die soms best irritant kunnen zijn), de meest uiteenlopende onderwerpen worden zonder enig gevoel van schaamte onder handen genomen. Regelmatig zorgt dit voor hilarische momenten. De datingpogingen van Caro zullen voor een aantal ook niet onbekend zijn, misschien een periode waar niet iedereen positief op terugkijkt, maar zoals Caro het allemaal beleeft is realistisch maar op schertsende wijze neergezet. Bracht bij mij herinneringen naar boven waar ik nu om kan lachen.

“Had ik ze het woord ‘mama’ maar nooit geleerd...” “…Maaaam, maaaaam, maaaaaam! Handdoek!’…” “…Maam, waar is mijn gymtas? Maam, maaaaam mahaaaam!”

Wine-up lezen geeft je het gevoel dat je samen met je vriendinnen om de tafel zit, de vriendinnen waarmee je alles kan bespreken. Een boek waar je je bij thuis voelt en het is gewoon heerlijk om als veertiger (okay, bijna vijftiger) te lezen dat je niet de enige bent met al die onzekerheden en twijfels. Een must-read!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
,
Wine-up
Wine-up
Yvanka van der Zwaan, Mieke Kosters
Paperback  240 paginas
999