Woutertje Pieterse (gebonden)
24.50

Tijdelijk niet voorradig

De geschiedenis van Woutertje Pieterse wordt door velen beschouwd als van de belangrijkste Nederlandse klassiekers en doet zeker niet onder voor Max Havelaar. Deze roman over een dromerige, fijngevoelige jongen speelt zich af in het negentiende-eeuwse Amsterdam en is een grimmige en geestige satire op het bekrompen burgerdom. Echter zowel de spelling als het archa h taalgebruik vormen voor veel lezers een barri . Reden genoeg voor een nieuwe editie van Woutertje Pieterse. Niemand minder dan Ivo de Wijs heeft zorggedragen voor de bewerking en bekorting van deze editie.
Deze nieuwe versie zal hedendaagse lezers de gelegenheid geven opnieuw kennis te maken met dit prachtige werk dat voor vele schrijvers en lezers een inspiratiebron is gebleken.
Uit het nawoord van Ivo de Wijs:
Ten slotte: wie zich niet met mijn ingrepen heeft kunnen verenigen, doet er het beste aan dit boek als een "Bloemlezing" te beschou-wen. En wie vindt dat ik Woutertje Pieterse "met rust had moeten laten", krijgt het antwoord: "Woutertje Pieterse is veel te lang met rust gelaten! De jongen wil weer gelezen worden! Wat zeg jij, Stoffel?"

0 | 0