Young adult

Wat zijn young adult boeken?

Young adults boeken zijn boeken die geschreven zijn voor de leeftijdscategorie 13 jaar en ouder. Boeken voor volwassenen zijn vaak niet herkenbaar genoeg voor jongeren die graag lezen. Speciaal voor jongeren vanaf 15 jaar zijn er young adult boeken. De spanning van boeken voor volwassenen maar dan met hoofdpersonen van je eigen leeftijd. Zo kunnen jongeren zich beter inleven in het verhaal, en voelen ze zich ook beter begrepen. Bekende young adults auteurs zijn onder andere Anna Todd , Veronica Roth en Kiera Cass . Young adults boeken gaan over de grote vragen in het leven. Wie ben je, waar sta je voor, en welke keuzes maak je? In de Hongerspelen moeten jongeren gedwongen deelnemen aan een gevecht tot de dood, in de young adults serie Divergent moeten zestienjarigen kiezen bij welke van de vijf facties ze de rest van hun leven zullen horen. Je keuzes bepalen je toekomst en niet kiezen is geen optie… De spannende boeken laten je niet meer los, tot je de laatste uit de serie dichtslaat. Kun je niet wachten tot het volgende boek uit je favoriete serie uitkomt? Bij Bruna kun je titels reserveren, waarvan de release-datum bekend is. Op de dag dat het boek uitkomt, haal je jouw exemplaar op bij Bruna, of we sturen het naar je op. Je hebt je boek dan meteen in huis!

Hoe oud is een young adult?

Een Young adult valt in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar. De leeftijdscategorie 19 tot 29 jaar ook wel bekend als New adult wordt meestal ook meegenomen in het Young adult genre.

Young Adult boeken top 10

Ben je benieuwd naar de beste young adult boeken? Bekijk dan onze Young adult top 10 lijst.

De beste young adult series

Ben je op zoek naar een spannende young adult serie? Kijk dan bij: De Helse Creaties boeken, De Royals, De selectie, Touching Juliette, Heartstopper, Maxton Hall, Hof van doorns en rozen, Moordgids, Carriorcats, Caraval