Bruna Boeken top 10

Op zoek naar de top 10 beste boeken van dit moment? Bruna geeft je graag boekentips; onze beste boeken top 10 staat er vol mee! In dit boekenoverzicht zie je welke boeken er op dit moment het best verkocht worden. Fictie en non-fictie, alle genres bij elkaar. Is het ook een boek voor jou? Dat lees je op de achterflap, en soms krijg je van ons zelfs het eerste hoofdstuk cadeau. En vind je het hier niet, dan wel in één van onze andere boeken selecties! De beste boeken uit de top 10 en top 100 verzenden wij gratis! Koop de beste boeken bij bruna.nl net zo goedkoop als in de Bruna-winkel. Want bestel je online een top 100-boek, dan zijn de verzendkosten voor ons! En als dat voor de top 100 geldt, dan is dat natuurlijk ook zo voor alle beste boeken in deze top 10. Bestel één van deze best verkochte boeken, en verzending is gratis. Boeken die je voor 23:00 bestelt, worden bovendien vandaag nog verpakt en verzonden. Liggen ze morgen onder je kussen! Staan deze boeken top 10 al in je kast? Of wil je meer boekentips van Bruna? Bekijk dan eens onze andere beste boeken top 10 lijsten! In onze literatuur en roman boeken top 10 vind je bijvoorbeeld de 10 mooiste literatuur en meeslepende romans. We hebben ook een top 10 kinderboeken, een managementboeken top 10, en een eBook top 10! En zoek je iets specifieks, neem dan een kijkje in onze thematische Bruna collecties.


 1. 1
  Dit kan niet waar zijn

  Dit kan niet waar zijn

  Joris Luyendijk
  De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit - met gevaar voor hun eigen baan. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 7,99

 1. 2
  Topshow

  Topshow

  Michel van Egmond, Jan Hillenius
  Na zeven turbulente jaren is er een einde gekomen aan de titel Voetbal International op televisie. In Topshow kijken bestsellerschrijver Michel van Egmond en eindredacteur Jan Hillenius terug. Topshow is een bij vlagen hilarische schets van de gang van zaken achter de schermen van Nederlands meest besproken voetbalpraatprogramma. Het is onthullende blik in de wereld van de commerciële televisie en een intiem portret van de hoofdrolspelers, geschreven vanuit de coulissen. Het gaat over vriendschap, ruzie, humor, over opzwellende ego's, botsende karakters en de eeuwige fascinatie voor de bal. En het probeert antwoord te geven op die ene, altijd weer opdoemende vraag: Is het nu allemaal echt of niet? Michel van Egmond (Voorburg, 1968) is voormalig eindredacteur van Voetbal International. Hij schreef twee bestsellers, Gijp (2012) en Kieft (2014), en ontving voor beide de NS Publieksprijs. Jan Hillenius (Den Haag, 1971) is eindredacteur van Voetbal International. Voorheen was hij ook al betrokken bij voorloper Voetbal Insite.
  Paperback  € 19,95 | eBook  € 14,99

 1. 3
  Gouden jaren

  Gouden jaren

  Annegreet van Bergen
  In slechts twee generaties heeft de technologische revolutie ons leven totaal veranderd. Annegreet van Bergen beschrijft in Gouden jaren hoe dit precies is gegaan. De verschillen met pakweg 50 jaar geleden zijn enorm. In 1952 was het gebruikelijk om een stofzuiger te delen met je moeder of schoonmoeder. Kun je je nog voorstellen dat er in 1961 slechts 24 uur per week werd uitgezonden op televisie? En in 1965 hadden alleen de buren telefoon. Gouden jaren gaat over de geschiedenis die nog niet zo lang geleden is. Herkenbaar en mooi. Hoe beleef jij de gouden jaren? Na de oorlog is ons land onvoorstelbaar hard gegroeid op het gebied van welvaart. Ons leven veranderde daardoor ingrijpend. Voor Annegreet van Bergen was dat reden genoeg om er een boek over te schrijven. De prachtige foto's in Gouden jaren zullen je ongetwijfeld raken. Beroepen en activiteiten van vroeger zijn nu achterhaald. Maar nog niet vergeten. De anekdotes en observaties tonen aan dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het grote voordeel van de Bruna webshop is dat je morgen al Gouden jaren van Annegreet van Bergen kunt lezen. Als je tenminste op werkdagen voor 23.00 uur bestelt. Veel plezier met deze nostalgische verhalen over vroeger!
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 7,99

 1. 4
  Kieft

  Kieft

  Michel van Egmond
  Bij de naam Wim Kieft denkt menigeen aan die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Dagelijks wordt hij er nog aan herinnerd, zo vertelt hij aan Michel van Egmond. Toch gaat zijn boek vooral over zijn verslaving aan cocaïne en alcohol. En over de veerkracht die de oud-voetballer in zich heeft. Elke dag strijdt hij om clean te blijven. Zodat hij écht kan blijven leven. Michel van Egmond (1968) is journalist bij Voetbal International en schrijver van sportboeken, waaronder Gijp. Veel lof voor Kieft van Michel van Egmond: in 2014 won Michel van Egmond met Kieft de NS Publieksprijs. Hij had deze prijs in 2013 ook al voor Gijp gewonnen. De overeenkomst tussen beide boeken is dat het kwetsbare verhalen zijn. Wim Kieft gooit zijn hele ziel en zaligheid open en bloot voor iedereen. Het is een verhaal over hoe een voormalig tieneridool zo hard kon vallen. Ook geeft Kieft steeds weer aan dat zijn leven nooit gemakkelijk zal worden. De talloze lezers van dit boek waarderen de eerlijkheid en de openheid waarmee het verhaal verteld wordt. Lees Kieft zelf: bestel nu! Wil je weten hoe goed dit boek is? Dan zul je het toch echt zelf moeten lezen. Gelukkig bezorgen wij morgen Kieft al bij je thuis als je op werkdagen voor 23.00 uur bestelt. Dan kun je meteen beginnen!
  Paperback  € 19,95 | eBook  € 4,99 | Paperback  € 15,00

 1. 5
  Verraad
  Bliyoo

  Verraad

  Jan Meeus
  Verraad is het criminele levensverhaal van Willem Holleeder (1958) na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf leek het of Holleeder een normaal bestaan op wilde bouwen in de bovenwereld. Maar achter de schermen bleef de positie van de Neus in de Amsterdamse onderwereld sterk. Een simpele optelsom van oude en nieuwe zaken leert dat de naam van Willem Holleeder sinds 1995 in ruim twintig onderzoeksdossiers voorkomt. Hij wordt in verband gebracht met de liquidaties van Heineken-ontvoerder Cor van Hout (2003), vastgoedhandelaar Wim Endstra (2004), beroepscrimineel John Mieremet (2005), hasjhandelaar Kees Houtman (2005) en kroegbaas Thomas van der Bijl (2006). Dit boek is gebaseerd op het onderzoeksmateriaal van justitie en politie en op diverse getuigenissen van binnen en buiten het criminele milieu. De rechtszaak tegen Willem Holleeder is vermoedelijk de finale akte in een poging de schuldigen in het lange en gewelddadige gevecht om de macht in de onderwereld te berechten. Willem Holleeder is een van de weinige hoofdrolspelers in dit conflict die nog leven. Volgens zijn zussen Sonja en Astrid Holleeder komt dat omdat hij iedereen weet te manipuleren. 'Hij is een psychopaat en heeft echt iedereen in zijn omgeving verraden.' Verraad is het eerste boek over de criminele levenswandel van Nederlandse bekendste onderwereldfiguur.
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 13,99

 1. 6
  De mooie voedselmachine

  De mooie voedselmachine

  Giulia Enders
  De mooie voedselmachine is een vrolijk, open en informatief boek over de spijsvertering met de meest recente wetenschappelijke inzichten. Arts in opleiding Giulia Enders won in 2012 de Science Slam en is een regelrechte hit in Duitsland: ze verkocht in zes maanden tijd al meer dan 800.000 exemplaren. Makkelijk te lezen en vol feiten, fabels, grapjes en wetenschap, heeft Enders met De mooie voedselmachine een nobel doel: iedereen meer kans geven op gezondheid. De mooie voedselmachine in de pers: "Giulia Enders geeft een fenomenale masterclass 'darmen'. Boeiend vanaf de eerste zin! Intelligent, aantrekkelijk geschreven.' - Humberto Tan in RTL Late Night. "Enders wijst in haar boek op de belangrijke rol van de darmen voor het brein. En ook voor andere organen; eigenlijk voor het hele welbevinden van de mens.' - de Volkskrant. "Wie écht wil weten hoe de spijsvertering in elkaar steekt, van hap tot plons, leest het holistische De mooie voedselmachine.' - NRC Handelsblad. Download De mooie voedselmachine als eBook. Steeds meer boeken zijn bij Bruna ook verkrijgbaar in een digitale uitgave, om te lezen op je smartphone, tablet of e-Reader. Koop De mooie voedselmachine nu online als eBook en je kunt direct beginnen met lezen! Al hoef je bij Bruna ook niet lang te wachten op de mooie gedrukte uitgave.
  Paperback  € 17,95 | eBook  € 12,99 | Paperback  € 10,00

 1. 7
  Turbulentie

  Turbulentie

  Annette Herfkens
  Annette Herfkens overleefde als enige een vliegtuigramp en bracht acht dagen door in de Vietnamese jungle voordat ze gevonden werd. Na haar bijzondere redding slaagt ze erin om haar leven weer op te bouwen, het verdriet om de dood van haar verloofde een plek te geven, haar carrière te hervatten en de liefde weer te vinden. De voornaamste les die ze in de jungle leerde, blijkt ook van toepassing te zijn in haar verdere, dagelijkse leven: neem de zaken zoals ze zijn en verander alleen datgene wat je daadwerkelijk kunt veranderen. Een mooie maar moeilijke les, waar Annnette mee worstelt als haar zoon gediagnosticeerd wordt met autisme. Na veertien jaar keert Annette terug naar Vietnam om de berg te beklimmen waar de crash heeft plaatsgevonden en antwoorden te krijgen op vragen die al jaren door haar hoofd gaan.
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 12,99

 1. 8
  Herr Pep
  Bliyoo

  Herr Pep

  Marti Perarnau
  Best verkochte sportboek in Spanje! 'Onthullend' - The Guardian 'Guardiola in topvorm. Erg goed geschreven en interessant voor professionals, voetbalfans en zelfs zij die er niet van houden' - El País Tijdens het seizoen 2013-2014 Guardiola's eerste seizoen bij de club, had de Catalaanse sportjournalist Martí Perarnau onbeperkt toegang tot het complex van Bayern München. Nog nooit eerder in het tijdperk van het moderne voetbal kreeg een journalist de mogelijkheid om een eliteteam van zo dichtbij te volgen en een portret te maken van de meest spraakmakende en unieke voetbalcoach van dit moment.
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 9,99

 1. 9
  Meester Mark vraagt door

  Meester Mark vraagt door

  Mark van der Werf
  Journalist Mark van der Werf gaat op zijn 35e lesgeven op een basisschool, maar houdt het binnen twee jaar voor gezien. Het boek over zijn kortstondige carrière-switch, 'Meester Mark draait door', maakt een storm aan reacties los. Talloze leraren storten hun hart uit. Ook zij worden gedwongen om toetsen eindeloos te analyseren en elke scheet van hun leerlingen in drievoud te notuleren. Dreigen ze allemaal te bezwijken, of fietsen er in het onderwijs ook nog mensen fluitend naar hun werk? In Meester Mark vraagt door gaat de auteur langs bij tientallen leerkrachten van basis- en middelbare scholen die wél overleven in het onderwijs. Ze beschrijven wat hen dwars zit, maar laten vooral zien hoe zij de rompslomp succesvol te lijf gaan. Met veel humor vertellen de docenten hoe ze ontsnappen aan de vergadermanie, verantwoordingsdrift en inspectiestress; hoe ze brutale leerlingen onder de duim houden, onbeschofte ouders de mond snoeren en buitenstaanders de les lezen die denken dat leraren slechts ontspannen achterover leunen tot het alweer vakantie is. Samen geven ze antwoord op de vraag die leraren zich vaak vertwijfeld stellen: Hoe houd ik het hoofd in hemelsnaam boven water?
  Paperback  € 16,00 | eBook  € 8,99

 1. 10
  Thuis in de Tour
  Bliyoo

  Thuis in de Tour

  Mart Smeets
  Over de Tour op vaderlandse bodem Mart Smeets was - misschien wel als enige Nederlander - fysiek aanwezig bij alle Nederlandse openingsritten van de Tour de France. Al in 1954 ging hij met zijn vader naar het Olympisch Stadion voor de Tourstart, in 1973 deed hij verslag van de proloog in Scheveningen voor de NOS Radio, in 1978 in Leiden voor de NOS televisie (waar hij Jan Raas zag winnen maar de uitslag ongeldig verklaard werd), en ook in Den Bosch 1996 (processierupsen!) en Rotterdam 2010 (droomstart) was hij aan het werk. Ook in Utrecht zal hij er zijn. En de Tour kwam vaker naar Nederland: in 1969 voerde de etappe naar Maastricht, in 1992 naar Valkenburg en in 1958 reed de Tourkaravaan tien hele kilometers door Zeeuws-Vlaanderen. In Thuis in de Tour memoreert Mart Smeets prachtige verhalen over de Tour op vaderlandse bodem. Hij baseert zich op eigen herinneringen en aanvullend historisch onderzoek.
  Paperback  € 14,95 | eBook  € 7,99