Achter je eBook

Achter je
 
eBook

Samenvatting

Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug....Meer Achter je Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lisa Gardner

Taal

Nederlands

Uitgever

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

ISBN

9789403111605

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Literaire thrillers , De beste eBooks voor 7,99 , eBooks , Thriller eBooks voor 4,99 per stuk , Najaarsactie eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

448

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

2,95

Vertaler

Els Franci

Samenvatting

Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug....Meer Achter je Lees meer

eBook
448 pagina's
€ 6 49
€ 12 99
Paperback € 19,99

Bekijk alles van Lisa Gardner
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug. Maar nu worden Pierce en Rainie opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen. Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is, en iedereen vraagt zich af waarom hij opnieuw aan het moorden is geslagen. Voor de dertienjarige Sharlah is dit dé kans om weer in contact te komen met haar broer, en eindelijk inzicht te krijgen in die zwarte nacht waarin hun beide ouders omkwamen. Maar ze weet ook als geen ander dat het werkelijke gevaar altijd dichterbij is dan je denkt.


  Product Informatie

  Auteur

  Lisa Gardner

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

  ISBN

  9789403111605

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Literaire thrillers , De beste eBooks voor 7,99 , eBooks , Thriller eBooks voor 4,99 per stuk , Najaarsactie eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  maart 2018

  Pagina's

  448

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  2,95

  Vertaler

  Els Franci

  Beoordelingen

  ‘Achter je’- Lisa Gardner  4 / 5

  Lekker boek

  Titel: Achter je
  Auteur: Lisa Gardner
  Serie: Quincy & Rainie deel 7
  Uitgeverij: De Bezige Bij
  Publicatiedatum: april 2018
  Aantal blz: 448

  Cover
  De cover is qua kleurstelling nagenoeg hetzelfde als bij Vind haar. Op de foto een vrouw met gesloten ogen. Het is wel een cover dat mij zou opvallen, omdat hij herkenbaar is. Wie de vrouw op de foto is, is niet duidelijk.

  Auteur
  Vandaag de dag is Lisa Gardner een #1 New York Times crime thriller auteur, maar ze begon haar carrière in de voedselindustrie. Nadat haar haar meerdere keren vlam had gevat, begreep ze de hint en besloot ze dat het genoeg was. Ze begon haar carrière als schrijfster. Gardner's werk als onderzoek analist voor een internationaal consulting bureau wekte haar interesse voor forensisch onderzoek wat zij omzette in spannende thrillers die geregeld op de bestsellerlijsten terecht komen. Ze schreef diverse bekende thrillers zoals The Killing Hour, The Next Accident en Fear Nothing. Gardner schreef ook romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Lisa Gardner groeide op in Hillsboro, Oregon, waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School. Sinds 2007 woont en werkt Gardner in New Hampshire samen met haar op auto's verzotte man, sportieve skiënde dochter en 2 hondjes. Bron: bol.com

  Achterflap/samenvatting
  Acht jaar geleden vermoordde Sharlahs broer hun beide ouders, om zijn eigen leven en dat van zijn zusje te redden. Sharlah werd geadopteerd door de FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner, en zag haar broer nooit meer terug.

  Maar nu worden Pierce en Rainie opgeroepen na een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen. Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is, en iedereen vraagt zich af waarom hij opnieuw aan het moorden is geslagen.

  Voor de dertienjarige Sharlah is dit dé kans om weer in contact te komen met haar broer, en eindelijk inzicht te krijgen in die zwarte nacht waarin hun beide ouders omkwamen. Maar ze weet ook als geen ander dat het werkelijke gevaar altijd dichterij is dan je denkt.

  Mijn mening
  De 13-jarige Sharlah staat op het punt om geadopteerd door FBI-profiler Pierce Quincy en Rainie Conner. Ze heeft één broer, Telly Ray, die ze al acht jaar niet heeft gezien. Telly Ray heeft 8 jaar geleden hun beide ouders vermoord om hun eigen leven te redden. In het heden worden Quincy en Rainie opgeroepen voor een moord in een benzinestation. Als de verdenking komt dat de schutter wel eens de broer van Sharlah is, begint het verhaal pas echt.

  Achter je is weer een hele fijne thriller van Lisa Gardner, het leest zo makkelijk. Door het wijzigen van ‘de verteller’ blijft het allemaal zeer boeiend. De spanning is voelbaar in het hele boek. Het “waarom” is een vraag die het hele boek door mijn hoofd spookte. Gardner vertelt echt een verhaal, de details zijn enorm waardevol voor het boek en de personages komen voor mij tot leven. Wat ik ontzettend mooi vond, was het lezen over de liefde van pleegouders voor hun pleegkinderen, dit staat heel centraal in dit boek. Achter je is al het 7e deel in de Quincy en Rainie serie maar dit is de eerste die ik lees. Normaal ben ik niet zo van halverwege in een serie vallen, maar ik ben eigenlijk behoorlijk verrast. Ik heb geen moment gedacht dat ik informatie miste.

  Spanning: 4,5
  Plot: 4
  Leesplezier: 4,5
  Schrijfstijl: 4
  Originaliteit: 4
  Psychologie: 4

  Ik geef Achter je een ruime 4 sterren.

  Leontine


  4 / 5

  Spannend tot laatste bladzijde

  Quincy en Rainie zijn voormalige FBI profilers, en werken als consultants. Ze worden gevraagd om mee te kijken bij een dubbele moord in een tankstation. Op de camera zien ze de vermoedelijke dader, een jonge jongen die onverschrokken in de camera kijkt voordat hij hem kapot schiet. Deze jongen heet Telly en woont bij pleegouders, als de politie naar het huisadres gaat, blijken deze pleegouders op gruwelijke wijze vermoord te zijn.
  Dan begint de zoektocht naar deze jongen, die vreemd genoeg steeds aanwijzingen achter laat. Telly blijkt 8 jaar eerder zijn beide ouders na een jeugd vol geweld en verwaarlozing. Hij heeft een zusje Sharlah waarvoor hij heel zorgzaam en lief was, maar die elkaar na de moorden op hun ouders niet meer gezien hebben. Sharlah blijkt de geadopteerde dochter te zijn van Quincy en Rainie.
  Lisa Gardner is er in geslaagd een tot aan het einde toe zeer spannende thriller te schrijven, steeds meer informatie leidt tot de ontknoping en deze zie je als lezer niet aankomen. Deels heeft dit te maken met het feit dat pas op het einde van het boek informatie verteld wordt, die je nodig hebt om alle losse eindjes tot een geheel te maken.


  5 / 5

  Achter je

  Telly Ray en Sharlah groeien op in een volkomen ontheemd gezin. Wanneer hun vader –in dronken toestand- zijn vrouw neersteekt en vervolgens zijn kinderen achterna gaat met een mes ziet de negenjarige Telly Ray zich genoodzaakt zijn ouders te vermoorden met een honkbalknuppel.

  “Hij is zwaarbewapend en moet met uiterste voorzichtigheid worden benaderd. Alle naburige steden en dorpen moeten op de hoogte gebracht worden, alsmede de State Police, de boswachterij, campings, et cetera. De naam van de voortvluchtige is Telly Ray Nash.”

  Acht jaar later is Sharlah geadopteerd door FBI-profilers Pierce Quincy en Rainie Conner. De profilers worden geconfronteerd met een schietpartij in het plaatselijke tankstation, de dader is op de vlucht geslagen. Alles wijst erop dat de broer van Sharlah de dader is.

  Gardner geeft met ‘Achter je’ opnieuw blijk over een geweldig vertellend vermogen te beschikken. Het ingenieuze verhaal, de vele plotwendingen en de spanningsopbouw, zijn allemaal van hoog niveau. Kundig en kunstig schetst de auteur enerzijds de brute moorden en anderzijds de kwetsbare liefde. De liefde tussen broer en zus en de liefde van de pleegouders voor hun pleegdochter.

  “Quincy had met zijn dochter te doen. Vanwege de moed die de verlegen tiener moest opbrengen om de blikken van al deze volwassenen te doorstaan. Vanwege haar loyaliteit aan haar broer.”

  Waar Gardner zich overigens ook in onderscheid zijn haar uiterst natuurlijke dialogen en karakteristieken. Deze auteur gaat eerst zelf ‘op pad’ met haar personages en pas tot ze hen door en door kent, presenteert ze hen aan haar lezers. Althans, zo lijkt het.

  Kortom, Gardner heeft opnieuw een grootse prestatie geleverd met ‘Achter je’.

  Over de auteur
  Lisa Gardner, pseudoniem van Lisa Baumgartner (1971), is een Amerikaanse auteur, geboren en opgegroeid in Hillsboro, Oregon, waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School. Als Lisa Gardner debuteerde ze in 1998 met de thriller ‘Bloedbruiloft’, het eerste deel van een reeks rond FBI-profiler Pierce Quincy. Ze werkte ruim twee jaar aan deze thriller en deed grondig onderzoek bij verschillende beveiligingsbureaus.

  Onder de naam Alicia Scott debuteerde ze als schrijfster echter al in 1992, toen ze voor Silhouette Intimate Moments haar eerste roman schreef (‘Walking after Midnight’); in die serie volgden nog twaalf romans.

  Uitvoering
  Uitgever: Cargo
  ISBN: 9789403106908, 9789403111605
  Paperback, 448 pagina’s

  Over Hanneke Tinor-Centi
  Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
  http://ht-c-communicatie.nl/

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Achter je
  Achter je
  Lisa Gardner
  eBook  448 paginas
  649
  1299