Broertje eBook

Broertje
 
eBook

Samenvatting

In een landhuis aan de Côte d'Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in...Meer Broertje Lees meer

Product Informatie

Auteur

Michael Berg

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044351118

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Literaire thrillers , eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2017

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

3,09

Samenvatting

In een landhuis aan de Côte d'Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in...Meer Broertje Lees meer

eBook
€ 4 99
Paperback € 19,99

Bekijk alles van Michael Berg
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  In een landhuis aan de Côte d'Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in shock en niet aanspreekbaar. Fillon belt de zus van Felix, Lotte Pradeau, een Nederlandse stand-up comedian, die met haar familie heeft gebroken. Ze reist naar Zuid-Frankrijk en komt voor een dilemma te staan, kiest ze voor zichzelf of voor haar broertje.


  Product Informatie

  Auteur

  Michael Berg

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  The House of Books

  ISBN

  9789044351118

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Literaire thrillers , eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  september 2017

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  3,09

  Beoordelingen

  ‘Broertje’- Michael Berg  4 / 5

  4,5/5* Een van mijn favorieten!

  In deze thriller die je meteen bij de strot grijpt zijn veel actuele thema’s verwerkt, zoals de vluchtelingenproblematiek en de rol van de politiek en gezagsdragers die soms hun mening laten bepalen door de zucht naar macht en geld. Bovendien wordt een bepaalde vorm van autisme zo duidelijk beschreven, dat die voor sommige personen herkenbaar zal zijn bij mensen in zijn of haar omgeving die met een vorm van autisme te maken hebben.

  Familie is een rode draad door het boek; zowel de familie van de dader als de familie van de slachtoffers zijn levende wezens in Broertje. Maar ook het gezinsleven van inspecteur Fillon van de politie in Draguignan krijgt de nodige aandacht.
  De personages zijn heel duidelijk beschreven, waardoor deze thriller niets heeft van een verzonnen verhaal, maar leest als het vastleggen van de vier waargebeurde verhaallijnen van de hoofdpersonages.
  Wellicht werd de geloofwaardigheid nog vergroot door eigen ervaringen waaruit hij heeft kunnen putten, zoals in een interview met de auteur in L1imburg bleek.
  Denk hierbij aan de personages Felix en aan inspecteur Fillon.

  De spanning in Broertje wordt heerlijk opgebouwd in een prachtige schrijfstijl die er voor zorgt dat je verder wilt lezen; je wilt weten wat er precies gebeurde, wie de dader(s) is of zijn en waarom alles gebeurde.

  De nieuwsgierigheid wordt in deze zinderende thriller getriggerd tot het maximale en je wordt als lezer zeker niet teleurgesteld.

  Ik heb Broertje ontzettend graag gelezen.


  5 / 5

  Ontroerend goed...

  Michael Berg neemt ons mee in het leven van cabaretière Lotte Pradel, zij is gevormd door het leven doordat haar moeder al op jonge leeftijd is overleden en zij 10 jaar geleden het contact met haar vader heeft verbroken. Als haar autistische broer Felix wordt beschuldigd van de 3-voudige moord op o.a. hun vader kan zij niets anders doen dan vertrekken naar Frankrijk waar inspecteur Fiddon haar broer Felix inmiddels achter slot en grendel heeft gezet. Michael Berg toont zich meester door zijn hoofdpersonages met al hun gedachten en twijfels tot volle bloei te laten komen. Met een brok in mijn keel heb ik de passages over Felix gelezen, zijn onmacht, zijn onvermogen tot communicatie en zijn compleet andere manier van denken… met als uitschieter zijn totaal verkeerd geplaatste onbezorgdheid als hij tijdens het vluchten heel blij zit mee te zingen met Abba. Dit in combinatie met de gruwelijke verhaallijn van vluchteling Amir en het zeer vernuft bedachte plot laat mij als lezer verbijsterd achter. Berg heeft wat mij betreft zijn doel bereikt… het boek heeft mij geroerd, laten nadenken en echoot na…


  4 / 5

  Politieke moord of...

  Zijn echte naam is te lang, vond Michel van Bergen Henegouwen. Dus koos hij toen hij begon te schrijven voor het pseudoniem Michael Berg. Dat was in 2004, hij had niets meer om handen dus besloot hij naar Frankrijk te vertrekken om zich op het schrijversvak te gaan richten. Het is dus niet vreemd dat zijn boeken, Twee zomers was zijn debuut, zich in dat land afspelen. Hij heeft diverse nominaties en prijzen op zijn naam staan, waaronder De Gouden Strop 2013. Zijn nieuwste thriller is Broertje, dat in oktober 2017 is verschenen.

  Cabaretière Lotte Pradel krijgt na een try-outvoorstelling te horen dat de Franse politie voor haar gebeld heeft. Als ze terugbelt krijgt ze te horen dat haar vader, haar stiefmoeder en een nog onbekende vrouw in hun villa zijn vermoord en dat haar autistische en verstandelijk gehandicapte broer Felix voor deze moorden is gearresteerd. Lotte besluit om de volgende dag naar Frankrijk af te reizen om haar broer te helpen. Ze is van zijn onschuld overtuigd. De politie denkt er anders over en bijkomend probleem is dat niemand tot Felix kan doordringen. Als Felix uit het politiebureau weet te ontsnappen kan Lotte niets anders doen dan met hem meegaan.

  Broertje bestaat uit een aantal verhaallijnen. Een kort verhaal dat zich eerder in de tijd afspeelt en de Syrische vluchteling Amin als belangrijkste personage heeft. Daarnaast het belangrijkste waarin zowel Lotte als de Franse inspecteur Fillon de hoofdpersonen zijn. In die laatste verhaallijn heeft Berg, in cursief weergegeven, ook nog de korte gedachten van Felix verwerkt, wat zich in feite allemaal in zijn hoofd afspeelt. Elk van deze verhalen kent zijn eigen spanningsveld, is boeiend op zijn eigen manier en zorgen er stuk voor stuk voor dat je nieuwsgierigheid aangewakkerd wordt.

  Hoewel het verhaal niet voortdurend bol staat van de spanning, zijn er wel degelijk spannende momenten. Dat Berg in veel hoofdstukken eindigt met een cliffhanger is daar zeker debet aan. Vanaf het begin is het wel duidelijk wie de moorden heeft gepleegd en ook vrij snel was te voorzien dat er een hogere macht achter zit. Dit zijn dan ook de enige voorspelbare momenten die in het verhaal voorkomen. Het waarom van die moorden blijft tot de ontknoping giswerk en daarin wordt de lezer regelmatig op het verkeerde been gezet. Dat het gebeurt, weet je eigenlijk vanaf het begin wel, maar hoe ze de verschillende verhaallijnen samenkomen en wanneer niet. Alleen daardoor wordt al een spanningsveld opgebouwd. Tot het moment dat ze dan daadwerkelijk samenvallen. En zelfs dan weet de auteur de lezer nog te boeien.

  De personages in het verhaal zijn zonder meer interessant en de belangrijkste worden uitstekend uitgewerkt. Voor dat van Felix geldt dat Berg zijn eigen broer, die eveneens autistisch en verstandelijk gehandicapt is, min of meer als een voorbeeld heeft gebruikt. Dat is te merken, want de gedragingen van Felix komen erg realistisch over. Dat geldt overigens in mindere mate voor Felix’ ontsnapping uit het politiebureau en wat daar verder uit voortvloeit. Dat een arrestant ontsnapt, is niet ondenkbeeldig, maar de gevolgen daarvan lijken in dit verhaal enigszins aangedikt. Iets dat het verhaal er overigens wel boeiender door maakt.

  Broertje heeft een ontknoping die er zijn mag. De snelheid en spanning nemen zienderogen toe en je blijft aan het verhaal gekluisterd tot je weet wat er precies gebeurd is. Zonder dat Berg hierover echt in details treedt, laat hij het enigszins aan de verbeelding van de lezer over wie er wezenlijk achter de moorden zit, waar afhankelijkheid toe kan leiden en dat er door officiële instanties en/of belangrijke personen stevig gemanipuleerd kan worden. Iets dat zich in de realiteit zo maar kan voordoen. Of zich misschien al voorgedaan heeft.


  4 / 5

  Broertje

  'Het lichaam zweeg nooit'

  Uit: Broertje
  Michael Berg
  Uitgever The House of Books


  'Broertje' gaat over Amin, een Syrische vluchteling die de tragische gebeurtenissen in zijn thuisland niet kan verwerken, die de jongere Mustafa verloor onderweg naar veilige landen.
  Het gaat ook over de nonchalante cabaretière (Char)Lotte Pradel die halsoverkop naar Zuid-Frankrijk vertrekt, wanhopig over het lot van haar broertje. Felix, het broertje, verdacht van de bloederige moord op zijn vader, stiefmoeder en een vrouw van wie de identiteit niet is vastgesteld.

  Wat een ontwikkelingen, schrijver Michael Berg heeft er geen moeite mee, hij leidt mij moeiteloos door het spannende verhaal.

  'Je broertje is een slachtoffer van zijn eigen neuroses, maar hij is geen dader' aldus Vsevolod Kovalev, de vriend van Frans Oudekerke. Klopt dat of is het bewijs wat er tegen hem is zo doorslaggevend dat hij de moordenaar is in dit gruwelijke gezinsdrama. Maar ook het verleden van de vader van Charlotte kan een motief zijn want wat is er werkelijk gebeurd toen door toedoen van Oudekerke vluchtelingen in 2004 uit Nederland moesten vertrekken?

  Schrijver Michael Berg heeft een ingenieus plot bedacht en heeft dat op een levendige wijze beschreven. Zijn kennis over de Var in Zuid-Frankrijk deelt hij graag, het maakt ‘Broertje’ tot een soort van ‘road novel’ waar ik erg van heb genoten.

  Claar van Lieshout 16 oktober 2017

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Broertje
  Broertje
  Michael Berg
  eBook
  499