De behandeling eBook

De behandeling
 
eBook

Samenvatting

Met achterin exclusief bonusverhaal! De Behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven....Meer De behandeling Lees meer

Product Informatie

Auteur

Suzanne Young

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045211329

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Reeksnaam

The Program-serie

Deel van reeks

2

Categorie

Young adult , eBooks

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2015

Pagina's

297

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,32

Vertaler

Carolien Metaal

Samenvatting

Met achterin exclusief bonusverhaal! De Behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven....Meer De behandeling Lees meer

eBook
297 pagina's
€ 7 99
Gebonden € 19,99

Bekijk alles van Suzanne Young
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Met achterin exclusief bonusverhaal! De Behandeling is het tweede deel in de indrukwekkende en aangrijpende The Program-serie. In deel 1, Het Programma, moest Sloane er alles aan doen om uit handen van het Programma te blijven. Maar niet alleen zij, ook James, met wie ze op de vlucht is, wordt steeds zwakker en depressie ligt op de loer. In dit ijzingwekkende vervolg lees je of het ze lukt om aan de leugens en geheimen te ontkomen... Hoe stop je een epidemie? Sloane en James zijn op de vlucht na ternauwernood te zijn ontsnapt aan de zelfmoordepidemie en ook aan het Programma. Ze bevinden zich zeker niet buiten de gevarenzone. Ze hebben allebei enorme gaten in hun geheugen en hoewel Sloane en James elkaar terug hebben weten te vinden, is het Programma nog niet bereid ze op te geven. Ze voegen zich bij een op de vlucht geslagen groep rebellen en zullen moeten zien uit te vinden wie ze kunnen vertrouwen, en hoe ze het Programma uit kunnen schakelen. Maar ondanks het feit dat ze al een heel eind op weg zijn, zijn er nog heel veel dingen die ze zich niet kunnen herinneren. De sleutel naar hun verleden is de Behandeling - een pil die vergeten herinneringen terug kan halen, zij het tegen een heel hoge prijs. En er is maar één dosis. Suzanne Young is New York Times-bestsellerauteur van Het Programma. Suzanne komt oorspronkelijk uit Utica, New York, maar is naar Arizona verhuisd om aan de vrieskou te ontsnappen. Ze is schrijfster en docent Engels, maar niet per se in die volgorde. Je kunt haar ontmoeten op Facebook of volgen op Twitter: @suzanne_young. De Behandeling is het tweede deel van The Program-serie. Deel drie, De Remedie, verschijnt in oktober 2015. Over Het Programma : 'Een aangrijpend verhaal voor fans van dystopische liefdesverhalen.' - Kirkus Reviews 'Een boek om te verslinden: razendsnel geschreven, origineel uitgangspunt en een sexy liefdesverhaal.' - Booklist 'Youngs boek is onverbiddelijk emotioneel en duister.' - Publishers Weekly 'Een pakkend, spannend, goed geschreven verhaal.' - Noordhollands Dagblad 'Het Programma zal je doen huiveren, verwarren, glimlachen van ultiem geluk en huilen. Een magische combinatie.' - Hebban.nl


  Product Informatie

  Auteur

  Suzanne Young

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Karakter Uitgevers BV

  ISBN

  9789045211329

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Reeksnaam

  The Program-serie

  Deel van reeks

  2

  Categorie

  Young adult , eBooks

  Leeftijd

  15+

  Verschenen

  juni 2015

  Pagina's

  297

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,32

  Vertaler

  Carolien Metaal

  Beoordelingen

  ‘De behandeling’- Suzanne Young  5 / 5

  waardige opvolger

  Sloane en James sluiten zich tijdens hun vlucht voor het Programma aan bij rebellen. Dit blijkt echter maar een kleine groep te zijn en zij zoeken bij zogenaamde “suïcidale clubs” medestanders. Deze clubs bestaan illegaal en ondergronds, ze zijn een tegenhanger van de wellness-centra uit deel 1. Je kunt er helemaal jezelf zijn. Sloane ontmoet daar een jongeman, die wel heel erg graag met haar wil spreken. Hij blijkt later in het verhaal van groot belang te zijn. Sloane vertrouwt hem op dat moment echter niet en de groep vlucht.
  Ondertussen zijn er in de rebellengroep onderling conflicten vanwege het wantrouwen naar elkaar. Eén van die conflicten zorgt ervoor dat James voor enkele dagen verdwijnt, Sloane ongerust en kapot van verdriet achterlatend.
  Op één van de onderduikadressen ontmoet Sloane de bedenker van Het programma, dokter Arthur Pritchard. Hij zegt dat hij graag het Programma wil stoppen. Sloane heeft daar zo haar twijfels over en gelooft hem niet. Vooral niet als deze dokter vraagt naar een pil, de enige in zijn soort, de pil die Sloane in het eerste deel van de serie ontvangen heeft en die ze aan James heeft toevertrouwd.
  Dokter Pritchard vertelt dat nu ook jongvolwassenen aan de epidemie ten prooi vallen, de epidemie breidt zich uit. Men wil nu zonder uitzondering alle tieners tot 18 jaar het Programma laten doorlopen, of ze nu ziek zijn of niet. De pil blijkt van groot belang te zijn voor de uiteindelijk behandeling en de dokter wil deze (laatste) pil hebben om deze te reproduceren en om op deze wijze het Programma te dwarsbomen. Maar spreekt dr. Arthur Pritchard wel de waarheid? Uiteindelijk blijkt er een andere verrader in het midden te zitten en de arts en een groot deel van de rebellen, waaronder Sloane, worden opgepakt en weer terug gebracht naar het Programma: Sloane’s grootste nachtmerrie. Eenmaal terug in het Programma ontdekt Sloane afgrijselijke geheimen waar ze geen weet van had en ze blijft tot het uiterste vechten en verzetten tegen Het Programma met alle gevolgen van dien, haar doel is om het Programma hoe dan ook te vernietigen.


  Mening/conclusie:
  Het spannende aan dit boek zijn de vele intriges, achterdocht en achtbaan van emoties. Een ieder blijkt de ander te wantrouwen, maar desondanks komen de rebellen met Sloane en James tot een samenwerking. James en Sloane leren elkaar ondertussen langzamerhand steeds weer beter kennen en voelen de sterke liefde tussen hen. Wel is het verwarrend vanwege de gewiste herinneringen. De schrijfster heeft deze verwarring goed weten te verwoorden. Sloane en James doen hun best de gewiste herinneringen te vervangen door nieuwe om elkaar niet weer te verliezen. In feite zie je de romance opnieuw opbloeien.
  Net als in deel 1 is het verhaal een achtbaan van emoties. De schrijfster weet je keer op keer mee te slepen in het verhaal en laat je de emoties goed meevoelen. De spanning is zelfs nog groter dan in deel 1 vanwege de vlucht voor Het Programma, het steeds weer zoeken van schuilplekken en de angst opgepakt te worden. De wanhoop of hun opgepakte vrienden wel nog te helpen zijn, het vechten tegen de onterechte behandelingen, de schrijfster sleepte mij moeiteloos mee in deze achtbaan.

  Een prachtige zin uit het boek vind ik de volgende:

  De epidemie dwingt de wereld zich te focussen op geestesziekte maar ze hebben het verdraaid tot iets om bang voor te zijn in plaats van iets wat behandeld moet worden.

  Achterin het boek is nog een bonusverhaal. Het is een toepasselijk verhaal over boetedoening en vergeving van een medewerker van Het Programma, wat het een mooie aanvulling maakt op de deel 1 en 2.


  3 / 5

  iets te hoge verwachtingen misschien - extra verhaal: top

  Na het lezen van het eerste deel, dat zo mooi en origineel was, waren mijn verwachtingen van dit tweede deel misschien wat te hoog. Het is een leuk boek, zeker, maar het kan niet tippen aan het eerste deel. De originaliteit is helaas een stuk verder te zoeken en voor mij was de balans tussen het verhaal rondom de epidemie en het liefdesverhaal van Sloane niet goed. Hoewel de liefdesperikelen goed beschreven worden, lag voor mij nu de nadruk te veel daarop. En om terug te komen op de ontbrekende originaliteit: het begin van dit boek lijkt op zo'n beetje ieder dystopisch rebellen-/vlucht-voor-je-leven-verhaal en dat is ZO jammer!
  Het laatste deel van het boek leek gelukkig weer meer op boek 1 en sprak mij daarom meer aan. We kregen weer een kijkje in het Programma en dat is juist wat mij zo pakt aan deze serie. Dat is origineel en interessant. Helaas was het lang niet zo interessant als boek 1, maar ik vond het in ieder geval weer veel meer boeien.
  Maar ik moet eerlijk zeggen dat Suzanne Young heel goed is in het overtuigend neerzetten van personages. Ze schuwt tegenstrijdigheden in een persoon niet en dat is juist wat haar personages zo levensecht en interessant maakt.
  Ik ben nog steeds fan van deze schrijfster en ben benieuwd hoe dit verhaal verder gaat.

  Recensie extra verhaal Het Herstel:

  Een mooie aanvulling op Sloanes verhaal. We krijgen een kijkje in het hoofd van Realm, wat erg interessant is. Suzanne Young heeft zijn karakter knap neergezet. De tegenstrijdigheden die hij al die tijd heeft vertoond, zijn plotseling zo logisch en menselijk.
  In het begin van het verhaal zit wel wat veel uitleg, vooral als je net deel 2 hebt gelezen. Maar al snel komt de vaart erin en grijpen de gebeurtenissen je weer bij je strot.
  Een heerlijk verhaal, maar veel te kort.

  Veel dank aan Karakter Uitgevers voor dit leesexemplaar.


  5 / 5

  ‘De behandeling’- Suzanne Young

  Het vervolg van een spetterend eerste deel, ‘The program’, en waarbij het gaat om een trendy young-adult reeks, maar net als die andere boeken van het genre (The Hunger Games en andere doemscenario’s voor de toekomst) is ook dit boek voor iedereen die houdt van dit soort spannende verhalen die best alleen maar science fiction blijven. De angst voor een meedogenloze maatschappij, waarbij een Big Brother alles regelt en de individuen geen enkele vrijheid meer hebben blijft een sterke basis voor verhalen… Een maatschappij waar iedereen op een model moet leven, en waarbij een afwijking de betrokkene in een behandeling brengt waar je leven gereset wordt, en je je eigen gevoelens en geheugen dient te missen. Voor diegenen die dit willen ontlopen is het dan ook van belang om de eventuele afwijkingen van het model danig te verstoppen voor de overheid. Waar de strijd van Sloane en James in het eerste deel de essentie uitmaakte van de plot, blijven deze twee helden van dienst ook in dit tweede deel dienst uitmaken van de strijd tegen de big brothers en vooral tegen hun eigen gemoed en gedrag, gevoelens en lichaam. Want tekenen van depressie zijn een directe weg naar een behandeling in het ‘Programma’… en dit moet men ten allen prijze vermijden. En de grens wordt steeds reëler en komst steeds nader bij… Ook in dit tweede deel beleven we de strijd van onze helden tegen een blijkbaar onvermijdelijke afloop, maar waar hun list en moed, hun inzet en hun strijdlust wel degelijk mogelijk maken om het onafwendbare dan toch ver weg te houden… Net als in het vorige boek is onze conclusie duidelijk : Het is een sterk verhaal, in de reeks en hype van het moment, waar we wel meer verhalen krijgen rond een doorgedraaide wereld, waar de normen het leven voor een groot deel het leven van de mensen totaal onmogelijk en beangstigend maken. Geloofwaardig, en je leeft echt wel in in dit spannend verhaal. Het is een Young Adult-boek dat hier echter wel evengoed door de ouders kan worden gelezen met evenveel plezier!


  5 / 5

  zeer goede opvolger!

  Dit is tweede deel van The Program serie: De Behandeling.
  (Deel 1: De Epidemie. In deze wereld plegen 1 op de 3 tieners zelfmoord. Dat zijn er zoveel dat het een epidemie geworden is. En met het programma, denken ze de oplossing te hebben gevonden.)

  Sloane en James zijn ontsnapt aan het programma. Ze moeten vluchten om in leven te blijven.
  Daarom sluiten ze zich aan bij de rebellen. Het programma zoekt ze, en wil ze terug.
  Ze vertrouwen bijna niemand meer. En doordat ze hun verleden niet meer kennen, dat is immers gewist, hebben ze gevoelens ( die ze niet kunnen plaatsen) bij bepaalde personen en bij elkaar.

  Ze hebben een kans om hun verleden weer te gaan herinneren. Maar er is slechts een probleem..Er is maar een pil en dus maar een behandeling mogelijk. Het programma wil die pil ook in handen krijgen. Sloane, James en de rebellen willen tegen het programma vechten en ze uitschakelen. Ze moeten gestopt worden. Je volgt ze op hun vlucht en leeft met ze mee. Deze personages zijn jong en verliefd, zal dit ze uit elkaar drijven? Het is meeslepend en spannend.
  Het is een verhaal over liefde, verraad , vriendschap en vooral vertrouwen.
  En waar ben je nog veilig, als iedereen naar je op zoek is?

  Het is een vlot lezende Young Adult en voor je het weet is hij uit. Ik vond het echt een goede opvolger van het eerste boek. Ik kijk al uit naar deel 3! Deze heeft de titel: De Remedie en komt in oktober 2015 uit. Dus we hoeven niet heel lang te wachten. Top!

  Achterin staat nog een extra verhaal: Het Herstel. Dat vond ik ook een heel mooi verhaal. Het past er helemaal bij en je krijgt medelijden met de programmeur in kwestie. Het dwingt je om ook zijn kant van het verhaal te zien. En je moet toegeven wie is er nu slecht??????
  Dit boek krijgt van mij 4,5 sterren!

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  De behandeling
  De behandeling
  Suzanne Young
  eBook  297 paginas
  799