De student die zou trouwen eBook

De student die zou trouwen
 
eBook

Samenvatting

In de hete zomer van 1976 verdween de Utrechtse student Jan Willem de Geer, negen dagen voor zijn trouwdag. Kort voor zijn verdwijning leende hij een fiets waarmee hij naar een boekhandel aan de Oudegracht reed. In deze winkel werd...Meer De student die zou trouwen Lees meer

Product Informatie

Auteur

Anne van Doorn

Taal

Nederlands

Uitgever

E-Pulp Publishers

ISBN

9789492715142

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Reeksnaam

Een Robbie & Lowina mysterie

Categorie

eBooks , Detectives

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

263

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,02

Samenvatting

In de hete zomer van 1976 verdween de Utrechtse student Jan Willem de Geer, negen dagen voor zijn trouwdag. Kort voor zijn verdwijning leende hij een fiets waarmee hij naar een boekhandel aan de Oudegracht reed. In deze winkel werd...Meer De student die zou trouwen Lees meer

eBook
263 pagina's
€ 7 95
Paperback € 14,95

Bekijk alles van Anne van Doorn
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  In de hete zomer van 1976 verdween de Utrechtse student Jan Willem de Geer, negen dagen voor zijn trouwdag. Kort voor zijn verdwijning leende hij een fiets waarmee hij naar een boekhandel aan de Oudegracht reed. In deze winkel werd Jan Willem voor het laatst gezien. Hoewel de geleende fiets zeven jaar later werd teruggevonden, ontbrak van de student elk spoor. Het is een mysterie dat tot op heden onopgelost is gebleven. Ruim veertig jaar later doet een boswachter op de Utrechtse Heuvelrug een ontdekking die het raadsel alleen maar groter maakt. Omdat de politie er niet in slaagt het mysterie te ontrafelen, roept de radeloze familie De Geer de hulp in van een Leids recherchebureau, geleid door Robbie Corbijn. Met zijn assistente Lowina de Jong werkt Robbie aan een vrijwel hopeloze zaak die hij per se wil oplossen. Wat is er toch gebeurd met Jan Willem en wie is daarvoor verantwoordelijk? De pers over eerdere boeken van Anne van Doorn: "Anne van Doorn heeft met De ouders keerden niet terug een verrassend leuk detective-achtig mysterie geschreven" - Thrillzone.nl "De auteur heeft zonder twijfel een vlotte pen" - Biblion "Een degelijke collectie hedendaagse detectiveverhalen in klassieke vorm" - Beneath the stains of time


  Product Informatie

  Auteur

  Anne van Doorn

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  E-Pulp Publishers

  ISBN

  9789492715142

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Reeksnaam

  Een Robbie & Lowina mysterie

  Categorie

  eBooks , Detectives

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  mei 2018

  Pagina's

  263

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,02

  Beoordelingen

  ‘De student die zou trouwen’- Anne van Doorn  4 / 5

  Graag gelezen!

  De student die zou trouwen is het tweede deel in de serie over het recherche duo Robbie en Lowina. Helaas heb ik het eerste deel uit deze serie niet gelezen; dat is niet noodzakelijk om dit verhaal te kunnen volgen, maar ik vind het achteraf wel jammer.

  De schrijfstijl van Anne van Doorn is prettig; mede door de niet te lange zinnen en de vlotte dialogen is zijn werk geschikt voor een breed publiek.
  De uitgebreide beschrijvingen van personen, gebeurtenissen en omgeving zorgen er voor dat je heel betrokken raakt bij hetgeen je leest; dat is heel knap gedaan.
  Robbie en Lowina zijn heel duidelijk beschreven waardoor je voor zover het verhaal het toelaat, een kijkje krijgt op de eigenschappen die voor hen kenmerkend zijn. Ik ben een fan van Lowina.
  Maar de auteur laat bij deze personages nog niet het achterste van zijn tong zien, waardoor bij mij de nieuwsgierigheid hoogtij viert!

  'Iemand was loslippig. Een losse opmerking, een zinspeling over de gevaren van diep begraven geheimen. Niet genoeg om alles te weten.'

  De onderwerpen en wetenswaardigheden die ter sprake komen zijn duidelijk beschreven. Zoals de schets van een bepaalde locatie in Italië; dat klopt helemaal! Maar ook veel van de afgeschilderde gebeurtenissen in de jaren rond 1976 kloppen gewoon. Daarvoor moet veel vooronderzoek gedaan zijn. Zelf ben ik een nieuwsgierig aagje en heb een en ander gecontroleerd. Je steekt als lezer een boel op als je dat wilt!

  Maar ook de gevoelens van de betrokken personen zijn goed neergezet; je voelt de wanhoop van de naasten van een vermist persoon goed aan. Steeds weer dat hele kleine beetje hoop, en dan...

  Ik kijk uit naar het volgende deel rond deze protagonisten; naar de avonturen die Robbie en Lowina beleven tijdens hun onderzoek naar wat écht gebeurd is en een antwoord kunnen geven aan degenen die achterbleven. - Graag Gelezen


  3 / 5

  Voor de liefhebbers van een klassieke detective

  Met dank aan E-pulp Publishers voor het recensie-exemplaar.

  Over de auteur

  Anne van Doorn heeft een eigen internetsite waar hij aangeeft detectiveschrijver te zijn van inmiddels een groot aantal losse verhalen en een eerdere roman van het ook in dit boek aanwezige speurders duo Robby Corbijn en Lowina de Jong.
  Er wordt aangegeven dat hij onder pseudoniem schrijft. Zijn ware identiteit wordt niet prijsgegeven.

  Verder ontbreekt ieder spoor en word ik op voorhand uitgenodigd om op internet te kijken of ik het mysterie rondom de achtergrond van de auteur kan oplossen. Zo kan ik mij op de site van de uitgever aanmelden voor de nieuwsbrief waarna ik kosteloos een verhaal krijg toegezonden. Een aanrader. Verder geen informatie. Vervolgens bedenk ik mij dat er nog een schrijver is van detectives die zijn avonturen in dezelfde omgeving van de Utrechtse Heuvelrug laat afspelen: M.P.O. Books of beter Marco Books (1972) geboren in Doorn. Wanneer ik hem opzoek is de link snel gelegd, zij zijn een en dezelfde persoon. Nadat ik dit mysterie heb opgelost, begin ik vol enthousiasme aan het boek zelf.

  Inhoud

  De ondertitel van het boek luidt: ‘Een Robbie & Lowina mysterie”. Zij vormen samen een Leids recherchebureau voor cold cases, misdaden die lang geleden zin gepleegd en nooit zijn opgelost. In dit boek onderzoeken zij de plotselinge verdwijning van een Utrechtse student in het jaar 1976. Na veertig jaar weet de familie nog steeds niet wat er met Jan Willem de Geer is gebeurd. Zij huren het speurders duo in.

  Mijn mening
  De omslag van het boek toont zicht op de Domtoren in Utrecht, een deel van het stadhuis en de boekhandel waar Jan Willem het laatst werd gezien. De omslag is gekozen door lezers en spreekt aan wanneer je band hebt met deze stad.

  Er wordt mij een klassieke whodunit voorgeschoteld waarbij het qua stijl raakvlakken heeft met het bij Agatha Christie bekend geworden speurderskoppel Tommy en Tuppence en zeker ook met Sherlock Holmes en Watson van Sir Arthur Conan Doyle. Het Britse landschap wordt ingeruild voor het Utrechtse landschap en we verplaatsen ons qua tijdsbeeld naar de eenentwintigste eeuw.

  De auteur heeft goed vooronderzoek gedaan naar de situatie in 1976. Fictieve gebeurtenissen worden hierdoor, tot in detail, vakkundig gekoppeld aan de juiste feiten. De setting van het verhaal komt hierdoor zeer authentiek en waarheidsgetrouw over. Dit zorgt ervoor dat je als het ware meegezogen wordt in de jaren zeventig om de gebeurtenissen van toen, mede te onderzoeken in het heden.

  Wanneer je als lezer afkomstig bent of bekend bent met de locaties waar het boek zich afspeelt, geeft dit het verhaal een extra likje saus wat een smaak verrijkend effect heeft.

  Sympathie gaat uit naar Lowina de Jong, de ik-persoon uit het boek, die zich als een ware Watson ondergeschikt opstelt tegenover haar werkgever Robby Corbijn. Robby is mysterieus en blijft dat het hele boek, waardoor je enkel meeleeft met Lowina. Dat doet afbreuk aan de kracht van het duo.

  Veel van de overige karakters komen uit de upper class en staan door titel, houding of gedrag ook te ver weg om je mee te verbinden. Wat wel bewonderenswaardig is, is dat dialogen goed passen bij de sociale klasse van de karakters die ze voeren.

  Het boek vraagt aandacht voor het feit dat onderzoek tijd vergt en veel geduld. De plot is goed doordacht en gaat van een klassieke stijl in het slotdeel over op een meer avontuurlijke stijl. Dat laatste vond ik erg fijn. Wat ik mis in het merendeel van dit verhaal is tempo. Het speurders duo zit zo vast in het onderzoek dat de moedeloosheid overslaat op de lezer. Mijn geduld werd te veel op de proef gesteld waardoor ik verlangde naar de uiteindelijk overigens prima ontknoping.

  Eindoordeel

  Uitstekend vooronderzoek door de auteur en een prima plot leveren een mooi thema op, waarin centraal staat dat vermissing van een geliefd persoon nooit acceptatie of rust brengt bij de achterblijvers. Er blijft altijd een sprankje hoop, vaak tegen

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  De student die zou trouwen
  De student die zou trouwen
  Anne van Doorn
  eBook  263 paginas
  795