De voltooiing eBook

De voltooiing
 
eBook

Samenvatting

De revolutie begint bij haar De wereld waarin Vega Jane leeft, is heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek, iedereen gehoorzaamt. En niemand heeft ooit hun wereld verlaten, totdat Quentin Hermes...Meer De voltooiing Lees meer

Product Informatie

Auteur

David Baldacci

Taal

Nederlands

Uitgever

A.W. Bruna Uitgevers

ISBN

9789044973228

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Reeksnaam

Vega Jane

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult , eBooks , Najaarsactie eBooks

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2015

Pagina's

408

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,40

Vertaler

Fanneke Cnossen

Samenvatting

De revolutie begint bij haar De wereld waarin Vega Jane leeft, is heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek, iedereen gehoorzaamt. En niemand heeft ooit hun wereld verlaten, totdat Quentin Hermes...Meer De voltooiing Lees meer

eBook
408 pagina's
€ 9 99
Paperback € 20,99

Bekijk alles van David Baldacci
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  De revolutie begint bij haar De wereld waarin Vega Jane leeft, is heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek, iedereen gehoorzaamt. En niemand heeft ooit hun wereld verlaten, totdat Quentin Hermes spoorloos verdwijnt. Wanneer Vega erachter komt dat haar mentor een kaart voor haar heeft achtergelaten, beseft ze dat er een veel groter geheim schuilgaat achter zijn verdwijning dan iedereen beweert. Een geheim dat angstvallig verborgen wordt gehouden door de machthebbers. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid. Over de wereld waarin ze leeft, over haar familie en over zichzelf...


  Product Informatie

  Auteur

  David Baldacci

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  A.W. Bruna Uitgevers

  ISBN

  9789044973228

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Reeksnaam

  Vega Jane

  Deel van reeks

  1

  Categorie

  Young adult , eBooks , Najaarsactie eBooks

  Leeftijd

  15+

  Verschenen

  juni 2015

  Pagina's

  408

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,40

  Vertaler

  Fanneke Cnossen

  Beoordelingen

  ‘De voltooiing’- David Baldacci  4 / 5

  Mijn eerste kennismaking met David Baldacci was top!

  Mijn eerste kennismaking met David Baldacci en wat voor één!
  Ik weet dat David Baldacci vooral boeken voor volwassenen geschreven heeft, vergelijken kan ik ze niet. Binnenkort vast wel.

  In de eerste instantie begint het verhaal vrij normaal. Maar in de loop van het verhaal komen er toch aardig wat magische dingen aan de orde. Eerst leken ze wat mij betreft niet in het verhaal te passen. Het verhaal kwam in het begin namelijk absoluut niet naar voren als een fantasieverhaal.
  In welke tijd het zich afspeelt is niet duidelijk. Heel tijdloos dus eigenlijk.

  Ik vind dit boek niet een typisch young-adult boek. En daarmee bedoel ik dat het niet alleen die doelgroep aan zal spreken. Qua taal en verhaal vind ik hem ook goed geschikt voor volwassenen.
  Ik lees het vervolg liever vandaag dan morgen!

  review:
  Vega Jane woont in het Bitterbos. Om het Bitterbos heen ligt een ondoordringbaar moeras. Daarbuiten is niks. Bitterlingen die per ongeluk in het moeras terechtkomen, komen er niet weer heelhuids uit tevoorschijn.
  Toch ziet Vega Jane haar collega en leraar van de fabriek schijnbaar uit vrije wil het moeras ingaan.
  Voor Vega Jane laat hij enkele aanwijzingen achter. Manieren om tóch te overleven in het moeras en er doorheen te komen. Maar waarom zou ze weg willen uit het Bitterbos? Ze heeft het er toch goed? Ze heeft haar baan als voltooiier in de fabriek, ouders, die weliswaar ziek zijn én ze heeft haar broertje om voor te zorgen.
  Maar uiteindelijk komen er toch steeds meer redenen om weg te gaan. Zeker als veel Bitterlingen zich tegen haar lijken te keren. Maar weggaan gaat niet zonder slag of stoot.


  4 / 5

  Zeer spannend debuut

  Over het boek:
  The Finisher- of Vega Jane-reeks werd in februari voor het eerst uitgebracht voor de 15+ doelgroep. Dit boek, met de ondertitel Vechten voor de waarheid, verscheen bij jeugduitgever Leopold en bevatte de helft van het eerste boek van de serie. Op 30 juni verscheen het tweede stuk van dit eerste deel, met de ondertitel Sprong in de wildernis. Tegelijk met dit tweede deel verscheen bij uitgeverij A.W. Bruna een volwassen editie dat wel het volledige eerste deel van de serie bevat en dus gelijk staat aan het Engelstalige eerste deel van de serie. Wat hier de reden van is, is niet duidelijk.
  Het verhaal gaat over de bijna 15 jarige Vega Jane, die in een wereld woont waarin iedereen zijn eigen taak heeft, zijn eigen plek kent en iedereen gehoorzaamt. Ze wonen bij het Bitterbos en een Moeras, waar je beter niet heen kan gaan. Niemand is ooit buiten hun wereld geweest. Als op een dag Quentin Hermes verdwijnt, is iedereen in paniek. Quentin is de mentor van Vega en hij heeft voor haar een kaart achtergelaten. Hierdoor beseft ze dat er een veel groter geheim achter zijn verdwijning zit dan iedereen denkt. Er is iets dat de machthebbers angstvallig geheim willen houden en Vega is vastberaden achter het geheim te komen. Ze gaat op zoek naar de waarheid. Dit alles doet ze met gevaar voor eigen leven.
  In haar eentje maar wel gesteund door haar beste vriend Delph, probeert ze er achter te komen wat er vroeger gebeurd is toen haar grootvader zijn Hindernis nam.
  Het is verhaal vol fantasy wezen zoals jabbits en adars maar ook mensachtige wezens zoal zijzelf. Het is een verhaal dat in een ander tijd afspeelt. Of het het verleden of de toekomst is, is niet op te maken uit het verhaal. Er zitten dystopische trekken in omdat het nou niet echt een fijne wereld is om in te wonen.
  De karakters zijn goed uitgediept, vooral Vega en Delph worden goed beschreven.
  Het verhaal is vanaf de eerst bladzijde spannend en omdat het een trilogie is, is er geen echt eind. Wel zijn sommige stukken wat langdradig maar het leest lekker. Wat mij betreft een goed geslaagd YA-fantasy debuut.
  4 sterren


  4 / 5

  Wacht met smart op deel 2!

  Ik was erg nieuwsgierig naar deze Young Adult (overigens ook zeer geschikt voor volwassenen) van David Baldacci, omdat mijn man groot fan is van zijn thrillers. Daarnaast leek het me een leuke uitdaging om eens een “Dystopisch” verhaal te lezen, omdat ik dat nog nooit gedaan heb.
  Een tijdje terug heb ik een roman van Baldacci gelezen en kennisgemaakt met zijn fijne manier van schrijven. Die herkende ik in deze thriller ook. Wel moest ik even wennen aan de “rare” benamingen van alles: de Raad, de Fabriek, anni, flinters, vrouwtjes, mannetjes, garms, etc. Toen ik daar eenmaal aan gewend was, of in sommige gevallen simpelweg overheen las, bleek het verhaal wel enorm te boeien en onwijs spannend te zijn. Ik heb het in no time uitgelezen en blijf door het spannende einde achter met een verlangen naar meer! Ik ben dus erg benieuwd wanneer het volgende deel in deze serie zal verschijnen.
  Ik heb bewondering voor de sterke en moedige Vega Jane, die in deze wonderlijke samenleving vol monsterlijke wezens, magie en vooral geheimen, staande weet te blijven en geen uitdaging uit te weg gaat om te overleven en antwoorden te vinden. Het lijkt me dan ook geen straf om meer avonturen met haar te beleven en antwoorden te krijgen op de vragen die er nog zijn na het lezen van dit eerste boek in de Vega Jane-reeks.
  Ik heb wel geconcludeerd dat dit soort SF-achtige thrillers niet helemaal mijn ding zijn, vooral door alle rare benamingen (gek, bij Harry Potter stoorde het me niet) zal ik niet heel gauw aan nog zo’n serie beginnen. Toch heeft Baldacci me met De voltooiing zó in de wereld van Vega Jane getrokken dat ik niet anders kan dan deze serie wél verder te lezen!

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  De voltooiing
  De voltooiing
  David Baldacci
  eBook  408 paginas
  999