De wreker van Laagstad eBook

De wreker van Laagstad
 
eBook

Samenvatting

Rigus is de prachtige hoofdstad van de Dertien Landen. De stad heeft echter ook een slecht gedeelte: Laagstad. Corruptie en criminaliteit zijn daar aan de orde van de dag. Het halfslachtige werk van de politie zorgt ervoor dat de...Meer De wreker van Laagstad Lees meer

Product Informatie

Auteur

Daniel Polansky

Taal

Nederlands

Uitgever

Q

ISBN

9789021404486

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

eBooks , Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2016

Pagina's

328

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

3,75

Vertaler

Natalie Koch

Samenvatting

Rigus is de prachtige hoofdstad van de Dertien Landen. De stad heeft echter ook een slecht gedeelte: Laagstad. Corruptie en criminaliteit zijn daar aan de orde van de dag. Het halfslachtige werk van de politie zorgt ervoor dat de...Meer De wreker van Laagstad Lees meer

eBook
328 pagina's
€ 11 99
Paperback € 19,99

Bekijk alles van Daniel Polansky
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Rigus is de prachtige hoofdstad van de Dertien Landen. De stad heeft echter ook een slecht gedeelte: Laagstad. Corruptie en criminaliteit zijn daar aan de orde van de dag. Het halfslachtige werk van de politie zorgt ervoor dat de meeste zaken onopgelost blijven. Warden is een voormalig soldaat die tegenwoordig handelt in verdovende middelen. Wanneer een kind vermoord wordt gevonden in een steegje, gaat Warden op onderzoek uit. Al snel merkt hij dat hij in een wespennest terecht is gekomen. Er worden meer moorden gepleegd en Warden weet niet meer wie hij nog kan vertrouwen. Hij moet en zal de moordenaar opsporen. Als de moordenaar hem niet eerst op het spoor komt.


  Product Informatie

  Auteur

  Daniel Polansky

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Q

  ISBN

  9789021404486

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  eBooks , Fantasy

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  november 2016

  Pagina's

  328

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  3,75

  Vertaler

  Natalie Koch

  Beoordelingen

  ‘De wreker van Laagstad’- Daniel Polansky  3 / 5

  Meer thriller dan fantasy

  Samen met een gezellige leesclub op Hebban mocht ik De Wreker van Laagstad lezen. Dit was voor mij de eerste keer dat ik met een Hebban-leesclub mee deed. Het was zeer gezellig en heb leuke mensen leren kennen. Het is ook leuk om tijdens het lezen van het verhaal erover te praten en meningen uit te wisselen. Toch vond ik het lastig omdat ik voor mezelf eerst altijd het hele boek moet lezen voordat ik een mening kan vormen. Het verhaal moet als het ware eerst in mijn hoofd bezinken.

  De Wreker van Laagstad (***)
  Daniel Polansky


  De Cover.
  De cover spreekt meteen tot de verbeelding. De rode cape trekt enorm de aandacht en legt meteen het verband met het woord Wreker in de titel. De persoon kijkt uit over Laagstad en het totale plaatje doet mij denken aan de X-box game Assassin's Creed. De cover past zeer goed bij het verhaal en hiermee wordt ook meteen een goed beeld neergezet van de hoofdpersoon Warden.
  ***********
  Het Verhaal.
  Het verhaal speelt zich af in Laagstad. Laagstad is het slechte gedeelte van Rigus, de prachtige hoofdstad van De Dertien Landen. In Laagstad wonen de armen en de minder bedeelden van de samenleving en criminaliteit en corruptie zijn er aan de orde van de dag. De meeste zaken blijven onopgelost door het halfslachtige werk van de politie. Warden is een voormalig soldaat die tegenwoordig zijn kost verdient met de handel in verdovende middelen en samen met een oude vriend een kroeg runt. Wanneer er een kind verdwijnt en later vermoord wordt gevonden in een steegje, gaat Warden op onderzoek uit. Al snel blijkt dat hij in een wespennest terecht gekomen is. Er worden nog meer moorden gepleegd en Warden weet niet meer wie hij kan vertrouwen. Tegen elke prijs moet hij de dader vinden. Er staat veel op het spel.
  ************
  Daniel Polansky zet een verhaal met veel donkere humor en sarcasme neer. Het personage Warden past perfect in dat plaatje. Samen met de donkere omgeving van Laagstad vormt hij één geheel. Het grove taalgebruik maakt het beeld compleet. Alhoewel ik de fantasy elementen wat meer aanwezig had willen zien heb ik het boek met plezier gelezen. Voor mij was het meer een thriller dan een fantasy. Warden ontwikkeld zich in het verhaal van een schuwe drugsdealer tot een (anti)held met gevoelens en medeleven voor zijn naasten. Hij wil gerechtigheid voor de moorden die gepleegd worden en wil daarnaast ook zijn vrienden beschermen. De spanningsopbouw van het verhaal had voor mij wat agressiever mogen zijn. Na de eerste moord duurde het te lang voor het verhaal weer op gang kwam. Het verhaal kwam als het ware in een dip. De wereld van Laagstad wordt heerlijk gedetailleerd omschreven waardoor je jezelf daadwerkelijk door de smalle straten en steegjes ziet kuieren. Ook de personages en hun leven worden zo goed omschreven dat je jezelf goed in ze kunt verplaatsen. Daarom vind ik het jammer dat de eindscene zo oppervlakkig beschreven wordt en bijna afgeraffeld. Daar had de auteur veel meer details mogen gebruiken, hoe gruwelijk het ook zou worden.
  ***********
  De Auteur.
  Daniel Polansky is geboren in Baltimore maar is tegenwoordig te vinden in Brooklyn. De Wreker van Laagstad is zijn debuut, waarvoor hij meteen de Franse Prix Imaginales in ontvangst mocht nemen.
  Leuk weetje: De vertaling van het boek is gedaan door Natalie Koch. Zij schreef de trilogie De Verborgen Universiteit.


  3 / 5

  De wreker van Laagstad – Daniel Polansky

  Daniel Polansky is een Amerikaanse schrijver, geboren in Baltimore. Hij debuteerde in 2011 met het eerste deel van Laagstad, waarvoor hij meteen de Franse Prix Imaginales in ontvangst mocht nemen. De keuze van de Nederlandse titel, daar kan je over discussiëren. ‘De wreker van Laagstad’, had van mij ook gewoon Laagstad mogen heten. In het Engels is het in eerste instantie verschenen als: ‘Low Town’ en later blijkbaar ook nog eens als: ‘The straight razor cure’. Als je dat door Google translate haalt, krijg je ‘De rechte scheermes cure (genezing?)’. Gezien het verhaal… kan ik er geen koffiedik van maken. Maar de wegen des uitgevers zijn ondoorgrondelijk, zullen we maar zeggen.

  Het verhaal dan. In eerste instantie een beetje moeilijk te volgen. Het springt van de hak op de tak doordat de hoofdstukken enigszins en onverwachts heen en weer van verleden naar heden springen en over andere personen lijkt te gaan dan de hoofdpersoon, Warden. Later lijkt het zich te stabiliseren of je went eraan, dat kan ook. Maar om zo aan een verhaal te beginnen… een beetje lastig. Verder verslapt de spanningsboog van tijd tot tijd, waardoor het van razend spannend naar een beetje saai en weer terug gaat. Ik snap ook wel dat de boog niet altijd gespannen kan staan, maar de wat saaiere stukken overheersten zo nu en dan en dan zakte mijn interesse dus wat in.
  Maar verder… niets mis mee. De hoofdpersoon, Warden, is een voormalige politieman, die in de ‘Waggelende Graaf’, een kroeg van twijfelachtig allooi woont. Hij lijkt er aandelen in te hebben en houdt zich verder bezig met drugshandel en rookt en zuipt als een ketter. Hij lijkt zijn grootste klant te zijn als het om drugs gaat. De kroegbaas, Adolphus, lijkt een vroegere krijgsmakker, die, samen met zijn vrouw, Adeline, zich min of meer als zijn ouders beschouwen en als Warden daar niet op reageert, richten ze hun genegenheid dan maar op Mees. Dat is een straatschoffie die Warden op een gegeven moment naar huis gevolgd is en uiteindelijk klusjes en boodschappen voor Warden doet.
  Een van de mooiste hoofdpersonen is Laagstad zelf te noemen. Laagstad, ofwel Rigus, de hoofdstad van de Dertien Landen, met zijn ontelbare steegjes, doorkijkjes, kroegen en exotische bewoners die van de wereld een echte ademende wereld maken en een levend decor voor het verhaal wat er zicht afspeelt. Ook de vroegere politie collega’s van Warden en andere personen die op de voorgrond treden zijn een stelletje aparte figuren.
  Het verhaal begint eigenlijk pas echt als er een kind vermoord in een steegje gevonden wordt en Warden, al dan niet gedwongen door zijn voormalige politiebaas, op onderzoek uit gaat. De ene na de andere moord vindt plaats en Warden komt zachtjesaan in tijdsnood door het hem opgelegde ultimatum door zijn vroegere politiechef.
  Zoals eerder gememoreerd… bij vlagen spannend en een pageturner te noemen. Op de achterkant staat in een omschrijving: Een mix van dystopische fantasy en hardboiled-crime. Dat laatste kan ik wel beamen en Fantasy, daar kan ik ook wel inkomen. Maar wat het dystopische deel van de omschrijving inhoudt… geen idee. Als je in wikipedia naar dystopisch zoekt, staat er niets waarin je Laagstad in zou kunnen herkennen. Maar goed… het staat wel aardig natuurlijk. Laagstad bestaat uit een trilogie van losse romans en een novelle. Je weet natuurlijk nooit of ze wel vertaald gaan worden, maar ik heb er geen bezwaar tegen als het wel gebeurd. Deel 1 was boeiend genoeg.

  Jos Lexmond


  4 / 5

  Warden en Laagstad - een opmaat naar meer.....

  Daniel Polansky is een jonge Amerikaanse schrijver. De Wreker van Laagstad (the straight razor cure) is de eerste Nederlandse vertaling van een van zijn boeken. Hij schrijft over Low Town (Laagstad) en zijn bewoners. Dit boek is deel 1 van een serie en het debuut van deze schrijver.
  De omslag is gemaakt door Guter Punkt uit Duitsland. Zij maken de boekomslagen voor o.a. Markus Heitz.

  Warden, voormalig agent en tegenwoordig drugsdealer, woont in Rigus, de hoofdstad van de Dertien Landen. Om precies te zijn in Laagstad, het slechtste gedeelte ervan. Als er een meisje verdwijnt, wordt hij tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek. Hij wordt weer geconfronteerd met zijn verleden en wat er verkeerd is gegaan. Toch zet hij zijn grijze cellen aan het werk om erachter te komen wie de dader is. Zeker als er nog een kind verdwijnt en nog een.....
  Warden beweegt zich in de verschillende kringen van mensen met een gemak, die ervan getuigt dat hij veel gezien en meegemaakt heeft. Hij neemt weer contact op met de mensen uit zijn verleden: de Blauwe Kraanvogel, Eerste Magiër van het Rijk, die in het Arendsnest woont. Celia, zijn protegé met wie Warden een verleden heeft. Crispin, zijn oud-collega bij de dienst. En anderzijds jaagt hij mensen tegen zich in het harnas door zijn brute manier van optreden en zijn grove taalgebruik. Het verhaal leidt ons in een bepaalde richting van een mogelijke dader, maar of dat ook klopt, zal de lezer zelf moeten ontdekken.

  Polansky heeft een beeldende manier van schrijven. De sfeer, omgeving en personages worden erg mooi omschreven. Warden is een echte anti-held, met al zijn onhebbelijkheden. Rokend, blowend, vloekend en vechtend probeert hij de zaak op te lossen. Alle personages dragen bij aan de sfeer van het verhaal. Adolphus, zijn oude legerkameraad, in wiens etablissement hij nu woont en die hem zeer goed kent. Zijn ontmoeting met Mees, een straatjongen, die later zijn hulpje wordt. Yancey Dukes, de Rijmer, een zanger die hem in contact brengt met heer Beaconfield, de Lachende Kling en Brightfellow, zijn magiër. Allemaal spelen ze hun rol in dit verhaal.
  Laagstad is eigenlijk het belangrijkste 'personage' hier. Dit deel van de stad wordt zo goed omschreven, dat je het als het ware voor je kunt zien: de steegjes, winkeltjes en huizen, verlept, verlopen, maar toch een thuis voor alle bewoners uit alle windstreken van de Dertien Landen.
  Humor is een veel gebruikt middel van de schrijver. Warden heeft een heerlijk gevoel om met zijn woordgrappen de angel uit moeilijke gesprekken te halen.

  De titel, zowel de Nederlandse als de Engelse, dekt niet de volledige lading van het boek. Wraak is een te groot woord hiervoor. Het gaat meer over de innerlijke reis van de hoofdpersoon. Hij verandert van een afgestompte drugsdealer die uit is op eigen gewin in een man die door zijn medebewoners wordt gezien als de kans om de verdwijningen van de kinderen op te lossen. In het begin neemt Warden deze rol alleen op zich uit lijfsbehoud. Later wíl hij de zaak uitpluizen, omdat hij weet dat hij dat kan.

  David Polansky heeft met de Wreker van Laagstad een mooie opmaat geschreven voor de volgende delen over Laagstad en Warden. Met humor en beeldende bewoordingen schetst hij een harde, meedogenloze wereld, waarin iedereen zijn plekje probeert te veroveren en te behouden.


  4 / 5

  Een prima debuut dat smaakt naar meer.

  Warden is verslaafd en drugsdealer in het land Rigus in de regio Laagstad. Op een dag wordt een kind vermoord gevonden in een steegje. Warden wil uitzoeken waarom en door wie dit kind is vermoord. Vroeger heeft hij als soldaat en agent gewerkt en hij probeert gebruik te maken van zijn contacten om de dader te achterhalen.
  Er blijken steeds meer kinderen vermoord te worden dus Warden intensiveert zijn onderzoek.
  Stukje bij beetje ontstaat het vermoeden wie er achter zit en hij wil wraak nemen. Het blijkt dat hij fouten begaat en zo krijgt het verhaal een onverwachte wending.

  Het boek is geschreven vanuit Warden. Het verhaal volg je dan ook door zijn ogen. Het is een fantasy boek die ook trekjes van een thriller heeft. Ik vind dit een mooie mix aangezien zowel fantasy als thriller mijn favoriete genre is. Het verhaal heeft een goede verhaal lijn en leest als een trein. De personages zijn goed en duidelijk uitgewerkt. Een prima debuut dat smaakt naar meer.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  De wreker van Laagstad
  De wreker van Laagstad
  Daniel Polansky
  eBook  328 paginas
  1199