Dit is een goede gids eBook

voor een duurzame lifestyle

Dit is een goede gids
 
eBook
 • Logo

Samenvatting

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je graag wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek. Het staat vol...Meer Dit is een goede gids Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marieke Eyskoot

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789402308730

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Non-fictie boeken , eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

355

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

43,53

Samenvatting

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je graag wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek. Het staat vol...Meer Dit is een goede gids Lees meer

eBook
355 pagina's
€ 12 50
Gebonden € 20,00

Bekijk alles van Marieke Eyskoot
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je graag wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek. Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan. En vooral dat het gaat om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboekmaakt duurzame mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen - precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet? Met een voorwoord van Eric Corton Interviews met duurzame pioniers, en inspirators als Thekla Reuten, Sanne Vogel, Janine Abbring en Floortje Dessing


  Product Informatie

  Auteur

  Marieke Eyskoot

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Boekerij

  ISBN

  9789402308730

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Non-fictie boeken , eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  juni 2017

  Pagina's

  355

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  43,53

  Beoordelingen

  ‘Dit is een goede gids’- Marieke Eyskoot  4 / 5

  "Echt een goed begin van een duurzame levensstijl"

  Marieke Eyskoot levert een gids voor een duurzame lifestyle. Ze schrijft over duurzamere kleding, verzorging, eten,
  wonen en nog veel meer. Ze leert je kritische vragen (aan jezelf) te stellen: heb ik dit echt nodig? kan ik het tweedehands regelen? En als ik het dan koop, wat geef ik er dan aan uit?
  Het kopen van goedekope kleding bijvoorbeeld: dat het goedkoop is, betekent dat iemand anders (of het milieu) er de prijs voor betaalt. Duurzame producten zijn niet duur, gangbare zijn te goedkoop! Voor mij een eyeopener.
  Vanaf het begin van de gids maakt Eyskoot ook duidelijk: het hoeft niet morgen perfect, als je er maar aan begint!
  Elke stap is er 1, wat past bij jou?
  "Dit is een goede gids" is fantastisch geschreven, erg mooi vormgegeven en het staat bol van diepte-interviews met
  mensen die een kijkje geven in hun duurzame leven.
  Het is geen boek om van kaft tot kaft te lezen, maar meer om erbij te pakken als je van plan bent een aankoop te doen.
  Aan het einde van de gids raad ze aan om de gids 'door te geven als je er klaar mee bent'. Zelf houd ik hem er zeker nog
  een tijd bij. Er staan veel adressen in waar je duurzame spullen kan kopen en voorlopig ben ik nog niet klaar met
  ontdekken!
  Een aanrader voor iedereen die stappen wil zetten naar een duurzamer leven.


  4 / 5

  Dit is een goede gids van Marieke Eyskoot

  Allereerst heel veel dank aan Meulenhoff Boekerij dat ik deze goede gids voor een duurzame lifestyle van Marieke Eyskoot heb mogen lezen.

  Recensie
  DIT IS EEN GOEDE GIDS
  voor een duurzame lifestyle
  Marieke Eyskoot

  De omslag van het boek ziet er perfect uit. Met de titel van deze gids - Dit is een goede gids voor een duurzame leefstijl – wordt echt niets teveel gezegd.
  Aan alle onderwerpen zoals kleding . verzorging . eten . wonen .werken . werken . vrije tijd. tips. winkels . merken en plekken wordt door de schrijfster uitgebreid aandacht besteed.
  De beschreven onderwerpen worden per hoofdstuk afgewisseld en duidelijker gemaakt met interessante interviews met duurzame pioniers en inspirators die zich bezighouden met de betreffende onderwerpen. Heel veel mooie foto´s maken het geheel compleet.
  Na ieder hoofstuk worden de gegevens en een korte beschrijving van de winkels waar de producten kunnen worden gekocht alsmede de adressen waar men voor een gezonde lifestyle kan eten vermeld. Het feit dat er veel adressen worden opgegeven waar je kunt ervaren hoe er wordt gewerkt en gekookt in het belang van een betere leefstijl vind ik wel heel positief.
  Het boek heeft een behoorlijke indruk op mij gemaakt. De gids heeft mij ervan bewust gemaakt hoeveel er nog moet worden aangepakt om het uiteindelijke doel, een duurzame lifestyle voor iedereen, te kunnen bereiken. Hoewel iedereen wel spreekt over het zorgen voor het milieu en de dieren heb ik in ieder geval ervaren dat er toch nog heel veel kan worden bereikt om deze doelen te realiseren.
  Voor mij is de gids zeker 4 sterren waard. Ik vind de gids echt een aanrader om te lezen. Ik zie deze gids ook als een naslagwerk waar ik mij later per onderwerp wat meer in kan verdiepen.


  5 / 5

  Eye opener

  Een Eye opener is het boek van Marieke Eyskoot.
  Het is een boek dat makkelijk leest en waarbij je bij elk hoofdstuk meer overtuigd raakt van het nut om je leefstijl aan te passen.
  Marieke schrijft het niet met een wijzende vinger maar geeft het goed en op een frisse manier weer met voorbeelden over eten, kleding, make up , wonen en reizen.
  Je raakt ook steeds nieuwsgierig naar het volgende hoofdstuk.
  Bij elk hoofdstuk is een handige gids gevoegd van duurzame producten en adressen waar je deze producten kunt kopen.
  Er staan interessante interviews in met o.a. Thekla Reuten en Sanne Vogel maar ook met Guido Keff en Wendeline Wijkstra.
  Dit boek is duidelijk een aanwinst voor elke boekenkast.
  Een tip: misschien wel een boek om mee te nemen op de scholen!


  4 / 5

  Voor iedereen want alle beetjes helpen

  Wat direct opvalt is de geur van de inkt van het boek

  Zodra je het boek opent lees je al dat deze geur afkomstig is van Bio-inkt van plantaardige oliën.
  Al lezend ontdek je artikelen die Glossy aan doen, interviews met bekende ( Floortje Dessing) en minder bekende mensen, heel veel tips en weetjes en verwijzingen naar winkels en web sites.

  Een duurzame lifestyle kan een totaal andere lifestyle worden als je alles zou naleven zoals beschreven.
  Helaas is dit niet altijd mogelijk. De simpele maar zeker niet onbelangrijke dingen zoals recyclen van afval en kleding zijn voor iedereen haalbaar. Biologisch eten kost vaak wat meer dan de normale producten, ook de verzorging producten op natuur basis zijn meestal niet voor een aanbieding prijs bij de bekende drogist te koop.

  Wat mij opviel is dat er een hoop web adressen in het buitenland zijn en de biologisch gemaakte kleding heeft vaak ook wel een aparte style die niet iedereen aan zal spreken

  Toch is dit boek voor iedereen geschikt en een eye opener want alle beetjes helpen en na het lezen ben je verbaasd over wat er allemaal echt overbodig is en teveel word verspilt.
  Neem b.v een derde Kerst dag als "rest dag" nodig vrienden uit om te komen eten met al hun left overs en creëer samen een heerlijke maaltijd.
  Ook kringloop winkels zijn is elke stad te vinden en hoe leuk is een eigen moestuintje maken met je kids.

  Alle beetjes helpen mee aan een betere wereld


  5 / 5

  Dit is zeker een goede gids!

  Of je nou al bekend bent met alle ins en outs van een duurzame lifestyle of er pas net mee begint: dit boek moet je lezen! Naast goede achtergrondverhalen en veel cijfers over het hoe en waarom van duurzaamheid staat deze gids bomvol handige tips, interviews met inspirerende mensen en heel veel mooie, duurzame merken en adressen. Marieke Eyskoot is erin geslaagd om een boek te maken dat niet alleen aanzet tot handelen, maar dat duurzaamheid ook leuk weet te maken. Ze laat duidelijk zien hoe belangrijk het is om juist nu bewuster te gaan leven, zonder zeurderig over te komen. Soms valt ze een beetje in herhaling en de opmaak had ook wat duidelijker gekund, maar over het algemeen zou ik dit boek aan iedereen aanraden. Ik vond het leuk en leerzaam om het van kaft tot kaft te lezen en ga het vast nog heel vaak als naslagwerk gebruiken. Enige nadeel: na het lezen van dit boek wil je meteen alle mooie producten kopen, en dat is dan weer minder duurzaam…

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Dit is een goede gids
  Dit is een goede gids
  Marieke Eyskoot
  eBook  355 paginas
  1250