Door vele vensters eBook

Door vele vensters
 
eBook

Samenvatting

Gedichten uit het leven gegrepen. Waar haar debuut album de lezers meenam in de bitterzoete wereld van de worstelende ziel, heeft auteur Ingrid van der Weegen zichzelf overtroffen met haar tweede album " Door vele vensters " ! Een...Meer Door vele vensters Lees meer

Product Informatie

Auteur

Ingrid van der Weegen

Taal

Nederlands

Uitgever

De Bron

ISBN

9789082431810

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

eBooks , Poëzie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2016

Pagina's

76

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

14,38

Samenvatting

Gedichten uit het leven gegrepen. Waar haar debuut album de lezers meenam in de bitterzoete wereld van de worstelende ziel, heeft auteur Ingrid van der Weegen zichzelf overtroffen met haar tweede album " Door vele vensters " ! Een...Meer Door vele vensters Lees meer

eBook
76 pagina's
€ 8 50
Paperback € 23,50

Bekijk alles van Ingrid van der Weegen
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Gedichten uit het leven gegrepen. Waar haar debuut album de lezers meenam in de bitterzoete wereld van de worstelende ziel, heeft auteur Ingrid van der Weegen zichzelf overtroffen met haar tweede album " Door vele vensters " ! Een ondubbelzinnige reis naar binnen, door de diepe dalen en lichtende hoogten van het menselijke gemoed. De heldere schrijfstijl en kunstzinnige foto's gaan hand in hand in dit creatieve proces. En het kan zomaar gebeuren dat haar inzichten de vele vensters van uw ziel doen oplichten als een ster in de nacht. Ingrid van der Weegen (1964) is geboren in Bergen op Zoom. In 2010 nam ze een moedig besluit en zette ze de eerste zin van haar inmiddels goed ontvangen fictie thriller The Scent op papier. Ze schrijft ook gedichten. Op 11 juli 2014 verscheen haar eerste gedichtenbundel Levensmomenten en sinds 11 juni 2015 staat in opdracht van Rijkswaterstaat haar gedicht 'Een stil verbond is gesloten' tentoongesteld en omlijst door een prachtig kunstwerk, in het Topshuis Oosterscheldekering Zeeland. Inmiddels hebben vele prominenten gasten hun lof uitgesproken na het lezen van haar gedicht aldaar. Ook opent Rijkswaterstaat een promotiefilm met haar gedicht over de Watersnoodramp in 1953. Directeur Siemco Louwerse Watersnoodmuseum te Ouwerkerk schreef, Het onbeschrijfelijke leed van de Watersnoodramp 1953 is in dit gedicht buitengewoon treffend en respectvol verwoord. Een gedicht waar een ieder die nog dagelijks geconfronteerd wordt met de verwerking van deze ramp en het verlies van geliefden steun uit kunnen putten. Net als in het Watersnoodmuseum wordt echter ook vooruit gekeken en de verbinding gelegd met het heden. Het vakmanschap en de creativiteit van het dichten zijn met dit gedicht een troost voor velen.


  Product Informatie

  Auteur

  Ingrid van der Weegen

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  De Bron

  ISBN

  9789082431810

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  eBooks , Poëzie

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  april 2016

  Pagina's

  76

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  14,38

  Beoordelingen

  ‘Door vele vensters’- Ingrid van der Weegen  4 / 5

  Recht tot in de ziel

  In het dankwoord van Ingrid van der Weegen zegt ze reeds dat ze hoopt dat ze je kan meenemen met haar gedichten op een reis langs vele vensters. Doorkijkvensters, waar doorheen je een kijkje kan nemen in haar leven en het leven van vele anderen.

  Met de dichtbundel Door vele vensters slaagt ze hier wonderwel in.
  Hoewel ik niet van het dichters- of prozatype ben, hebben sommige gedichten me toch wel kunnen bekoren en me geraakt of doen glimlachen. Je krijgt degelijk een spiegeltje (c.q. venster) voorgehouden. 54 Gedichten die op iedereen van toepassing kunnen zijn, van jong tot oud, heel herkenbaar maar in de stijl van de auteur ook zo gevoelig.
  Ingrid van der Weegen heeft nogmaals haar ziel in deze bundel gestoken maar zonder theatraal te zijn. Voor de gewone mens… omdat iedereen wel eens iets meemaakt.

  De gedichten worden afgewisseld met heel mooie foto’s die eveneens van haar hand zijn.

  Door vele vensters… maar recht tot in de ziel.


  4 / 5

  Actueel, toegankelijk en recht door zee

  In deze gedichtenbundel kwam ik regelmatig een gedicht tegen waarbij ik dacht; 'Zo voel ik het ook. Dit moet ik opschrijven!'
  Door vele vensters is inderdaad een bundel met gedichten uit het leven gegrepen, soms heel kort maar daarom niet minder veelzeggend. Er wordt door vele vensters gekeken.
  Sommige gedichten zijn heel ontroerend, andere zijn een vaststelling van een emotie die op een prachtige manier verwoord wordt.
  In deze gedichtenbundel reis je met de auteur mee door de meest uiteenlopende gemoedstoestanden waarin een mens zich kan bevinden.
  De mooie foto's zijn heel toepasselijk bij het gedicht ernaast.
  Zeker een toegankelijke bundel door het woordgebruik dat niet voor vraagtekens kan zorgen. Recht door zee en geen poespas; daardoor zijn de gedichten door iedereen te begrijpen.


  4 / 5

  Nederlands mooiste bundel.

  Wat een geweldige bundel. Wat een geweldige gedichten.
  Zo herkenbaar. Een blik door vele vensters. Ook dat van mij.


  5 / 5

  Geraakt

  Elk gedicht een nieuwe reis, een wandeling naar binnen. De eenvoud achter de mooi gevormde zinnen raakt mij. Het boek neemt mij mee naar mijn herrinneringen ook al zijn zij niet van en voor mij, maar toch zo herkenbaar en daarom universeel. Ik keek door de vensters van de auteur bij mezelf naar binnen.


  5 / 5

  Weer prachtig werk.

  Sociale media tegenwoordig staat vol "gedichten".. Samen gegooide woorden met een mooi font en fijne kleurtje met wat opbeurende zinnen die je ,na ze gelezen te hebben, alweer vergeten bent.

  Niet in deze bundel. Niet door mw. van der Weegen.

  Ik kan gedichten pas echt waarderen als ,wanneer je ze elke keer leest ,ze een nieuwe (persoonlijke) betekenis hebben. Ze je niet in een bepaalde richting proberen te forceren maar je de voorwaarden geven om eigenhandig naar jezelf te luisteren.
  Hierin herken je gedichten van een hoog niveau. Die dynamiek, verrassing en (stiekem toch wel) ontroering die een tekst kan losmaken. Dit kom je niet vaak tegen. Zeker tegenwoordig niet meer waar alles zo op de oppervlakte ligt. Makkelijk verteerbaar, zonder lagen en zonder gevoel.

  Ik ben niet het type die kasten vol gedichtenbundels heeft maar de eerste bundel kwam ik toevallig tegen bij iemand thuis. Terwijl die persoon zijn schoenen aan het zoeken was zat ik met een half oog de bundel door te staren. Met de helft van mijn gedachten ergens anders, niet veel verwachtend van de bundel met een verdrietig oud dametje op de voorkant.

  Maar na wat geblader merkte ik toch dat ik gegrepen werd. De korte teksten maakte iets los en dat was nieuw voor mij. Deze bundel (Levensmomenten) zat vol sentiment en nostalgie over een tijd die ikzelf niet eens had meegemaakt maar waar ik als klein manneke altijd naar had (op)gekeken.

  Voor die 2 tientjes kon ik deze bundel ook niet laten liggen. Als iets je ontroert, ook al is het maar voor een kort moment.. waar vind je tegenwoordig nog zoiets? En misschien als iemand bij mij thuis op de bank zit en de bundel oppakt raak ik zo weer iemand anders.

  Dan wil ik afsluiten met deze woorden:
  Bedankt mw. van der Weegen, ik weet niet eens exact waarvoor.. misschien voor het overbrengen van gevoel door woorden, het scheppen van beelden niet door mijn ogen gezien en ons een kijkje te geven door die vele vensters.


  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Door vele vensters
  Door vele vensters
  Ingrid van der Weegen
  eBook  76 paginas
  850