Het energieke vrouwen voedingskompas eBook

verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven

Het energieke vrouwen voedingskompas
 
eBook

Samenvatting

Let op dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. Een schat aan uitgebreide kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken...Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marjolein Dubbers

Taal

Nederlands

Uitgever

Kosmos Uitgevers

ISBN

9789021563749

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 3 met digitaal watermerk

Categorie

25 beste non-fictie van 2017 met 40% korting , Gezondheid , eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

288

Formaat

EPUB versie 3 met digitaal watermerk

File size

54,33

Samenvatting

Let op dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. Een schat aan uitgebreide kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken...Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

eBook
288 pagina's
€ 12 99
Paperback € 20,00

Bekijk alles van Marjolein Dubbers
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Let op dit e-book is NIET geschikt voor zwart-wit e-readers. Een schat aan uitgebreide kennis en waardevolle tips, Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je jezelf als vrouw zo lang mogelijk vitaal en gezond kunt houden.


  Product Informatie

  Auteur

  Marjolein Dubbers

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Kosmos Uitgevers

  ISBN

  9789021563749

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 3 met digitaal watermerk

  Categorie

  25 beste non-fictie van 2017 met 40% korting , Gezondheid , eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  december 2016

  Pagina's

  288

  Formaat

  EPUB versie 3 met digitaal watermerk

  File size

  54,33

  Beoordelingen

  ‘Het energieke vrouwen voedingskompas’- Marjolein Dubbers  5 / 5

  Energieke vrouwrn

  Makkelijk leesbaar, herkenbaar en duidelijk boek.
  Zo simpel voor je hormonen als je alles weet. Een aanrader.


  5 / 5

  Een topper

  Na Marjolein al een tijdje gevolgd te hebben op haar website, kan ik voor haar boek alleen maar lof uitspreken! Het bevestigt Marjolein’s kennis en haar heerlijke manier om alles helder uit te leggen, het leest als een roman. Ik heb weer veel opgedaan. Merci Marjolein.


  5 / 5

  Zeer informatief en prachtige uitgave

  Allereerst wil ik de schrijfster en haar uitgever complimenteren met de prachtige lay-out van dit boek. Goede kwaliteit papier, mooie afbeeldingen.
  Dan nu wat de inhoud betreft. Marjolein heeft zelf (net als ikzelf) het nodige meegemaakt op gezondheidsgebied en daar een positieve draai aan gegeven door de door haar opgedane kennis te verwoorden in dit boek. Voor mij kwam het als een welkome aanvulling op kennis die ik zelf door schade en schande had opgedaan. Het boek bevat een bundeling van zeer veel waardevolle informatie over het vrouwelijk lichaam, met al haar hormonale en andere prachtige 'eigenaardigheden'. De inhoud is meer gericht op het bieden van informatie dan het verstrekken van recepten, maar de recepten die erin staan, zijn een genot om te maken. Niet al te moeilijk en heel erg lekker. Mijn complimenten voor dit prachtige boek!


  4 / 5

  Openbaring over het effect van hormonen op ons wel en wee

  Na een heftige burn-out bleek Marjolein Dubbers zowel mentaal als fysiek volkomen uit balans. Ze stuitte tijdens een online onderzoek op de belangrijke functie van de bijnieren. Dit spoor leidde haar verder, waarna ze het roer drastisch omgooide. Het een leidde tot het ander en door een compleet ander voedingspatroon in combinatie met rust en beweging kwam haar verstoorde hormoonhuishouding weer in balans. Dit was een eye-opener die haar nieuwe inzichten bracht.

  Dit leidde ertoe dat ze online de Energieke Vrouwen Academie oprichtte, waar ze inmiddels meer dan 230.000 bezoekers per maand ontvangt. In haar boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas geeft ze als ervaringsdeskundige een uitgebreide kijk op de werking van hormonen in ons lijf en de effecten ervan op onze gezondheid en functioneren.

  Het boek, dat is onderverdeeld in twee delen, is zeer laagdrempelig geschreven. De prettige vertelstijl is fijn om te lezen, of je nu wel of niet tot de beoogde doelgroep hoort. Dubbers zet nauwgezet uiteen hoe vrouwen (doelgroep 40+) die de overgang voelen aankomen of er reeds in zijn beland bekende en minder bekende klachten kunnen herkennen en ondervangen. De werking van hormonen in darmen en lever (onze innerlijke schoonmaak-ploegen) zijn van levensbelang, ook voor de opname van vitamines en mineralen uit onze voeding. De zeven richtlijnen in het tweede onderdeel helpen om orde op zaken te stellen in de hormonale chaos.

  Dat verantwoorde voeding hierop van grote invloed is maakt ze inzichtelijk door middel van een aantal recepten/gerechten met kleurenfoto's. Desondanks is dit geen kookboek, maar een gedegen informatiebron en handreiking om je zo lang mogelijk vitaal en gezond te laten blijven. Omdat voeding hierbij van groot belang is helpt ze je op weg met eenvoudige recepten die veelal uit biologische ingrediënten bestaan.

  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een aardig prijskaartje hangt aan biologische voeding. Ongebrande noten, biologische groenten, -vis, biologisch vlees en bijv. amandelmeel vallen niet onder de goedkope boodschappen. Derhalve vraag ik me af of het wel voor iedere vrouw haalbaar is om volgens dit dieet te eten en drinken. Alcohol, suiker en zuivel worden sterk afgeraden. Bij de eerste twee kan ik me direct vinden, maar zuivel ... daar voel ik enige weerstand bij. Derhalve ben ik blij dat in de titel het woord 'voedingskompas' staat, dit boek is perfect als kompas, als richtingaanwijzer om je hormonen de goede kant op te sturen. In dit licht gezien zal iedere vrouw eruit halen wat het beste bij haar past om een gezond en hormonaal stabiel leven te leiden.


  5 / 5

  laatste zetje naar volledig herstel

  Op 13 december 2016 verscheen dit boek. Ik bestelde het meteen!
  Hoewel ik een stuk jonger ben dan de schrijfster – Marjolein – was wat ze schrijft in haar inleiding van het boek zo herkenbaar dat ik meteen zin had om verder te lezen.
  In oktober 2015 kwam ook ik in een burn-out terecht. Dat ze spreekt uit eigen ervaring betekende voor mij een meerwaarde. Sindsdien heb ik een mooie weg afgelegd, maar nooit eerder was het tot me doorgedrongen dat ook voeding een bron van stress kon zijn.
  Haar overtuiging dat het vanaf je 40ste ook bergopwaarts kan gaan was hoopgevend. Onderzoeken naar mijn klachten van vermoeidheid leverden vaak niets op. Wat ze schrijft over uitgeputte bijnieren en hoe dat ook voor een vertraagde werking van de schildklier kan leiden, greep helemaal mijn aandacht.
  Ik las en doorbladerde het boek volgens mijn behoefte aan kennis op dat moment. Ik leerde bij over oestrogeen en progesteron, insuline, cortisol, schildklierhormonen, belangrijke organen als lever en darmen… en zoveel meer! Ze legt het allemaal prima uit in begrijpbare taal en steeds voorzien van de nodige portie humor.
  Ze geeft veel tips die bijzonder waardevol zijn. Tips bij oa te weinig of te veel oestrogenen, te weinig progesteron, te veel insuline, een schommelend cortisolniveau. Tips voor gezonde darmen enz.
  In het boek staan ook verschillende recepten.
  Door haar boek leerde ik bewuster eten. Ik deed kennis op over suikers, vet en zout. Ik leerde nieuwe ingrediënten kennen. E-nummers, super-foods, voedingssupplementen, gezonde koolhydraten, gluten, het belang van schrijven in een dagboek,… Het komt allemaal aan bod.
  Het was voor mij erg belangrijk om te begrijpen hoe hormonen werken en zo de regie over mijn energie en gezondheid terug te krijgen.
  Marjoleins droom: andere vrouwen vertellen dat er zoveel meer leven in het leven kan zitten als je jezelf écht goed gaat voeden. Zoveel mogelijk vrouwen laten ontdekken hoe ze met hun voeding invloed hebben op hun hormonen en daarmee op de kwaliteit van hun leven.
  Als het gaat om voeding is het voedingskompas volgens Marjolein de snelste weg naar herstel. Voor mij was het eerder het laatste zetje wat ik nodig had naar een volledig herstel.
  Wat mij betreft is ze hoedanook geslaagd in haar missie.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Het energieke vrouwen voedingskompas
  Het energieke vrouwen voedingskompas
  Marjolein Dubbers
  eBook  288 paginas
  1299