Het examen eBook

Het examen
 
eBook

Samenvatting

Het examen is het derde deel van De Test-trilogie Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding! Lezersreactie op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test: `De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning,...Meer Het examen Lees meer

Product Informatie

Auteur

Joelle Charbonneau

Taal

Nederlands

Uitgever

Karakter Uitgevers BV

ISBN

9789045207261

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Reeksnaam

De test

Deel van reeks

3

Categorie

Young adult , eBooks

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2014

Pagina's

214

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,85

Vertaler

Carolien Metaal

Samenvatting

Het examen is het derde deel van De Test-trilogie Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding! Lezersreactie op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test: `De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning,...Meer Het examen Lees meer

eBook
214 pagina's
€ 7 99
Paperback € 13,50
Gebonden € 19,95

Bekijk alles van Joelle Charbonneau
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Het examen is het derde deel van De Test-trilogie Voor fans van De Hongerspelen en Inwijding! Lezersreactie op het eerste deel in De Test-trilogie, De Test: `De Test kruipt onder je huid en laat je niet meer los. De spanning, angst en woede van Cia zijn levensecht. Toen het boek uit was, kon ik nog maar aan één ding denken: meer!' Lezersreactie op het tweede deel in De Test-trilogie, De Studie: `De studie is een beklemmend, bijna paranoïde verhaal waarin verraad, bedrog en gevaar in hoog tempo afwisselen.' Het examen Malencia Vale wil een einde maken aan het wrede systeem en de vuile spelletjes van de Test. De toekomst van het Verenigde Gemenebest hangt aan een zijden draadje. Het land staat aan de vooravond van een burgeroorlog waarin de rebellen het opnemen tegen de wrede en doortrapte leiders van het land. Cia, getalenteerd student aan de universiteit, weet té veel, in ieder geval van de schokkende waarheid achter de Test. Maar ze kan het niet alleen. Dit is haar kans om recht te doen, in praktijk te brengen waarvoor ze heeft getraind. Maar wie zal haar volgen? Op de campus waar achter elke hoek gevaren en leugens schuilen, moet Cia de levens van de mensen van wie ze houdt riskeren en gokken op de loyaliteit van haar klasgenoten. Klasgenoten die stuk voor stuk bewezen hebben dat ze niet te vertrouwen zijn De inzet is hoger dan ooit - een toekomst geregeerd door angst of hoop. In dit derde en afsluitende deel van haar Test-trilogie weet Joelle Charbonneau de spanning tot grote hoogte te laten stijgen. Klaar of niet, het is examentijd... en het laatste examen is het ALLER GEVAARLIJKST! De Test-trilogie heeft ook een eigen Facebookpagina, www.facebook.com/detesttrilogie, en een eigen website, www.karakteruitgevers.nl/detesttrilogie/. Bekijk daar ook de boektrailer op YouTube!


  Product Informatie

  Auteur

  Joelle Charbonneau

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Karakter Uitgevers BV

  ISBN

  9789045207261

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Reeksnaam

  De test

  Deel van reeks

  3

  Categorie

  Young adult , eBooks

  Leeftijd

  15+

  Verschenen

  juni 2014

  Pagina's

  214

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,85

  Vertaler

  Carolien Metaal

  Beoordelingen

  ‘Het examen’- Joelle Charbonneau  4 / 5

  Recensie

  Deel 3 van de test trilogie, Het examen. Cia is nog steeds op de universiteit in Tosu City en vastbesloten de waarheid betreffende De Test boven water te krijgen. Ze weet niet goed wie haar tegen - of medestanders zijn. De sfeer wordt steeds grimmiger en de strijd komt tot een hoogtepunt.

  Het had goed geweest als er aan het begin van het boek een korte samenvatting van boek 2, De Studie, was gegeven. Nu kostte het me de eerste 30 bladzijdes om te bedenken, wie wie ook al weer was en wat er precies gebeurde aan het einde van het boek. Toen ik alles eenmaal weer helder had, had het boek me te maken en leefde ik volop mee met Cia. Wat krijgt ze het voor haar kiezen en zal het haar allemaal lukken?

  Ik heb wederom genoten van deel 3 van de trilogie, Joelle Charbonneau schrijft zeer beeldend en betrokken.

  Ik geef het boek 4 sterren!


  5 / 5

  Recensie

  Het is al het derde en laatste boek uit de serie. Jammer dat het zo snel al afgelopen is, ik heb namelijk de vorige twee boeken in twee weken uitgelezen. Het werd dus wel tijd om het laatste deel te kopen en te gaan lezen. Het zat netjes in folie in de winkel om de hoes te beschermen die om de harde kaft zit.
  Over het boek: Het is een geweldig boek in een geweldige serie. Het gaat over Cia, een meisje die de Test heeft ondergaan, begonnen is aan haar Studie en nu stage loopt bij de president van de Gemenebest. De president geeft haar na een tijdje een vrij ongewone opdracht: stop de test door de belangrijkste personen die het steunen te elimineren. Dit druist in tegen alles waarmee ze is opgegroeid en niemand is te vertrouwen, dat blijkt maar weer in dit boek.
  Het boek zette me aan het denken over de maatschappij van nu, omdat het een boek is die gemakkelijk over onze toekomst kan gaan, ook al is het verzonnen. Het land (Amerika) waar Cia in opgegroeid is, is verwoest door een oorlog met kernwapens (de zeven oorlogsfasen). Er zijn vreemde mutaties, het land is verwoest en er moet een goede regering zijn die het land weer kan opbouwen (revitaliseren). Zo een toekomst wil ik in ieder geval niet voor de wereld!
  Het is een boek en serie die me aan het denken zette, maar die ook erg gemakkelijk is weg te lezen. Het is een verzonnen boek en de schrijfstijl is zo goed dat ik het boek eerste boek niet meer kon wegleggen en nu dus beland ben bij het laatste deel. Het zou fantastisch zijn als deze serie verfilmt word.
  5 sterren voor heel de serie.


  5 / 5

  Recensie

  Wel, dit is een trilogie die er mag zijn en wel degelijk op een kwaliteitsvolle wijze inspeelt op de hype van het moment, fantasy op z?n best, toekomstthrillers die de waanzin van een maatschappij voorspellen? Maar dan op een spannende wijze. Na ?De test? en ?De studie? hebben we hier de afsluiter. Het brengt een spannende afloop, waar de dilemma?s een hoogtepunt kennen, en waar de zaken even op helling worden gezet. Met alle kennis en ervaring die de klasgenoten hebben, zal het er op aan komen om de juiste keuze te maken, want alles wordt in vraag gesteld wanneer de macht en de overheid wordt aangevallen door rebellen. Cia, onze vaste helding zal hier een positie moeten innemen om de toekomst te redden? Maar dit kan ze uiteraard niet alleen, en wanneer je dan inderdaad wil optreden moet je op risico van eigen leven de juiste mensen weten kiezen die je kan vertrouwen. Maar doorheen de verhalen die we reeds volgden is het al snel duidelijk dat eigenlijk niemand te vertrouwen is. Een indrukwekkend verhaal, een meeslepende thriller die inspeelt op de hype van het moment, en dat terecht wordt vergeleken met de 'Hunger Games'... Het is een luguber verhaal van een ontspoorde maatschappij, een beeld van een toekomstige wereld die we niet graag zouden zien. Maar zoals het betaamt in dit genre verhalen, heb je ook met dit verhaal een spellenbreker, iemand die zich niet bij de regels neerlegt, maar zelf een strijd aangaat tegen de overmacht...Een strijd tegen een Goliath van die tijd, en waarbij de strijd eigenlijk op voorhand is verloren... Maar je weet natuurlijk wel beter. Het is een indrukwekkend verhaal, wel zeker een boek dat door iedereen kan worden gelezen, goed geschreven en intelligent, want confronterend in een verhaal dat luchtig en spannend tegelijkertijd is. Een doorlezer, hot op dit moment, maar niet voor niets behorend tot die boeken die verfilmd worden, want een sterk verhaal dat de allures heeft van een klassieker.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Het examen
  Het examen
  Joelle Charbonneau
  eBook  214 paginas
  799