Het labyrint der geesten eBook

Het labyrint der geesten
 
eBook

Samenvatting

De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert...Meer Het labyrint der geesten Lees meer

Product Informatie

Auteur

Carlos Ruiz Zafon

Taal

Nederlands

Uitgever

Signatuur

ISBN

9789044976298

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Reeksnaam

Het Kerkhof der Vergeten Boeken

Categorie

De beste eBooks voor 7,99 , eBooks , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2017

Pagina's

877

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

3,31

Vertaler

Nelleke Geel

Samenvatting

De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert...Meer Het labyrint der geesten Lees meer

eBook
877 pagina's
€ 14 99
Paperback € 17,50
Gebonden € 29,99

Bekijk alles van Carlos Ruiz Zafon
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  De indrukwekkende finale van het vierluik Het Kerkhof der Vergeten Boeken van Carlos Ruiz Zafón! Daniel Sempere droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn unieke manier bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood zelf ontrafelen. Net als hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Een geheime opdracht heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek met veel pijnlijke herinneringen. Ze moet de verdwijning van een belangrijk politicus ophelderen en het spoor leidt naar Daniels boekhandel. Hun zoektochten blijken nauw verweven en ze stuiten op een duister complot uit het verleden dat elke verbeelding tart. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van de degenen die hun dierbaar zijn. Het labyrint der geesten is een wervelend verhaal vol passie en intrige in het mysterieuze Barcelona. Opnieuw trakteert Carlos Ruiz Zafón ons op een wonderlijke, onvergetelijke reis door zijn magische universum dat hij met De schaduw van de wind introduceerde. Alle delen van Het Kerkhof der Vergeten Boeken zijn los en in willekeurige volgorde van elkaar te lezen.


  Product Informatie

  Auteur

  Carlos Ruiz Zafon

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Signatuur

  ISBN

  9789044976298

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Reeksnaam

  Het Kerkhof der Vergeten Boeken

  Categorie

  De beste eBooks voor 7,99 , eBooks , Vertaalde literatuur

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  november 2017

  Pagina's

  877

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  3,31

  Vertaler

  Nelleke Geel

  Beoordelingen

  ‘Het labyrint der geesten’- Carlos Ruiz Zafon  4 / 5

  Mooie afsluiter

  Het labyrint der geesten is het vierde en laatste deel van de serie die begon met De schaduw van de wind. Ik heb getwijfeld of ik eerst de andere delen zou herlezen, maar dat vond ik toch wat te veel pagina’s worden. Daarom heb ik een samenvatting van de andere delen gelezen (met dank aan Uitgeverij Signatuur!) en een overzicht van alle personages bij de hand gehouden en dat werkte prima.

  Carlos Ruiz Zafon heeft er weer een pakkend verhaal van gemaakt waarin alle verhaallijnen uit de vorige delen bij elkaar komen. In dit deel wordt een nieuw personage geïntroduceerd, Alicia Gris. Zij is een oude bekende van Fermin en legt contact met de familie Sempere. Zij werk als een soort geheim agent en gaat onverschrokken te werk. Haar onderzoek maakt duidelijk wat zich allemaal heeft afgespeeld in het verleden en brengt de zaken in een stroomversnelling. Vele oude bekende personages uit de vorige delen passeren de revue en de puzzelstukjes vallen langzamerhand op hun plaats. Alle losse eindjes worden uitgelegd en afgerond. Al had dit, wat mij betreft, wel wat minder gemogen, soms is het wel erg uitleggerig. Ook duizel je af en toe van de personages en gebeurtenissen, maar toch blijft het boeien. Het boek is wederom een pageturner en sleurt je mee in de sfeer van het Barcelona in de vorige eeuw. Het was weer een feest om te lezen en jammer dat er nu een einde komt aan deze reeks.


  5 / 5

  Het labyrint der geesten

  ‘Het labyrint der geesten’ is het afsluitende deel van het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ van Carlos Ruiz Zafón. Dit deel verhaalt over Daniel Sempere. Daniel droomt nog vaak over zijn moeder die onder verdachte omstandigheden gestorven is. Zijn beste vriend Fermín probeert hem op zijn eigen wijze bij te staan, maar om van zijn nachtmerries af te komen, moet Daniel het mysterie rond haar dood echter zelf ontrafelen.

  “De storm van de vorige dag had Barcelona met het diepe blauw gekleurd waarvan men slechts op enkele wintermorgens kon genieten. De zon had de wolken weggeveegd en schoon licht zweefde in de lucht, bijna vloeibaar licht, dat je het liefst zou bottelen.”

  Op het moment dat hij denkt een stap dichter bij de waarheid te zijn, ontmoet hij de eigengereide Alicia Gris. Alicia heeft opdracht gekregen de verdwijning van een belangrijke politicus op te helderen. Deze missie heeft haar van Madrid naar haar geboortestad Barcelona gebracht, een plek die veel pijnlijke herinneringen voor haar herbergt. Haar onderzoek leidt haar naar Daniels boekhandel. Hun beider zoektochten blijken nauw met elkaar verweven en ze stuiten op een bizar complot uit het verleden. Het brengt niet alleen hun eigen leven in gevaar, maar ook dat van hun dierbaren.

  “In het jaar dat Alicia Gris naar Madrid kwam, leerde haar mentor en poppenspeler Leandro Montalvo haar dat iedereen die zijn volle verstand wenst te behouden een plek op de wereld nodig heeft waar hij of zij in kan en wil opgaan. Die plek, het laatste toevluchtsoord, is een klein aanhangsel van de ziel, waar men, als de wereld in haar absurde komedie schipbreuk lijdt, naartoe kan om zich op te sluiten en de sleutel weg kan gooien.”

  Dat Carlos Ruis Zafón een begenadigd schrijver is die de kunst verstaat zijn lezers alleen al met zijn prachtige taalgebruik en briljante volzinnen te verleiden, leidt geen twijfel. Ook ‘Het labyrint der geesten’ is weer van hoog niveau. Het is een boeiend en beklijvend verhaal vol intrige.

  Ondanks dat het hier een vierluik betreft zijn de verschillende delen van ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’ uitstekend los van elkaar te lezen. De verbindingen die Zafón legt naar gebeurtenissen en personages uit eerdere delen zijn ook voor hen die de eerdere delen wellicht niet hebben gelezen, prima te volgen.

  “Ze wilde hem graag geloven. Ze wilde hem geloven met het verlangen dat afkomstig is van het vermoeden dat de waarheid pijn doet en lafaards langer en beter leven, ook al is het in de gevangenis van hun eigen leugens.”

  Zafón verstaat overigens ook de kunst het Barcelona en Madrid uit de jaren vijftig prachtig tot leven te brengen; zijn sfeertekeningen zijn bovengemiddeld fraai. De constructie en opbouw van het verhaal zijn bovendien kunstig. Een verhaal vol spanning, intrige, diepgang, corruptie, uiterst boeiende personages en levendige dialogen.

  Kortom, een fascinerende en onvergetelijke leeservaring biedt Zafón zijn lezers … opnieuw!

  Over de auteur
  Carlos Ruiz Zafón (1964, Barcelona) is, na Cervantes, de meest gelezen Spaanstalige auteur ter wereld. Hij begon zijn carrière met vier YA-romans: ‘De Nevelprins’, ‘Het middernachtspaleis’, ‘Septemberlichten’ en ‘Marina’. Met zijn roman ‘De schaduw van de wind’, het eerste deel in het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, brak hij internationaal door. Het werd gevolgd door ‘Het spel van de engel’ en ‘De gevangene van de hemel’. Na vijftien jaar sluit hij af met ‘Het labyrint der geesten’.

  Uitvoering
  Uitgever: Signatuur
  ISBN 9789056725815
  Paperback, 848 pagina’s

  Over Hanneke Tinor-Centi
  Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
  http://ht-c-communicatie.nl/


  5 / 5

  Meeslepend verhaal

  Alle eerdere delen gelezen van "Het Kerkhof der Vergeten Boeken". Dit boek is een prachtige afsluiting van deze reeks.
  Aanrader.


  5 / 5

  Laatste deel van het vierluik "Het Kerkhof der Vergeten Boek

  Voor A.W. Bruna Uitgevers mocht ik het exclusieve voorpublicatie van “Het labyrint der geesten” van Carlos Ruiz Zafon lezen.

  De voorpublicatie begint met een samenvatting van de eerdere boeken van het vierluik “Het Kerkhof der Vergeten Boeken” namelijk “De schaduw van de wind”, “Het spel van de engel” en “De gevangene van de hemel”. Het voordeel van deze korte samenvattingen is dat je meteen weer in het verhaal zit.
  Daarna volgen een aantal fragmenten uit “Het labyrint der geesten”, die een beeld schetsen van wat je kunt verwachten van het boek.

  Het verhaal speelt zich af in de late jaren ’50 in Barcelona. Ook nu weer draait veel om Het Kerkhof van de Vergeten Boeken en boekhandel Sempere & Zoon.
  In de fragmenten van dit boekje waan je je meteen weer in Barcelona en het beeldende taalgebruik laat je het verhaal meebeleven.
  Net als in de voorgaande delen een verhaal vol avontuur, hartstocht en listige verwikkelingen.
  Is er ooit een vierluik geschreven dat een groter eerbetoon is aan het geschreven boek?
  Ik kijk er nu al naar uit dat het boek uit zal komen en zal het zeker gaan lezen.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Het labyrint der geesten
  Het labyrint der geesten
  Carlos Ruiz Zafon
  eBook  877 paginas
  1499