Het meesterwerk eBook

Het meesterwerk
 
eBook

Samenvatting

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt...Meer Het meesterwerk Lees meer

Product Informatie

Auteur

Geir Tangen

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044351217

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

De 25 beste literatuur en romans , De 25 beste thrillers , Bruna eBook top 10 , Thriller , eBooks , De beste eBooks tijdelijk in prijs verlaagd

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

2,40

Vertaler

Hanneke Wijte

Samenvatting

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt...Meer Het meesterwerk Lees meer

eBook
€ 4 99
Paperback € 19,99

Bekijk alles van Geir Tangen
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.


  Product Informatie

  Auteur

  Geir Tangen

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  The House of Books

  ISBN

  9789044351217

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  De 25 beste literatuur en romans , De 25 beste thrillers , Bruna eBook top 10 , Thriller , eBooks , De beste eBooks tijdelijk in prijs verlaagd

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  januari 2018

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  2,40

  Vertaler

  Hanneke Wijte

  Beoordelingen

  ‘Het meesterwerk’- Geir Tangen  4 / 5

  4,5/5* Een verrassend debuut!

  De lezer wordt in dit debuut verwend met een groot aantal emoties en gevoelens die in allerlei vormen voorbij komen: schuldgevoelens, wraakgevoelens, angsten, liefde, haat en wanhoop.
  Afwisseling is er genoeg in ‘Het meesterwerk’.

  ‘Het Meesterwerk’ is het eerste deel van een trilogie met dezelfde twee protagonisten: de journalist Viljar Ravn Gudmunsson en de inspecteur van politie Lotte Skeisvoll en speelt zich af in de stad Haugesund in Noorwegen. Deze stad wordt ook wel ‘Haringstad’ genoemd.

  Aanvankelijk lijkt de moordenaar overdreven nonchalant en laat hij schaamteloos sporen achter op de plaats delict. De excentrieke inspecteur Lotte Skeisvoll beseft dat deze momenten waarop contact opgenomen wordt met de politie onderdeel is van het ingewikkelde plan van de moordenaar en dat ze snel moeten zijn om de volgende zet van deze seriemoordenaar uit te zoeken om zodoende een slachtoffer te redden.

  Maar slachtoffer na slachtoffer valt ten prooi en bovendien worden de moorden steeds brutaler terwijl de politie niet meer aanwijzingen krijgt over de identiteit van deze moordenaar.
  Lotte's obsessief dwangmatige karakter werkt haar tegen als blijkt dat snelheid van wezenlijk belang is in een lopende zaak.

  Als lezer kom je verschillende verhaallijnen tegen, maar de belangrijkste zijn die van Lotte en Viljar. Daarnaast is er de verhaallijn van de dader; deze hoofdstukken hebben een titel in het Latijn, die laten zien op welk level van zijn plan de dader op dat moment is gearriveerd.
  Dan is er nog de verhaallijn van een paar jongens; wat hebben zij met het geheel te maken?

  Geir Tangen heeft met dit alles een verhaal neergezet dat ondanks het verspringen in tijd en wisseling van verhaallijnen vlot leest. Het verhaal zelf is ook een meesterwerk te noemen.
  Het einde is grandioos en om het in de taal van de moordenaar te houden: virtuoos!

  Ik kijk uit naar het tweede deel van deze trilogie met Lotte en Viljar in de hoofdrollen!


  5 / 5

  Een meesterwerk van een debuut

  De Noorse Viljar Gudmunsson is journalist voor Haugesund nieuws.
  Voor een aantal jaren terug was hij bijzonder succesvol. Op dit moment is juist het tegenovergestelde een feit. Het gaat niet goed met hem, hij is uitgeblust en door het leven getekend.

  “Die ochtend, vier dagen voordat het licht voorgoed zou worden gedoofd, stond journalist Viljar Ravn Gudmunsson wijdbeens in de vergaderzaal en nam de sfeer in zich op’.

  Op een dag ontvangt hij een email van Stein Amli, een zogenaamde “scherprechter”. deze kondigt aan dat de volgende dag een vrouw vermoord gaat worden omdat deze persoon een misdaad heeft begaan en hiervoor nooit gestraft is.
  Viljar neemt dit bericht niet serieus, totdat de volgende dag blijkt dat er wel degelijk een vrouw is vermoord. Wanneer hij even later weer een mail van dezelfde afzender ontvangt met daarin weer een aankondiging van een moord, wordt Lotte Skeisvoll, inspecteur, op de zaak gezet.

  Een meesterbrein, een Maestro, speelt een rol met de politie en positioneert zijn spelers zo dat hij alleen kan winnen. In Het Meesterwerk is de misdaadroman de held, de bestuurder, de levende kracht.

  Geir Tangen neemt je in zijn boek mee naar het verleden 2010 en het heden 2014. Ook krijg je een blik te zien van Het Meesterwerk. De spanning weet hij van begin tot eind goed vast te houden. Ook maakt hij gebruik van onderhuidse humor bij dialogen en de monoloog van de dader. Tevens gebruikt hij bekende Scandinavische thrillers en passages waar de moorden plaats zullen gaan vinden. De beeldende beschrijving, prachtige zinsopbouw en de goed neergezette personages, vlotte schrijfstijl zijn de ingrediënten voor een fantastisch thriller debuut. Hij heeft het beste tot het laatst bewaard en een geweldig slotakkoord geschreven!

  Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en – recensent van Noorwegen. Het Meestwerk is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand kreeg hij een contract aangeboden door Gyldendal, een van Noorwegens meest prestigieuze uitgevers, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam. Het boek zal in zo’n 20 landen verschijnen.


  4 / 5

  Het meesterwerk

  Het meesterwerk van Geir Tangen is geen boek dat je zomaar even tussendoor kunt lezen. Ik moest echt wel mijn hoofd erbij houden en vond vooral in het begin de hoeveelheid (Scandinavische) namen erg verwarrend. Maar ik kan iedereen aanraden vooral vol te houden, eenmaal in het verhaal wilde ik het echt niet meer wegleggen namelijk. Het is spannend, je vraagt je voortdurend af wat er precies in het verleden is gebeurd en de uiteindelijke dader is zeker niet al vanaf de eerste bladzijde duidelijk.
  Wat mij betreft een prima debuut en ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende boek in deze serie om te zien hoe het de personages verder vergaat!


  5 / 5

  Het meesterwerk: uitstekend debuut!

  ‘Het meesterwerk’ vertelt het verhaal van de Noorse journalist Viljar Ravn Gudmundsson. Viljar is een, door het leven getekende en uitgebluste journalist. De mail die Viljar ontvangt waarin een zogenaamde ‘scherprechter’ aankondigt dat hij een vrouw, die in zijn ogen een misdaad heeft begaan, zal vermoorden, neemt hij pas werkelijk serieus wanneer de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen. Wanneer Viljar opnieuw een dergelijke aankondiging ontvangt wordt inspecteur Lotte Skeisvoll op de zaak gezet.

  “Het incident tussen Thomsen en Ranveig was Viljar niet ontgaan. Hij grinnikte tevreden, maar voelde zich niet prettig. Elke dag was als een oneindige taaie, drijvende massa die hij uiterst voorzichtig moest betreden om zijn hoofd boven het oppervlak te kunnen houden.”

  Met ‘Het meesterwerk’ levert Tangen een uitstekende thriller af en het is dan ook bijna niet voorstelbaar dat het hier een debuut betreft! Het verhaal is beklemmend en pakkend; de schrijfstijl van Tangen bovengemiddeld goed. Passend bij het spannende genre, maar toch met een aantal prachtige teksten die in geen enkele literaire roman zouden misstaan.

  Tangen grijpt zich in zijn boek regelmatig terug naar gebeurtenissen van vier jaar eerder. Hij doet dat kunstig en zonder verwarring te scheppen. De hoofdstukaanduidingen werken daar overigens aan mee.

  “Pas toen Lotte de drugsnaalden ontdekte, werd het verval duidelijk en besefte ze dat haar zus ten prooi was gevallen aan de verslaving. Sinds die noodlottige dag waren er geen excuses en verklaringen meer en gebruikte Lotte al haar energie om zichzelf te beschermen in plaats van haar zus.”

  Tangen ziet bovendien kans de spanning goed vast te houden en neemt, via verschillende ingenieuze plotwendingen, zijn lezers mee richting een fraaie finale. Ook de personages die Tangen in zijn boek laat acteren, zijn goed gekarakteriseerd en zijn sfeerbeelden maken ‘Het meesterwerk’ tot een compleet geheel. Ik adviseer overigens de uitgever het boek, voor een volgende druk, nog een extra redactionele controle te laten ondergaan.

  Qua personages komt vooral Viljar vooral prachtig naar voren. Viljar heeft in het verleden een fikse journalistieke fout begaan met de dood van een jongeman tot gevolg. Deze gebeurtenis heeft zijn professionele zelfvertrouwen aan gruzelementen geslagen en ook zijn privéleven heeft er flink onder te lijden.

  Kortom, Tangen scoort op alle fronten bovengemiddeld hoog! Een thriller die ik met graagte aanraad en zich, wat mij betreft, kan meten met andere grote, Scandinavische thrillerauteurs.

  De auteur
  Geir Tangen (1970) is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en -recensent van Noorwegen. ‘Het meesterwerk’ is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Al na een maand kreeg hij een contract aangeboden door Gyldendaal, een van Noorwegens meest prestigieuze uitgevers. Sindsdien maakt hij ook internationaal faam. Het boek is in 20 landen verschenen. Tangen woont in en werkt in Haugesund, Noorwegen.

  Uitvoering
  Uitgever: The House of books
  ISBN 978904435120
  Paperback, 392 pagina’s

  Over Hanneke Tinor-Centi
  Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
  http://ht-c-communicatie.nl/


  5 / 5

  Een geweldig debuut met een geniaal plot

  Auteur: Geir Tangen
  Uitgever: The House of Books
  Nederlandse vertaling door Hanneke Wijte
  400 pagina's ISBN 9789044351200
  januari 2018

  Als er een vrouw dood wordt aangetroffen onder verdachte omstandigheden, blijkt dat Journalist Viljar Ravn Gudmundsson de dag er voor een mail ontvangen heeft met de aankondiging van de moord.
  Hij realiseert zich dat het een serieuze waarschuwing is geweest.
  Enkele dagen later wordt bij Viljar het vuur aan zijn schenen gelegd door de politie.
  Wanneer hij met inspecteur Lotte Skeivoll in gesprek is, krijgt hij een nieuwe email op zijn smartphone van dezelfde afzender.
  Viljar en Lotte buigen zich over het bericht en lezen dat er een nieuwe moord wordt aangekondigd.
  Samen met inspecteur Lotte Skeivoll gaat Viljar Ravn Gudmundsson op jacht naar de seriemoordenaar.

  EEN MEESTERWERK.
  Iets waarbij alles klopt, op elkaar aansluit. Een symfonie. Geleid door iemand die het orkest dirigeert, zorgt dat iedereen zijn aanwijzingen opvolgt en zo muziekkunst maakt.------

  Het boek speelt zich af in 2014 en blikt terug naar 2010.
  Eerst was het me eerst niet duidelijk wat zich 4 jaar terug heeft afgespeeld.
  Er zit namelijk een groot verschil in de verhaallijnen.
  Ik merkte dat alles op zijn plaats ging vallen toen ik verder in het verhaal kwam.
  Het plot vond ik geniaal. Ik heb er zo om gelachen omdat ik dit nooit had verwacht.

  Vanaf het begin leest het boek prettig. Omdat de hoofdstukken niet te lang zijn, was ik geneigd om nog een extra hoofdstuk te lezen voordat ik ging stoppen.
  De personages in het boek kloppen helemaal.

  Ik hoop op een vervolg en dat Geir Tangen nog meerdere boeken mag schrijven.
  Hij heeft er een fan bij.

  Het meesterwerk is het debuut van Geir Tangen. Hij is zelf blogger en recensent.
  Hij verwijst ook naar boeken van andere Scandinavische auteurs.
  Het boek is een eerbetoon aan de Scandinavische misdaadliteratuur.

  Met dit geweldige debuut heeft Geir met zijn Meesterwerk met recht 5 * verdiend.

  Met dank aan de leesclub van #ThrillZône

  Annemarie  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Het meesterwerk
  Het meesterwerk
  Geir Tangen
  eBook
  499