Het meesterwerk eBook

Het meesterwerk
 
eBook

Samenvatting

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt...Meer Het meesterwerk Lees meer

Product Informatie

Auteur

Geir Tangen

Taal

Nederlands

Uitgever

The House of Books

ISBN

9789044351217

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Thriller , eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

januari 2018

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

3,01

Vertaler

Hanneke Wijte

Samenvatting

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt...Meer Het meesterwerk Lees meer

eBook
€ 4 99
Paperback € 19,99

Bekijk alles van Geir Tangen
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw te zullen opeisen die in zijn ogen een misdaad heeft begaan. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij daarna weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen.


  Product Informatie

  Auteur

  Geir Tangen

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  The House of Books

  ISBN

  9789044351217

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Thriller , eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  januari 2018

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  3,01

  Vertaler

  Hanneke Wijte

  Beoordelingen

  ‘Het meesterwerk’- Geir Tangen  5 / 5

  Genoten

  Ik vond het een erg goed debuut van Geir Tangen.
  Had moeite om het boek weg te leggen.
  Leest erg makkelijk.
  Een aanrader


  4 / 5

  Prima begin van trilogie

  Al sinds hij als kind voor het eerst in de bibliotheek kwam, was Geir Tangen gefascineerd geraakt door boeken. Zijn eerste spannende verhalen schreef hij toen hij ongeveer twaalf jaar oud was en als tiener schreef hij gedichten die in de lokale krant werden gepubliceerd. Rond zijn vijfentwintigste droomde hij ervan om een roman te schrijven, maar pas in 2001, toen hij zijn huidige vrouw ontmoette, ging hij ermee aan de slag. Toch heeft het nog ruim vijftien jaar geduurd voordat zijn debuut Het meesterwerk verscheen. Dit eerste deel van een trilogie is begin 2018 in Nederland uitgegeven.

  De ooit gerenommeerde journalist Viljar Ravn Gudmundsson krijgt een e-mail waarin een onbekende aangeeft een vrouw te zullen vermoorden. Hij besteedt er geen aandacht aan, maar een dag later wordt het dreigement uitgevoerd. De bewuste vrouw wordt vermoord aangetroffen. Omdat Viljar de e-mail toch naar de politie doorgestuurd heeft, wordt hij ondervraagd. Kort daarna ontvangt hij een nieuw bericht. Inspecteur Lotte Skeisvoll onderzoekt de zaak en moet jacht maken op, naar wat lijkt, een seriemoordenaar. Deze lijkt een spel met de politie te spelen en zijn slachtoffers willekeurig uit te zoeken. Maar is dit wel zo?

  Het verhaal speelt zich af in verschillende periodes, het heden (2014) en het verleden, dat ongeveer vier á vijf jaar eerder is. Verder wordt het vanuit het perspectief van verschillende personages verteld. Het ene is dat van Viljar, het andere en dat is een veel korter verhaal van Jonas. Daarnaast is er nog, in cursief, het relaas van de ‘onbekende’, die zich Stein Amli noemt. Van het verhaal van Viljar en dat van Amli is vanaf het begin al duidelijk dat die een verband met elkaar hebben, maar dat van Jonas lijkt er niets mee te maken te hebben. Pas aan het eind van het boek wordt helder wat dit met het geheel te maken heeft. Dat zorg voor een spanningsveld dat door het hele boek voelbaar is.

  Vanaf het begin is het sowieso al intrigerend, het maakt nieuwsgierig. Daardoor zit de lezer in feite al meteen in het verhaal, ondanks dat er nog helemaal geen sprake is van spanning. Die spanning komt er gedurende de plot overigens wel degelijk. Halverwege het gemakkelijk leesbare verhaal neemt het aantal plotwendingen zienderogen toe en dat zorgt voor een steeds grotere spanningsboog. Door de vele beeldende beschrijvingen, het gebruik van namen van bekende auteurs, maar ook door bekende muzieknummers in het verhaal te verwerken komt alles erg realistisch over. Daar heeft Tangen goed over nagedacht.

  Hoewel het in het begin nog wel eens lastig was om alle personages in de juiste context te plaatsen, levert dat al snel geen enkel probleem meer op. De plot is subtiel en erg goed uitgewerkt en de ontknoping is ronduit verrassend. Toch bevat het verhaal, dat overigens bijzonder origineel is, wel wat kleine clichés, die het eigenlijk niet waard zijn genoemd te worden. Het meesterwerk is een prima begin van de trilogie en met Lotte Skeisvoll heeft Tangen een krachtig en interessant seriepersonage gecreëerd.


  4 / 5

  4,5/5* Een verrassend debuut!

  De lezer wordt in dit debuut verwend met een groot aantal emoties en gevoelens die in allerlei vormen voorbij komen: schuldgevoelens, wraakgevoelens, angsten, liefde, haat en wanhoop.
  Afwisseling is er genoeg in ‘Het meesterwerk’.

  ‘Het Meesterwerk’ is het eerste deel van een trilogie met dezelfde twee protagonisten: de journalist Viljar Ravn Gudmunsson en de inspecteur van politie Lotte Skeisvoll en speelt zich af in de stad Haugesund in Noorwegen. Deze stad wordt ook wel ‘Haringstad’ genoemd.

  Aanvankelijk lijkt de moordenaar overdreven nonchalant en laat hij schaamteloos sporen achter op de plaats delict. De excentrieke inspecteur Lotte Skeisvoll beseft dat deze momenten waarop contact opgenomen wordt met de politie onderdeel is van het ingewikkelde plan van de moordenaar en dat ze snel moeten zijn om de volgende zet van deze seriemoordenaar uit te zoeken om zodoende een slachtoffer te redden.

  Maar slachtoffer na slachtoffer valt ten prooi en bovendien worden de moorden steeds brutaler terwijl de politie niet meer aanwijzingen krijgt over de identiteit van deze moordenaar.
  Lotte's obsessief dwangmatige karakter werkt haar tegen als blijkt dat snelheid van wezenlijk belang is in een lopende zaak.

  Als lezer kom je verschillende verhaallijnen tegen, maar de belangrijkste zijn die van Lotte en Viljar. Daarnaast is er de verhaallijn van de dader; deze hoofdstukken hebben een titel in het Latijn, die laten zien op welk level van zijn plan de dader op dat moment is gearriveerd.
  Dan is er nog de verhaallijn van een paar jongens; wat hebben zij met het geheel te maken?

  Geir Tangen heeft met dit alles een verhaal neergezet dat ondanks het verspringen in tijd en wisseling van verhaallijnen vlot leest. Het verhaal zelf is ook een meesterwerk te noemen.
  Het einde is grandioos en om het in de taal van de moordenaar te houden: virtuoos!

  Ik kijk uit naar het tweede deel van deze trilogie met Lotte en Viljar in de hoofdrollen!


  5 / 5

  Een meesterwerk van een debuut

  De Noorse Viljar Gudmunsson is journalist voor Haugesund nieuws.
  Voor een aantal jaren terug was hij bijzonder succesvol. Op dit moment is juist het tegenovergestelde een feit. Het gaat niet goed met hem, hij is uitgeblust en door het leven getekend.

  “Die ochtend, vier dagen voordat het licht voorgoed zou worden gedoofd, stond journalist Viljar Ravn Gudmunsson wijdbeens in de vergaderzaal en nam de sfeer in zich op’.

  Op een dag ontvangt hij een email van Stein Amli, een zogenaamde “scherprechter”. deze kondigt aan dat de volgende dag een vrouw vermoord gaat worden omdat deze persoon een misdaad heeft begaan en hiervoor nooit gestraft is.
  Viljar neemt dit bericht niet serieus, totdat de volgende dag blijkt dat er wel degelijk een vrouw is vermoord. Wanneer hij even later weer een mail van dezelfde afzender ontvangt met daarin weer een aankondiging van een moord, wordt Lotte Skeisvoll, inspecteur, op de zaak gezet.

  Een meesterbrein, een Maestro, speelt een rol met de politie en positioneert zijn spelers zo dat hij alleen kan winnen. In Het Meesterwerk is de misdaadroman de held, de bestuurder, de levende kracht.

  Geir Tangen neemt je in zijn boek mee naar het verleden 2010 en het heden 2014. Ook krijg je een blik te zien van Het Meesterwerk. De spanning weet hij van begin tot eind goed vast te houden. Ook maakt hij gebruik van onderhuidse humor bij dialogen en de monoloog van de dader. Tevens gebruikt hij bekende Scandinavische thrillers en passages waar de moorden plaats zullen gaan vinden. De beeldende beschrijving, prachtige zinsopbouw en de goed neergezette personages, vlotte schrijfstijl zijn de ingrediënten voor een fantastisch thriller debuut. Hij heeft het beste tot het laatst bewaard en een geweldig slotakkoord geschreven!

  Geir Tangen is met meer dan 170.000 lezers de populairste crimeblogger en – recensent van Noorwegen. Het Meestwerk is zijn thrillerdebuut, dat hij begin 2016 in eigen beheer uitgaf. Maar na een maand kreeg hij een contract aangeboden door Gyldendal, een van Noorwegens meest prestigieuze uitgevers, en sindsdien maakt hij ook internationaal faam. Het boek zal in zo’n 20 landen verschijnen.


  4 / 5

  Het meesterwerk

  Het meesterwerk van Geir Tangen is geen boek dat je zomaar even tussendoor kunt lezen. Ik moest echt wel mijn hoofd erbij houden en vond vooral in het begin de hoeveelheid (Scandinavische) namen erg verwarrend. Maar ik kan iedereen aanraden vooral vol te houden, eenmaal in het verhaal wilde ik het echt niet meer wegleggen namelijk. Het is spannend, je vraagt je voortdurend af wat er precies in het verleden is gebeurd en de uiteindelijke dader is zeker niet al vanaf de eerste bladzijde duidelijk.
  Wat mij betreft een prima debuut en ik ben dan ook heel benieuwd naar het volgende boek in deze serie om te zien hoe het de personages verder vergaat!

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Het meesterwerk
  Het meesterwerk
  Geir Tangen
  eBook
  499