Hex eBook

Hex
 
eBook

Samenvatting

'Briljant en volstrekt origineel.' Stephen King 'HEX is griezelig, pakkend en origineel.' George R.R. Martin Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het...Meer Hex Lees meer

Product Informatie

Auteur

Thomas Olde Heuvelt

Taal

Nederlands

Uitgever

Luitingh Sijthoff

ISBN

9789024575312

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

eBooks , Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

augustus 2016

Pagina's

357

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

0,83

Samenvatting

'Briljant en volstrekt origineel.' Stephen King 'HEX is griezelig, pakkend en origineel.' George R.R. Martin Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het...Meer Hex Lees meer

eBook
357 pagina's
€ 7 99
Paperback € 12,50
Dwarsligger € 13,99

Bekijk alles van Thomas Olde Heuvelt
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  'Briljant en volstrekt origineel.' Stephen King 'HEX is griezelig, pakkend en origineel.' George R.R. Martin Wie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw met dichtgenaaide mond en ogen. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen... Thomas Olde Heuvelt (1983) won de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award voor het beste korte verhaal. Zijn roman HEX is inmiddels wereldwijd verschenen bij grote uitgeverijen in de VS, Groot-Brittannië en vele andere landen.


  Product Informatie

  Auteur

  Thomas Olde Heuvelt

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Luitingh Sijthoff

  ISBN

  9789024575312

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  eBooks , Fantasy

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  augustus 2016

  Pagina's

  357

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  0,83

  Beoordelingen

  ‘Hex’- Thomas Olde Heuvelt  4 / 5

  Wauw!!!

  Wauw!! Wat een boek! Ondanks dat het in het begin moeilijk was om in het verhaal te komen geef ik het 4 sterren. Toen ik eenmaal in het verhaal zat wilde ik niet meer stoppen met lezen. Het was spannend, het was vies, het was modern en het was UNIEK.

  De schrijfstijl van Thomas is fijn. Het boek las makkelijk weg.
  Het boek gaat over het dorpje Beek dat in de greep wordt gehouden van de Wylerheks.
  De Wylerheks is een vrouw uit de zeventiende eeuw en ze heeft dichtgenaaide mond en ogen.
  Iedereen in Beek weet dat je nooit de ogen van de heks mag openen.

  Dit boek heeft veel spannende momenten waardoor je niet meer wilt stoppen met lezen.
  Het heeft de nodige plot twists en duidelijke inleiding en een eind van heb ik jou daar!
  Ik raad dit boek aan iedereen aan.


  5 / 5

  HEX

  Thomas OH: Bescheiden maar scherpe deelnemer De slimste mens, HEX: adembenemende opgebouwde spanning, zweet op je voorhoofd tijdens lezen!


  4 / 5

  Topper!

  Verhaal: Het dorpje Beek is een klein, rustig dorpje in Nederland, dat een groot geheim bewaart. Het dorp is namelijk in de greep van Katharina van Wyler, of kortweg: de Wylerheks. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid en ze verschijnt en verdwijnt dagelijks op diverse plaatsen in het dorp. Zie je haar? Raak haar dan niet aan, blijf uit haar buurt en spreek niet over haar!
  Voor de buitenwereld doet het dorp er alles aan om haar verborgen te houden, en alles onder de leiding van controlecentrum ‘HEX’ en het daarbij horende bestuur.
  Als 4 vrienden op een dag besluiten om een geintje uit te halen met de heks, hebben ze geen idee wat een ramp ze over zichzelf uitroepen! Eén van de vrienden drijft het uiteindelijk zo ver dat het dorpje uit zijn voegen barst en de strijd tegen de heks losbarst. Maar kan je Katharina wel aan?
  Kom je in Beek wonen? Slecht idee, want eens je er je nestje bouwt, geraak je er niet meer weg! De heks zal je leven leiden, en jij zal het leiden zoals de heks het wil!
  Boek: Wat meteen opvalt, is de omslag van het boek. Een donkere hemel dat doorweven is met hechtdraad. Je zou bijna schrik krijgen om het boek te openen.
  Het eerste hoofdstuk vond ik zelf verwarrend, omdat je er als het ware meteen wordt ingegooid en al meteen met de heks te maken krijgt. Eens je hier door bent is het haast onmogelijk dit boek nog neer te leggen.
  Een duidelijke schrijfstijl wordt afgewisseld met soms net iets te lange zinnen, die wel eens opnieuw moeten gelezen worden. Gelukkig doet dit geen afbraak aan het verhaal.
  Ook de beschreven plaatsen komen mooi voor in het boek. Als je, zoals ik, nieuwsgierig bent hoe Beek er uit ziet, ga zeker eens een kijkje nemen op Google, zo kan je tegen het einde van het boek het verhaal echt voor je ogen zien afspelen!

  Thomas Olde Heuvelt heeft met ‘Hex’ een topper te pakken. Oude volksverhalen, griezelverhalen en legendes zijn meestal heel intrigerend en de nieuwsgierige thrillerfanaat zal hier zeker enkele spannende leesuurtjes mee tegemoet gaan!
  Je zou bijna zin krijgen om zelf eens het dorpje Beek te gaan bezoeken!


  4 / 5

  Heksachtig goed

  HEX is tegenwoordig een wereldwijde bestseller. Een verhaal over een afgelegen dorpje met een eeuwenoud geheim en een groepje jongeren die er een andere mening over hebben.

  Het verhaal begint heel intrigerend. Personages worden per hoofdstuk ingeleid en je komt steeds meer te weten over wat die vreemde 'oma' nou eigenlijk voor rol speelt in het boek. Hoewel het normaal soms verwarrend kan zijn wanneer er meerdere verhaallijnen in een boek lopen, is het bij dit verhaal juist heel interessant. Alle personages denken op een andere manier, ondanks dat ze in hetzelfde schuitje zitten.

  Er gebeuren regelmatig vreemde dingen en als lezer weet je nooit van alle gebeurtenissen waardoor ze zijn ontstaan. Die onbeantwoorde vragen zorgen voor een hoop spanning. Het verhaal is niet zo griezelig als ik had verwacht. Ik kon het eigenlijk tot helemaal aan het eind elke avond voor het slapen gaan lezen, zonder nachtmerries eraan over te houden. Maar dat komt misschien doordat ik vanaf mijn twaalfde naar horror films kijk.

  Ongeveer tot bijna het einde blijven er een heel aantal dingen onopgelost. Je vraagt je heel veel dingen af en je bent benieuwd hoe dit zich allemaal ontknoopt aan het eind. Maar Thomas heeft er voor gezorgd dat die knoop nog ingewikkelder verstrikt raakt en dat is heel bijzonder. Door het lezen van dit einde, ben ik razend benieuwd geraakt naar het andere einde van HEX. Daarom ben ik zeker van plan om ook het andere boek te lezen met het alternatieve einde. Ik ben namelijk heel benieuwd in hoeverre het verschilt van dit einde.

  Het is een heftig, alsnog realistisch en eye-opening verhaal met de meest onverwachte plotwendingen die ik de laatste tijd heb gelezen. Ik kan veel scenes of eindes van boeken voorspellen, maar deze was me echt een raadsel. Ik heb met open mond de laatste hoofdstukken gelezen en stond perplex toen ik het boek uit had. Zeker een aanrader voor mensen die van mysterie, horror, spanning en plotwendingen houden! Vier welverdiende sterren voor dit boek.


  4 / 5

  'Hex'.Thomas Olde Heuvelt

  Beek is een, op het eerste zicht, gewoon Nederlands dorp. Maar niets is hier wat het lijkt. Het dorp is in de greep van een aloude kwelgeest, Katharina van Wijler, de Wylerheks. Buitenstaanders worden geweerd en de lokale bevolking wordt streng in de gaten gehouden door een dorpsraad.
  Sinds de zeventiende eeuw dwaalt ze door Beek, gedoemd om dit voor eeuwig te blijven doen. Een imposante verschijning met dichtgenaaide ogen en mond, die onder geen beding mogen geopend worden.
  Moderne technologie word gebruikt om Katharina te volgen en problemen te voorkomen en beperkt in een bepaalde mate het leven van de inwoners van Beek. Niemand is er ooit vertrokken.
  In onze moderne tijd is technologie niet meer weg te denken. Laat dit nu net het begin van het einde zijn. Wanneer enkele jongens de strijd met Katharina aanbinden zijn de problemen niet te overzien.
  Hoe zal Katharina reageren……………….kan Beek en zijn inwoners nog gered worden en wat zullen de gevolgen zijn van deze daden? Je leest het allemaal in HEX.
  Toen ik in het boek begon was ik even niet mee. Er werd over oma gepraat en het duurde een tijdje voor ik besefte dat deze oma eigenlijk Katharina is. Ik ben dan nog eens herbegonnen en dan werd het me duidelijker. Naarmate het verhaal vordert leer je de inwoners van Beek kennen en dringt de gruwelijke waarheid door.
  Ik ben een groot fan van Stephen King en zijn lovende woorden maakten me heel nieuwsgierig naar dit verhaal.
  De beschrijvingen van het dorp, de inwoners en de heks zijn levensecht. Je ziet het dorp en al zijn dreigingen als het ware voor je om nog maar te zwijgen over de heks.
  De eerste hoofdstukken zijn spannend, bij momenten gruwelijk en houden je aan het boek gekluisterd. Je wil doorlezen om te weten wat er verder nog gaat gebeuren in Beek. Thomas Olde Heuvelt schrijft vlot en duidelijk, spannend en intrigerend, mysterieus en donker.
  Ik ben wel wat gewend en vind het zeker een aanrader, maar vind het tweede deel qua spanning minder en had daar toch meer van verwacht. Daardoor kon het tweede deel me minder bekoren en dat vind ik spijtig. Het had super kunnen zijn met een dreigender en spannender eind.
  Al bij al een goed boek, graag gelezen, een goed schrijver waarvan ik wel nog meer wil lezen

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Hex
  Hex
  Thomas Olde Heuvelt
  eBook  357 paginas
  799