Kapot eBook

Kapot
 
eBook
Bliyoo

Ook te lezen met Bliyoo-abonnement

Onbeperkt digitaal lezen voor € 9,95 p/m


Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt... Meer Kapot

eBook
200 pagina's
€ 7 99
Gebonden € 14,99
Paperback € 19,95
Gebonden € 9,99
Gebonden € 21,95

Bekijk alles van Carry Slee
  Je aankoop is direct te downloaden
   

  Samenvatting


  Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.Kapot is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een prachtig en aangrijpend verhaal om in één adem uit te lezen.

  Product Informatie

  Auteur

  Carry Slee

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Overamstel Uitgevers

  ISBN

  9789048830350

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Leesboeken , Bliyoo , eBooks

  Leeftijd

  13+

  Verschenen

  augustus 2015

  Pagina's

  200

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  0,78

  Beoordelingen

  ‘Kapot’- Carry Slee  4 / 5

  De andere kant van de liefde, actueel, aangrijpend, aanrader

  Kapot bestaat uit 43 korte, snelle hoofdstukken, afwisselend geschreven vanuit broer en zus, Thijs en Julia Lankhorst.

  Carry Slee heeft een duidelijke, makkelijke en beschrijvende schrijfstijl, welke uitstekend aansluit bij de jonge doelgroep. Haar schrijfstijl is confronterend en raakt. Ze beschrijft het verhaal vanuit de belevingswereld van de jonge Julia en Thijs.

  De vijftienjarige Thijs en de veertienjarige Julia Lankhorst zijn broer en zus. Muziek is hun grote passie, ze zijn beide erg muzikaal. Hun grote droom is doorbreken met Vuurwerk, de band waarin ze samen spelen.

  Julia en Thijs hebben een hele sterke band, iets wat je van hun ouders helaas niet meer kan zeggen. Ooit hielden ze van elkaar, tegenwoordig maken ze alleen nog maar ruzie. Het is bijna iedere dag raak, ze maken ruzie om alles. Het wordt steeds heftiger, het lijkt wel alsof er nooit meer een einde komt aan al die stomme ruzies, die alles verpesten.

  Er hangt een gespannen sfeer in huis, Julia en Thijs lopen op hun tenen, de druk op hun schouders wordt steeds groter. Julia kan zich niet meer concentreren op school, het regent onvoldoendes. Ze zijn doodsbang, gaan hun ouders scheiden?

  Diep in hun hart willen ze niets liever dan dat alles weer normaal wordt, zoals vroeger. Maar tegelijkertijd willen ze ook dat de rust terug komt in hun leven. Hoe kan het dat de twee mensen van wie ze het allermeest houden, elkaar haten en elkaar de oorlog hebben verklaard? En niet meer dezelfde liefde voelen, die zij wel voelen?

  De verhaallijn en karakters zijn erg goed uitgewerkt. Carry Slee is onder de huid van haar karakters gekropen en heeft deze zeer levendig neer weten te zetten. Ze heeft zich enorm ingeleefd in de jonge Julia en Thijs en al hun zorgen, verdriet en pijn, heel voelbaar beschreven. De woede, machteloosheid, de leegte en eenzaamheid, het in de steek gelaten voelen, verraad. De schrijnende, gecompliceerde thuissituatie waarin zij noodgedwongen zijn beland. Door hun ouders werden zij in deze situatie gedwongen, zelf hebben zij hier niet om gevraagd en willen niets liever dan dat alles weer wordt zoals het vroeger was. De herinneringen aan vroeger, de goede oude tijd, waarin ze nog gelukkig waren als gezin. De verscheurdheid en het enorme verantwoordelijkheidsgevoel van de tieners, de zorgen die een kind helemaal niet hoort te hebben. Redt mijn moeder het wel? Mag ik nog wel van mijn vader én mijn moeder houden, ook al hebben ze elkaar pijn gedaan? De ouders die hun kinderen in hun ruzie en machtsspel betrekken, en hun kinderen claimen en tegen de andere ouder op proberen te zetten, manipulatie ten top. Kinderen zijn loyaal aan beide ouders, houden van hen allebei, kiezen tussen je ouders is dan ook onmogelijk. Kinderen scheiden niet, maar staan er wel tussenin, houdt ze buiten de ruzies, dit mag je niet van ze vragen, zij zijn onschuldig.
  Naast het heftige thema, ontbreekt de liefde, verliefdheid, vriendschap, natuurlijk ook niet in het verhaal.

  Ongeveer één op de drie huwelijken strandt in Nederland. Tijdens een scheiding komt er enorm veel op je af, wanneer er dan ook nog kinderen in de strijd betrokken zijn, dan is het drama helemaal compleet. Iets wat helaas veel kinderen over de hele wereld mee moeten maken. Carry Slee geeft met Kapot een kijkje in hun wereld, de wereld die zich achter gesloten deuren afspeelt. Kapot heeft een actueel aangrijpend thema, welke op zeer realistische wijze is uitgewerkt, te begrijpen voor iedereen. Dit is hoe het gaat, dit gebeurt in het echte leven ook, de grimmige sfeer, de andere kant van de liefde, het getouwtrek om de kinderen, is uitstekend weergegeven. De impact op het leven van de kinderen, de verscheurdheid, mag ik nog wel van pappa én mamma houden? Ik vind Kapot erg indrukwekkend, het heeft me echt geraakt en kwam voor mij heel dichtbij.

  Kapot, de andere kant van de liefde, actueel aangrijpend thema op zeer realistische wijze uitgewerkt, op naar de volgende boekverfilming, aanrader!


  5 / 5

  IJzersterk, spannend tot het einde

  Een prachtig boek!
  Een steengoed verhaal, goed in elkaar gezet met veel ijzersterke details.
  Zo uit het leven geplukt van een broer en een zus, in 2015!
  Tot aan het einde spannend, vol onverwachte wendingen.

  Zeer herkenbaar voor zowel kinderen als ouders die bij een ingewikkelde scheiding dreigen te worden betrokken. Dit boek is een aanrader voor ouders die in de valkuil dreigen te trappen hun kinderen te betrekken bij deze volwassenen problematiek. Een eye-opener. Een zeer ontroerend en heftig verhaal recht uit de harten van twee onschuldige jongeren...

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Kapot
  Kapot
  Carry Slee
  eBook  200 paginas
  799