Nooit meer bang eBook

Nooit meer bang
 
eBook

Samenvatting

Hoofdpersoon Louise uit 'Nooit meer bang' van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar...Meer Nooit meer bang Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gaby Rasters

Taal

Nederlands

Uitgever

Z&K

ISBN

9789401912259

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Populair , eBooks

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

187

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

0,71

Samenvatting

Hoofdpersoon Louise uit 'Nooit meer bang' van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar...Meer Nooit meer bang Lees meer

eBook
187 pagina's
€ 9 99
Paperback € 16,99

Bekijk alles van Gaby Rasters
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Hoofdpersoon Louise uit 'Nooit meer bang' van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: 'Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd...' Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf. 'Nooit meer bang' is Gaby Rasters' eerste standalone, na de trilogie 'FOLLOW', 'LIKE' en 'SHARE


  Product Informatie

  Auteur

  Gaby Rasters

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Z&K

  ISBN

  9789401912259

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Populair , eBooks

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  februari 2018

  Pagina's

  187

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  0,71

  Beoordelingen

  ‘Nooit meer bang’- Gaby Rasters  5 / 5

  Wat een geweldig, onroerend verhaal

  Nooit meer bang is een boek dat deels waar gebeurd is en deels fictie. Het gaat over 2 vrouwen Maud en Louise die bij de aanslag op het vliegveld in Brussel verbonden raken met elkaar. Ze ontmoeten beide op die dag een man waar mee het klikt en wat gebeurde op het vliegveld tijdens die aanslag. Dit is het verhaal hoe de mannen en vrouwen dit verwerken en elkaar ermee helpen. Boek vol emoties en spanning

  Een boek met een prachtig aangrijpend verhaal, je wilt en kan dit niet wegleggen als je begint te lezen. Het heeft mij persoonlijk geraakt.


  4 / 5

  Een boek met inhoud!

  Nooit meer bang van Gaby Rasters is een bijzonder boek dat - helaas door alle aanslagen - helemaal van nu is. Bij elke aanslag vallen er weer tientallen tot honderden onschuldige slachtoffers. En achter elk slachtoffer zit een verhaal dat Gaby Rasters met dit boek vorm heeft gegeven. Vier personages die hun mogelijk de liefde van hun leven ontmoeten op de dag van de aanslag, maar misschien wel nooit de kans krijgen om uit te zoeken of er meer achter zit. Toch gaat dit boek nog verder: hoe gaan de overgebleven personages hier mee om, wat staat hen nog te wachten en welke vragen gaan ze aan zichzelf stellen? Nooit meer bang zal je verrassen, emotioneren op momenten en het laat je dieper nadenken over het leven dat je leeft. Haal je namelijk alles uit het leven wat erin zit? Ga daar nog maar eens over nadenken.


  4 / 5

  Ontroerend

  Je maakt kennis met 2 vrouwen, Louise en Maud, ieder met hun eigen verhaal, die een onverwachte ontmoeting hebben met een man, een ontmoeting die een belofte van meer in zich draagt, maar dan wordt er een aanslag gepleegd op het vliegveld waar de 2 mannen, Lennard en Victor, zich bevinden…
  Wat volgt is een zoektocht, vol hoop op dat ‘meer’, een zoektocht waarbij de 2 vrouwen elkaar weten te vinden en er een hechte vriendschap ontstaat. Een vriendschap waarin ze elkaar door een heftige tijd weten te loodsen…

  De 2 bijzondere ontmoetingen en de heftige gebeurtenis die erop volgt zijn nog maar het begin van het verhaal. Je weet al vrij gauw hoe het met de mannen is afgelopen. Einde verhaal? Zeker niet!
  Gaby weet de vrouwen Maud en Louise helemaal tot leven te brengen, je kunt niet anders dan ontzettend met ze meeleven en hopen op een soort van happy end. Louise die borstkanker heeft gehad (en hoopt schoon te blijven) en een muur om zich heen heeft gebouwd, een muur waar ze zeker geen mannen doorheen laat komen, tot ze Lennard ontmoet, en Maud die net ontdekt heeft dat haar vriend een ander heeft en haar hart lucht bij Victor, verbaasd over haar eigen openhartigheid en hij over die van hem. En dan die aanslag en de onzekerheid over de mannen, heftig! De aanslag zal hun levens voorgoed veranderen en doet ze niet alleen op zoek gaan naar de mannen, maar ook naar zichzelf en hun eigen wensen en dromen.

  De schrijfstijl van Gaby is weer heerlijk vlot en warm. Klein minpuntje bij dit boek: soms ging het iets té vlot voor mijn gevoel/naar mijn zin. Maar het was wel weer echt een boek wat ik niet weg kon leggen! Het sleurde me mee, maakte onwijs veel gevoelens los en wist me heel diep te raken (tranen!).
  Nooit meer bang is een indrukwekkend en zeer ontroerend verhaal over hoop, liefde, (over)leven, rouw en jezelf vinden. Heel erg mooi en bijzonder!


  4 / 5

  Knap geschreven

  De titel ‘Nooit meer bang’ geeft al de indruk dat het een boek met een bepaalde lading is. De boekpresentatie waarbij ik aanwezig was versterkte dit gevoel. Het boek is fictie met bepaalde delen die zijn gebaseerd op de werkelijkheid. Zo weten we allemaal dat de aanslag op vliegveld Zaventem helaas niet verzonnen is en Karen Northshield is een echte overlevende die nog altijd de gevolgen ondervindt van deze aanslag. Twee jaar later ligt zij nog altijd in het ziekenhuis, niet in staat haar oude leven weer op te pakken. Haar verhaal komt dankzij Rasters ook na twee jaar nog onder de aandacht. De helft van de opbrengst van dit boek gaat zelfs naar Karen, dit vind ik heel bijzonder.
  Rasters was zelf in Brussel ten tijde van de aanslagen. Ik ben ervan overtuigd dat haar eigen ervaringen op deze dag en haar contact met Karen een deel van de kracht van dit boek zijn.

  Rasters weet haar vier hoofdpersonages zo neer te zetten dat je hen meteen in je hart sluit. Dat, samen met de wetenschap dat de aanslag werkelijk heeft plaatsgevonden, maakt het ook meteen een emotioneel verhaal. Louise, Maud, Lennard en Victor worden met elkaar verbonden door deze aanslag. Een gebeurtenis die alleen maar verliezers kent maar welke ook voor bijzondere ontmoetingen zorgt. Louise en Maud leren elkaar door deze aanslag kennen en blijken al snel een klik te hebben. Ook de ontmoetingen tussen hoofdpersonages en een meisje genaamd Britt, die nog leeft dankzij Lennard, Ferdinand die zijn eigen verlies moet verwerken en de ouders van Lennard die ondanks hun eigen verdriet Louise verwelkomen en de ruimte geven, zijn hartverwarmend.

  Hoewel het boek deels zoet is en een tikkeltje aanvoelt als een sprookje, is het niet zo dat de personages ongeschonden uit de strijd komen en zo nog lang en gelukkig leven.
  Louise worstelt bijvoorbeeld ook nog met de kanker die al dan niet is teruggekeerd. De angst die zij het hoofd moet bieden en de littekens die ze fysiek en mentaal zal moeten accepteren voelen zwaar. Hoewel anderen er voor haar zijn is dit een gevecht dat alleen zij aan kan gaan. Alleen zij kan haar leven weer in eigen handen nemen en de angsten verslaan. Wanneer Louise dit zelf ook beseft, neemt zij drastische beslissingen.

  Dan is er ook nog Olaf. Een mooi personage maar haast in een onmogelijke positie. Je hart is dan al gestolen door de eerdere personages in dit boek waardoor het lijkt alsof er te weinig ruimte is voor Olaf. Misschien komt er nog een vervolg op dit boek waarin hij zijn eigen plek veroverd heeft in plaats van het opvullen van de leegte die een ander achterliet.

  Toch slaagt Rasters erin om alle lijntjes in het boek mooi samen te laten komen. De cirkel is rond en ondanks de tegenslagen waarmee ieder op zich te maken heeft, lijkt ook iedereen te beseffen dat er nog steeds dingen zijn om voor te leven.
  Hoewel het zeker een emotioneel verhaal is, blijft er genoeg ruimte over voor humor. Rasters schrijft vlot waardoor je makkelijk weer in het verhaal stapt nadat je het even opzij hebt moeten leggen. Of, wanneer je de tijd hebt, zorgt dit er juist voor dat je ogen over de woorden vliegen en je zo pagina na pagina verslindt.

  Het tijdsverloop in het verhaal is af en toe wat onduidelijk en een jaar is een lange periode om te beslaan in dit boek. Wel zorgt dit voor een mooie afsluiting, een jaar na de aanslag. Het eerste jaar na deze gebeurtenis is doorstaan en het is tijd om een begin te maken aan de rest van het leven. Helaas bewijst Karen Northshield dat dit in werkelijkheid niet voor iedereen geldt.

  Een lach en een traan. Een waargebeurde omlijsting, ingevuld met fictie. ‘Nooit meer bang’ krijgt 4 zeer verdiende sterren.


  5 / 5

  Prachtig boek!

  Met Nooit meer bang heeft Gaby Rasters een prachtige feelgood roman geschreven. Het boek is makkelijk leesbaar en wordt afgewisseld met dialogen, beschrijvingen en brieven. Daar waar een bom een hartverscheurend gat slaat, weet Gaby hieruit de kracht van vrouwen en van hoopvolle liefde te beschrijven, zonder hiermee het verlies en leed te kort te doen. Een boek vol mooie mensen, kracht en vriendschap, dat eindigt met een krachtige, hoopvolle en helende bijeenkomst. Een boek dat me tot tranen roerde.

  De cover lijkt op een feestje met licht op de achtergrond. Het boek begint mooi met twee hoopvolle, bijzondere ontmoetingen. En daarna gaat er op de luchthaven in Brussel een bom af, die daarmee een bom legt onder deze ontmoetingen. Twee vrouwen gaan op zoek naar de mannen die ze ontmoet hadden en ontmoeten elkaar, waarmee een bijzondere vriendschap ontstaat. Louise heeft een borstamputatie en chemo’s achter de rug en moet binnenkort op controle. Daar waar ze altijd stoer, ontwapenend en vol zelfspot lijkt, hangt de controle als een dreiging boven haar hoofd. Maud lijkt wat nuchterder, een trouwe en krachtige vriendin. Ze wordt in de steek gelaten en krijgt na de bomaanslag de beschikking over een koffer met brieven. Hiermee duikt ze in het leven van Victor en zijn oma, die een bijzondere band hadden. Als ze verder op zoek gaat naar het verhaal van Victor ontmoet ze diens vriend en ontstaat een reis naar Zwitserland waarin Maud recht wil doen aan het verhaal van Victor en zijn oma. Louise zet haar leven on-hold en leeft tijdelijk het leven van Lennard. Als ze de uitslag na haar controle krijgt gaat ze op reis om haar bucket-list af te werken en lijkt ze zich hierin wat af te zonderen. Louise en Lennard wisselen berichtjes uit en ze stuurt zijn verhaal over de aanslag door naar Maud, zodat Maud dat in haar verhalen kan verwerken. Een jaar na de aanslag vindt een bijeenkomst plaats op de plek van de aanslag, de luchthaven in Brussel. Hiermee kunnen de aanwezigen een stap verder zetten in het loslaten van het leed en de tragiek die ze meedragen en in hun leven samen.  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Nooit meer bang
  Nooit meer bang
  Gaby Rasters
  eBook  187 paginas
  999