The glittering court eBook

ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen.

The glittering court
 
eBook

Samenvatting

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. 'Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.' 'Niet zomaar een meisje,' corrigeerde een...Meer The glittering court Lees meer

Product Informatie

Auteur

Richelle Mead

Taal

Nederlands

Uitgever

Young & Awesome

ISBN

9789025873325

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Young adult , eBooks

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2017

Pagina's

448

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,17

Vertaler

H.C. Kaspersma

Samenvatting

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. 'Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.' 'Niet zomaar een meisje,' corrigeerde een...Meer The glittering court Lees meer

eBook
448 pagina's
€ 14 99
Paperback € 17,50

Bekijk alles van Richelle Mead
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. 'Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.' 'Niet zomaar een meisje,' corrigeerde een van de wachters hem ruw. 'Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.' Ik hield mijn adem in. Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven...


  Product Informatie

  Auteur

  Richelle Mead

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  Young & Awesome

  ISBN

  9789025873325

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Young adult , eBooks

  Leeftijd

  15+

  Verschenen

  juni 2017

  Pagina's

  448

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,17

  Vertaler

  H.C. Kaspersma

  Beoordelingen

  ‘The glittering court’- Richelle Mead  4 / 5

  Heerlijk boek

  Wat een heerlijk boek. Ondanks dat het een dik boek is, heb ik er niet lang over gedaan om het uit te lezen. Schrijfster Mead heeft een prettig taalgebruik waardoor je makkelijk door de bladzijden heen leest. Daarnaast heeft zij een goed gevoel voor het beschrijven van details zonder dat het teveel of rommelig wordt. Hierdoor kan je een goed beeld vormen van wat er verteld wordt zonder uit het verhaal te raken.

  Elizabeth (die de lezer het grootste gedeelte van het boek kent onder de naam Adelaide) is een gravin en doordat het familiefortuin slinkt, zal zij moeten trouwen met een goede partij. Hoewel ze haar familie graag wil helpen door het goede te doen (haar ouders zijn overleden waardoor Elizabeth alleen nog samen met haar grootmoeder is) ziet Elizabeth een huwelijk met de door haar grootmoeder gevonden partij helemaal niet zitten. Wanneer er een jongeman langskomt voor haar dienstmeisje Ada en haar uitleg geeft over “The Glittering Court”, bedenkt Elizabeth een plan. Ze hoort namelijk dat hier ‘gewone’ meisjes worden opgeleid tot meisjes die kunnen doorgaan voor adel. Zij worden naar de Nieuwe Wereld gebracht waar een overschot aan mannen is. De meisjes kunnen hier gekocht worden door welgestelde mannen en zo een beter leven krijgen.

  Elizabeth neemt de plaats in van Ada (wiens naam voluit Adelaide is) en gaat zo het avontuur aan. Tijdens dit avontuur ontmoet ze een aantal bondgenoten. Ten eerste de jongeman die had gedacht de echte Ada mee te nemen. Hij kiest ervoor om haar niet te verraden, maar de kans te geven om haar plan te laten slagen. Ook Tamsin en Mira, hoe verschillend ook, worden vriendinnen van Adelaide. Dit is maar goed ook want zij kunnen elkaar goed gebruiken tijdens dit avontuur.

  Ik heb twee kleine puntjes van kritiek over het boek. Het een is dat mij niet duidelijk werd in welk jaar het boek zich afspeelt. Hoewel je weet dat het ergens lang geleden geweest is doordat er gesproken wordt over koetsen, adel, dienstmeisjes en de klederdracht en dergelijke, blijft het voor mij te vaag in welke periode ik dit ongeveer moet zien.
  Het andere puntje gaat over een vriendin van hoofdpersoon Adelaide. Naast dat er aandacht voor details in de omgeving is, zet Mead ook de personages goed neer. Dit zorgt er wel voor dat een van de vriendinnen van Adelaide aan het einde van het boek ongeloofwaardig overkomt. Helaas zou ik teveel verklappen door dit verder uit te leggen, maar ik las ik achterin het boek dat een vervolg op “The Glittering Court” in de zomer van 2018 verschijnt. Ik hoop dat er dan een logische verklaring is voor de verandering van dit personage.

  Tot zover mijn kritieken want verder ben ik zeer enthousiast over dit boek. Zoals gezegd leest het makkelijk weg en dankzij de gedetailleerde beschrijvingen leef je helemaal mee met Adelaide. Ik pakte het boek er dan ook elk vrij moment bij om maar verder te kunnen lezen. Adelaide is een personage dat steeds sterker wordt. Ze heeft veel te leren, maar gaat niets uit de weg.
  Hoewel je bepaalde dingen al van verre aan ziet komen, zitten er ook een paar verrassende wendingen in het verhaal. Het is een boek dat je een goed gevoel geeft, de dingen gaan zoals je als lezer (ik in ieder geval) graag zou willen. Het is wel erg fijn om te weten dat er een vervolg komt want dit biedt de kans om ook wat dieper op een aantal andere personages in te gaan. Ik hoop dat het vervolg ook minstens zo dik wordt als dit boek!


  3 / 5

  Hmm...

  De selectie en de Jewel?
  Allereerst, ja dit boek heeft naar mijn mening dingen weg van de Selectie en de Jewel. Echter, ik vind dat het blijft bij beperkte aspecten. Een wedstrijd voor meisjes van lagere komaf, de meisjes die in hogere gezinnen terecht komen na de wedstrijd en de edelstenen die de meisjes toebedeeld krijgen aan het einde van het traject zijn voor zover ik zie de enige overeenkomsten. Dit verhaal heeft een boel vernieuwende aspecten en plottwists die ik niet zag aankomen.

  Oeh! Neh. Wow! Hmm.
  Wat ik erg leuk vond aan the Glittering Court is dat het boek hele interessante aspecten had qua hoe het geregeld is in die wereld. Het had originele punten en spannende plotwendingen. Tegelijkertijd wist het naar mijn mening deze momenten weer op te vullen met niet veel zeggende en soms zelfs saaie stukken. Er waren echt momenten dat ik het boek top vond, maar ook momenten dat ik het boek wilde wegleggen. Dit vond ik jammer, want het haalde voor mij de waardering omlaag.

  Vonnis
  Toen ik het boek uit had, was ik blij. Ik had lang over het boek gedaan, maar wilde niet zo lang in die wereld blijven hangen. Ik heb een leuk boek gelezen, maar uiteindelijk vond ik dat de plotwendingen en originaliteit toch niet helemaal opwogen tegen de momenten die ik niet vond boeien. Ik geef het boek 3.5/5 sterren. Leuk, but that's about it for me.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  The glittering court
  The glittering court
  Richelle Mead
  eBook  448 paginas
  1499