Vier plus één eBook

september 2014 1 recensie
Vier plus één
 
eBook

Samenvatting

Na de wereldwijde bestseller `Voor jou' komt auteur Jojo Moyes met een nieuwe roman: `Vier plus één'. Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt...Meer Vier plus één Lees meer

Product Informatie

Auteur

Jojo Moyes

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein Romans & Spanning

ISBN

9789032514723

Bindwijze

eBook

Productsoort

eBook

Digital format

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

Categorie

Het mooiste van JoJo Moyes voor 4,99 per stuk , Het beste van Jojo Moyes voor 4,99 , eBooks , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

september 2014

Formaat

EPUB versie 2 met digitaal watermerk

File size

1,02

Samenvatting

Na de wereldwijde bestseller `Voor jou' komt auteur Jojo Moyes met een nieuwe roman: `Vier plus één'. Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt...Meer Vier plus één Lees meer

eBook
€ 4 99
€ 9 99
Paperback € 10,00

Bekijk alles van Jojo Moyes
  Je aankoop is direct te downloaden

  Recent bekeken producten


   

  Samenvatting


  Na de wereldwijde bestseller `Voor jou' komt auteur Jojo Moyes met een nieuwe roman: `Vier plus één'. Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt. `Anders dan anders: dit boek blijft je nog lang bij.' Red `Rauw, grappig, oprecht en verdrietig. Dit is verhalenvertellen op zijn best.' Marie Claire Jojo Moyes heeft een aantal romans op haar naam staan. Met `Voor jou' bereikte ze een ongekend succes over de hele wereld: het boek ging 3 miljoen keer over de toonbank en de verfilming is in de maak. Ook `Vier plus één' is een internationaal succes.


  Product Informatie

  Auteur

  Jojo Moyes

  Taal

  Nederlands

  Uitgever

  De Fontein Romans & Spanning

  ISBN

  9789032514723

  Bindwijze

  eBook

  Productsoort

  eBook

  Digital format

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  Categorie

  Het mooiste van JoJo Moyes voor 4,99 per stuk , Het beste van Jojo Moyes voor 4,99 , eBooks , Vertaalde literatuur

  Leeftijd

  Volwassenen

  Verschenen

  september 2014

  Formaat

  EPUB versie 2 met digitaal watermerk

  File size

  1,02

  Beoordelingen

  ‘Vier plus één’- Jojo Moyes  4 / 5

  Weer een mooie roman van Jojo Moyes

  Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Met twee verschillende banen probeert ze de eindjes aan elkaar te knopen. Dochter Tanzie is briljant en komt in aanmerking om naar een betere school te gaan. Helaas is het lesgeld hoog en ondanks de beurs die Tanzie krijg, kan Jess het geld niet missen.

  Maar dan doet de mogelijkheid zich voor dat Tanzie mee kan doen aan een wiskundewedstrijd waarmee een flink geldbedrag te winnen valt. Helaas is de wedstrijd in Schotland. Toch gaan ze met hun oude auto op pad, maar al snel gaat deze kapot en lijkt het hele plan in duigen te vallen. Gelukkig rijdt Ed langs, hij biedt Jess, haar twee kinderen Tanzie en Nicky en hun hond Norman een lift aan.

  Auteur Jojo Moyes is bekend van onder andere de roman Voor jou, een internationaal succes. Met deze nieuwe roman weet de schrijfster je ook snel te veroveren. De hardwerkende moeder Jess is een hartverwarmend personage. Ze doet alles om haar kinderen gelukkig te maken, met de beperkte middelen die ze heeft.

  Het is even inkomen in dit boek, maar zodra de roadtrip naar Schotland begint, pakt het verhaal je en wil je het liefst blijven lezen. De combinatie van de nette Ed en het kleurrijke gezin van Jess zorgt voor mooie taferelen in het boek.

  Het verhaal is zeer veelzijdig, grappig, verdrietig en bovenal heel oprecht.

  Vier plus één is een heerlijk luchtige roman, waarin soms heftige onderwerpen aan bod komen, zoals pesten, scheiden en armoede, maar door de eenvoudige schrijfstijl wordt het boek niet te zwaar.


  5 / 5

  Weer onweglegbaar leesvoer

  Mijn leeservaring:
  Jess heeft het niet makkelijk nadat haar man haar heeft verlaten om tot zichzelf te komen bij zijn moeder (2 jaar geleden). Twee banen lijken nooit genoeg op te leveren om alle rekeningen te betalen om haar kinderen Tanzie en Nick – haar stiefzoon die continu het doelwit is van een stel pesters die soms wel heel erg ver gaan – een zorgeloze jeugd te bezorgen. De zogenaamde achterstandswijk de rug toe keren is geen optie en Jess moet roeien met de riemen die ze heeft. Tanzie is een echte whizzkid, ze blinkt zo uit in wiskunde dat ze mee mag doen aan een Olympiade waar ze 5000 pond kan winnen zodat ze naar een privéschool zou kunnen waar ze geen uitzondering zal zijn maar waar ze met haar goeie brein het nog ver zou kunnen schoppen met de juiste opleiding.
  Maar ja, hoe kom je zonder het benodigde geld en een aftandse auto in Schotland binnen een paar dagen?

  Ed heeft zo zijn eigen problemen. Hij werkt zichzelf onbedoeld zo diep in de nesten dat hem een lange gevangenisstraf boven het hoofd hangt. In afwachting van zijn proces staat hij op non-actief en weet niet waar hij het zoeken moet. Bij toeval stuit hij op de opschudding die Jess veroorzaakt met het oude vehikel waarbij de politie haar situatie alleen nog maar erger maakt. Om Jess een wederdienst te bewijzen stelt hij voor dat hij hun naar Schotland zal rijden …. of hij daar spijt van krijgt?! Een ogenschijnlijk weerbarstige vrouw, haar twee kinderen en een joekel van een hond in zijn gloedjenieuwe auto. Niet zijn meest ideale scenario.

  Conclusie:
  Na het lezen van Voor jou dacht ik niet dat Jojo Moyes dat kon overtreffen maar Vier plus één is op een andere manier net zo fantastisch! Een heerlijk boek, een soort roadtrip waarin de personages allemaal hun eigen zegje doen, hun eigen beleving vertellen over wat hun bezig houdt – waar ze van dromen en vooral over alles wat ze onderweg meemaken. En dat is niet niks, hoeveel pech kan een mens soms hebben!
  Je leeft heel erg mee met iedereen en hoopt dat alles uiteindelijk goed komt maar soms gebeuren er ook dingen waarvan je een beetje verdrietig wordt en zo in het boek zou willen kruipen om deze of gene een dikke knuffel te geven of een schop onder hun kont, maar net welke situatie je terecht zou komen ;-)
  Geweldig boek weer om te lezen, met humor en levensecht beschreven personen en omstandigheden en toch ook met een kleine maatschappelijke boodschap die de schrijfster ons mee wil geven.
  Life ain't all sunshine and rainbows – sta daar eens bij stil.

  Een zekere #Aanrader die je niet weg wil leggen als je er eenmaal in begint, dus plan je trip door het boek zorgvuldig ;-)


  5 / 5

  Een verhaal met onverwachte helden

  Voor als je dit boek nog niet gelezen hebt: Doen!

  Ik vond het vorige boek van Jojo Moyes, 'Voor jou', ook erg goed, maar dat was, in tegenstelling tot dit boek, best een zwaar verhaal. 'Vier plus één' gaat ook wel over een serieus onderwerp: Een een-oudergezin dat in armoede leeft. Jojo Moyes kreeg het wederom voor elkaar dat ik af en toe met tranen in mijn ogen zat te lezen.
  Maar nog vaker zorgde ze met haar verhaal voor een lach.

  Eigenlijk weet je van tevoren hoe het af zal lopen. Alleen de weg er naartoe is onbekend. In dit geval kun je dat vrij letterlijk nemen, aangezien een groot deel van de tijd in de auto wordt doorgebracht.

  Het boek leest lekker vlot en je krijgt inzicht in alle personages. Jess staat de meeste hoofdstukken in het middelpunt, maar wordt afgewisseld door haar kinderen en Ed.

  Een verhaal met onverwachte helden.

  Recent bekeken producten


  checklist

  HiSchool de plek voor alle schoolspullen

  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Prisma woordenboeken
  • Etui
  • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
  • Etiketten
  • Schriften
  • Schooltas, rugzak en shopper
  • Ringbanden
  • Schoolspullen voor in je etui
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

  Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

  Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

  Promo HiSchool Alt Text
  Vier plus één
  Vier plus één
  Jojo Moyes
  eBook
  499
  999