Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevent van Nederland. Laat je inspireren en bekijk hieronder de boekentips van Bruna voor de mooiste geschiedenisboeken.

De nieuwste boeken over geschiedenis

Bekijk meer geschiedenisboeken Bekijk hier de nieuwste geschiedenisboeken en historische boeken.
Alvast reserveren: Grote verwachtingen Het vervolg op het immens succesvolle In Europa van Geert Mak, dat 15 jaar geleden verscheen. Bestel nu

Actie: korting op historische eBooks

Alle eBooks met korting Tot wel 61% korting op heel veel historische eBooks. De actie is geldig t/m 31 oktober.

Boeken over de Tweede Wereldoorlog

Bekijk meer boeken over WOII 75 Jaar geleden werd Nederland bevrijd. Bekijk hier een grote collectie oorlogsboeken en waargebeurde verhalen over WOII.

Meer boeken van Geert Mak

Bekijk alles van Geert Mak "Geert Mak is de geschiedenisleraar die we allemaal graag hadden willen hebben" - Financial Times.

Nominaties Libris Geschiedenis Prijs 2019

De shortlist is bekend: deze 5 titels zijn genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2019. Op 27 oktober wordt de prijs uitgereikt.

Thema 2019: Zij/Hij

Meer boeken over thema Zij/Hij Bekijk hieronder de boeken die in het thema passen: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd?

Tijdschriftenactie Ontvang bij aankoop van het 2e tijdschrift in de winkel 50% korting. Ga snel naar jouw dichtstbijzijnde Bruna-winkel. Deze actie is geldig op Historia, Historia Oorlog & Veldslagen, Historia Mysteries, Historia Hoogtepunten, Historia Ontdek, Historisch Nieuwsblad en National Geographic Historia. Actie loopt t/m 27 oktober. Zoek winkel

Laatst bekeken

De Maand van de Geschiedenis is het grootste geschiedenisevent van Nederland. Geschiedenis wordt hierin onder de aandacht gebracht door culturele en literaire organisaties en mediaorganisaties. In 2019 staat het thema Zij/Hij centraal.

Er worden niet alleen vele activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen in musea, lezingen, muziek, theater en stadswandelingen, ook wordt de Libris Geschiedenis Prijs eind oktober uitgereikt. Deze prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis en bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken.