Ondernemer worden? Dat kan bij Bruna!
Bruna zoekt voor verschillende plekken in Nederland ondernemers die aantoonbaar succesvolle winkels willen overnemen. Droom je van een eigen winkel? Waarom word je dan geen franchisenemer bij Bruna?

De voordelen van Bruna franchise

Bijna iedereen in Nederland kent Bruna, de merkbekendheid is maar liefst 97%. Bruna speelt op een plezierige en inspirerende manier in op de wensen van de markt en adviseert haar klanten vriendelijk en deskundig. Wij willen dat onze winkels de plek zijn waar mensen komen om geïnspireerd te raken om weer iets ontspannends te doen: lezen, schrijven, maken, leren en spelen.

Bij de overname van een Bruna winkel biedt een ervaren en deskundig team begeleiding. Elke ondernemer heeft een area manager tot zijn beschikking die coacht en helpt bij het opstellen van de verkoopstrategieën en de bedrijfsvoering. Een deskundige Retail service ondersteunt alle Bruna winkels.

 

5 sterke punten van Bruna

 

Een winkel overnemen

In (de omgeving van) de volgende steden heeft Bruna op dit moment winkels ter overname:

  • Regio 't Gooi (nieuw)
  • Goes
  • Hoek van Holland
  • Regio Den Haag/Rotterdam
  • Amsterdam Sloten
  • Regio Valkenswaard
  • Regio 's Hertogenbosch

Bruna vindt het belangrijk haar franchisenemers goed te ondersteunen. Na verschillende gesprekken in de kennismakingsfase, stellen wij bij overname van een winkel de gegevens van de specifieke locatie beschikbaar. Daaronder uiteraard complete informatie over omzet, winst en andere relevante kengetallen van de winkel in de achterliggende jaren. Je hebt dus veel zekerheid vooraf, waardoor je een weloverwogen besluit kunt nemen.

 

Bruna Leeuwarden

 

Wat vragen wij?

Ervaring in de retail sector en/of een detailhandel diploma zijn een pré, maar geen absolute vereiste als je Bruna franchisenemer wilt worden. Het allerbelangrijkste vinden wij dat je een commerciële instelling hebt, houdt van het omgaan met mensen én affiniteit voelt met boeken. Communicatie is je kracht en het geven van service zit in je genen.

Om een bestaande winkel over te nemen moet je beschikken over minimaal € 40.000,- eigen vermogen. Hierbij mag het ook deels gaan om een achtergestelde lening. Je hebt dat bedrag nodig om de rest van de overnamesom via een bank te kunnen financieren.

 

Bruna franchisenemer profiel

 

De Bruna formule

Bruna is marktleider op het gebied van (kinder)boeken, tijdschriften, dagbladen en wenskaarten. Wat papier- en schrijfwaren, staatsloten, cadeau- en schoolartikelen betreft zijn wij een van de grootste aanbieders. Het bedrijf bestaat ruim 150 jaar en heeft ongeveer 300 winkels. De ambitie bestaat om dit binnenkort nog verder uit te breiden.

Sinds december 2017 is Bruna samen met Bookchoice en VBK uitgevers onderdeel van de Shared Stories Group. Dit is de grootste speler op de Nederlandse boekenmarkt, die fors investeert in de verdere ontwikkeling van Bruna. De wereld van het lezen verandert en daarom richt Bruna de organisatie in als omnichannel organisatie, met een sterke focus op de winkels.

Bruna is keurmerk lid van de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), de overkoepelende organisatie van franchisegevers in Nederland. Hoofddoelstelling van deze vereniging is het bevorderen van een gezonde en evenwichtige ontwikkeling van franchising.

 

Vrijblijvend informatie inwinnen

Wil je met ons van gedachten wisselen over de mogelijkheden van franchisen bij Bruna en het overnemen van een winkel? Neem dan contact op met het Bruna hoofdkantoor via telefoonnummer 088-7800 680 en/of stuur een e-mail naar [email protected].