Boom versieren, kaarten versturen

Decemberzegels van PostNL

Decemberzegels

Met de decemberzegels verstuur je extra feestelijk en voordelig al je kerst- en nieuwjaarswensen! Dit jaar zijn de 10 zegels ontworpen door illustrator Linde Faas. Haar sfeervolle ontwerp brengt je naar het hoge noorden, waar mens en dier samen genieten van nieuwe herinneringen en van het geluk dat in kleine dingen zit. Op iedere zegel ontdek je verrassende details, zoals in de damp boven het theeglas of naast de uil op de tak.

We doen ons best om post met decemberzegels erop binnen 3 werkdagen te bezorgen. Heb je van 7 tot en met 27 december post die de volgende werkdag moet worden bezorgd? Met de locatiewijzer zie je gelijk waar je deze post, met een standaard postzegel erop, kunt inleveren. Onze bezorgdagen zijn van dinsdag tot en met zaterdag.

Gratis unieke kerstbal

Voor het 4e jaar op rij ontvang je bij aankoop van 2 vellen decemberzegels weer een unieke kerstbal van Vondels cadeau. Wil jij dit jaar een lief hondje met kerstmuts ophangen in je kerstboom? Zorg dan dat je er snel bij bent! Want op=op. En goed om te weten: je ontvangt deze kerstbal alleen als je de decemberzegels in de winkel koopt. Vind een PostNL-punt in de buurt.

Koop nu je kerstzegels voor 2023!

 • Je koopt 20 decemberzegels per vel in 10 verschillende ontwerpen.
 • 1 postzegelvel met 20 decemberzegels erop kost € 19,20.
 • De decemberzegels van 2023 zijn geldig tot en met 6 januari 2024. Maar je mag ze het hele jaar door gebruiken!
 • Plak na 6 januari 2024 bij tot het geldende tarief van een gewone postzegel.
 • Koop je bijplakzegels (speciale postzegels van 2, 3 en 5 cent) via de PostNL-webshop of bij een PostNL-punt.
 • Decemberzegels van 2010 t/m 2021 met de opdruk 'december' zijn nog steeds geldig. Je hoeft dus geen zegeltjes bij te plakken tijdens de feestdagen.
 • Heb je nog decemberzegels met een bedrag in euro's? Deze mag je gebruiken als je bijplakt tot het huidige decemberzegeltarief van € 0,96.

Kerstpost binnen Nederland:

 • Plak 1 decemberzegel op post tot en met 50 gram. Dat is 30 gram meer dan bij ‘normale’ brieven. Leuk voor kleine cadeautjes!
 • Het minimumformaat van je post is 9 x 14 cm. 
 • Is je post zwaarder dan 50 gram? Plak dan meerdere decemberzegels of koop onze speciale bijplakzegels.

Kerstpost naar het buitenland:

 • Wil je kerstpost naar het buitenland versturen? Met 2 decemberzegels verstuur je je kerstkaarten naar alle bestemmingen wereldwijd.

Ontwerp en ontwerpers

Dit jaar zijn de decemberzegels ontworpen door illustrator Linde Faas, die zich liet inspireren door haar woonplaats in Noorwegen. Haar ontwerp is in één woord betoverend. De bijzondere kleuren van het noorderlicht en de grootse landschappen brengen je direct naar een wereld vol verwondering en magie.
Voor Linde is de decembermaand een periode van samenzijn. Van geluk dat in kleine dingen zit, van momenten delen en nieuwe herinneringen maken. Samen de boom versieren, of naar de vallende sterren kijken. Dat zie je ook terug op de decemberzegels, waar iedere zegel een klein verhaal vertelt binnen een grotere winterse vertelling.

*Deze actie is geldig vanaf 13 november 2023 t/m 6 januari 2024. Op postnl.nl/kerst2023 staan de actievoorwaarden vermeld.