Je eigen verhaal begint bij Bruna

Word ook ondernemer!De klant centraal

Een goed verhaal begint bij Bruna. Dus of onze klanten een verhaal nou liever lezen, luisteren, maken of beleven; ze kunnen altijd bij ons terecht. We willen ze graag inspireren met ons assortiment en vinden het belangrijk dat ze zich welkom voelen door de gastvrijheid van de ondernemer.


Met Bruna weet je waaraan je begint

Onze winkels zijn het allerbelangrijkste van onze organisatie en staan dus altijd centraal. We investeren in onze organisatie zodat de winkels succesvol kunnen blijven opereren. Een groot deel van ons succes drijft op de gedrevenheid van zelfstandige ondernemers met wie we op basis van franchising samenwerken. Zij maken gebruik van ons ijzersterke merk en de jarenlange ervaring in de branche. Franchisen bij Bruna kan voor verschillende soorten ondernemers aantrekkelijk zijn. Voor startende ondernemers is het fijn om meteen met een sterke basis te kunnen beginnen. En voor bestaande (zelfstandige) winkels die met Bruna in zee gaan, kan een samenwerking net die nieuwe impuls geven waarop zij zitten te wachten.


Oer-Hollands en ijzersterk

Bruna is een authentiek, oer-Nederlands merk met een ongekend hoge naamsbekendheid. Iedereen in Nederland is een potentiële klant van Bruna. Daar zijn onze winkels op ingericht; we willen dat iedereen zich prettig en welkom voelt in onze winkels. Maar ook ons assortiment is erop afgestemd; we willen vernieuwen en inspireren en zo het aantal loyale Bruna klanten jaarlijks verder vergroten.

Franchising heeft zijn voordelen

Samenwerken met Bruna geeft je als ondernemer meer mogelijkheden. Alle Bruna’s zijn ingericht volgens een beproefde winkelformule, waarvan de producten, service en beleving zijn afgestemd op de lokale markt en de klant. Dit zorgt ervoor dat elke Bruna dezelfde sfeer ademt en een vertrouwd gevoel oproept bij jouw klanten. In de volle breedte van de bedrijfsvoering word je als franchisenemer altijd ondersteund. Zaken zoals inkoop, winkelautomatisering, logistiek, marketing en facturatie zijn allemaal geregeld.

Hulp en advies

Met jouw bedrijfsplan als uitgangspunt kun je vanaf het begin rekenen op deskundige en heldere begeleiding. Je kunt gebruikmaken van een overzichtelijk handboek, deelnemen aan trainingen en workshops. Er is een areamanager die je vanaf de start begeleidt en waar je voor al je vragen over verkoopstrategieën, bedrijfsvoering en marketing terecht kunt. Om je te ondersteunen bij specifieke vraagstukken, staan er diverse specialisten voor je klaar op het gebied van financiën, winkelinrichting en -presentatie. Voor meer gangbare zaken kun je altijd terugvallen op onze klantenservice of intranet. De huisaccountant neemt je de financiële verslaglegging uit handen en geeft je de mogelijkheid jouw resultaten te vergelijken met andere ondernemers.

Je kunt je winkel echt eigen makenJij maakt het verschil

Ondanks alle centraal geregelde zaken is geen enkele Bruna hetzelfde. Jij en jouw klanten maken het verschil. Vanuit Bruna wordt regelmatig onderzocht wat klanten willen en wat klanten van Bruna vinden. Maar jouw kennis van de lokale markt, jouw klanten en jouw concurrentiepositie zijn minstens zo belangrijk. Binnen de franchiseovereenkomst met Bruna is er dan ook voldoende ruimte om op jouw eigen manier te ondernemen. Centraal doen we wat we het beste gezamenlijk kunnen doen, in jouw winkel doe jij waar jij het beste in bent; lokaal ondernemen. Zo maken we samen een succes van jouw eigen zaak.

Pas jij bij Bruna en past Bruna bij jou?

Voor een succesvolle samenwerking moet het natuurlijk klikken. Beide partijen moeten er een goed gevoel over hebben. Als je geïnteresseerd bent, gaan we ervan uit dat je van mensen houdt en van hun verhalen; dat je affiniteit hebt met wat Bruna biedt. Daarnaast moet je als franchisenemer aan een aantal voorwaarden voldoen. We verwachten dat je ondernemend en ambitieus bent, dat je minimaal MBO werk-en denkniveau hebt en dat je van de detailhandel houdt. Financieel moet je rekening houden met een eigen startkapitaal van 20% van de totale investering. De investeringshoogte is afhankelijk van de specifieke situatie.

“Ik word altijd vrolijk van een gesprekje met de klanten en de gezelligheid in de winkel.”
Marlieke, mede-eigenaar Bruna Zaltbommel.

“Ik ben sinds 2015 mede-eigenaar van Bruna Zaltbommel, gevestigd in een prachtig pand. We hebben een heel vast publiek en een heel hechte klantenkring. Als ondernemer kan ik het natuurlijk niet alleen doen en heb ik mijn team echt nodig. We doen het samen, met elkaar, niemand kan gemist worden. Alle taken zijn netjes verdeeld. Je doet het echt mét elkaar en dat is hartstikke mooi.

We kennen iedereen

Ik word elke dag weer blij van gesprekjes met klanten en de gezelligheid in de winkel. Ik ga blij naar m’n werk en kom er blij vandaan. We hebben hier een ING-servicepunt en een PostNL punt en dat maakt dat je heel veel verschillende klanten over de vloer krijgt. Maar we hebben ook veel vaste klanten; ik ken iedereen van gezicht en vaak ook van naam. Als er een vaste klant binnenkomt en je weet dat hij/zij dol is op een bepaalde schrijver, dan kun je bij binnenkomst zeggen: ‘Goh er is een nieuw boek uit voor jou!’. Hoe leuk is dat. Zaltbommel is een stad, maar het heeft een dorpsgevoel: we kennen iedereen.

“ De klanten en de verhalen die ze brengen, dat is waar je het voor doet.”

Zichtbaar zijn

Als je over 10 jaar langsrijdt dan sta ik hier nog steeds, dan ben ik absoluut nog niet weg. Ik wil hier eigenlijk wel oud worden. Ik zou het iedereen aanraden om Bruna ondernemer te worden. Het is vooruitdenken, plannen, met geld omgaan. Je kunt je winkel echt éigen maken. Dat doe je door er te zijn. Het gaat erom dat je zichtbaar bent in de winkel, dát werkt.”

De voordelen op een rijtje:

 • Aansluiten bij een succesvolle formule die al sinds 1868 bestaat.
 • Samenwerken voor betere bedrijfsresultaten.
 • Landelijke, lokale en instore communicatie (zowel online als op de winkelvloer).
 • Centrale ondersteuning op onder meer winkelautomatisering, logistiek en facturatie. 
 • Individuele deskundige en heldere begeleiding.

Word ook ondernemer!

Contact
Ben je enthousiast en heb je vragen?
Bel met 088 – 78 00 680 of mail naar ondernemerworden@bruna.nl
We maken graag kennis met je!


Winkels ter overname

Bruna heeft op dit moment winkels ter overname in:

 • Goes
 • Noord Brabant Noord en West
 • Regio Rotterdam
 • Regio 's Hertogenbosch
 • Groningen
 • Bruna Echt
 • Bruna Regio Veluwe
 • Bruna Hardenberg
 • Bruna Barneveld
 • Bruna Amsterdam