Daevabad boeken

Wat is het verhaal van de Daevabad trilogie boeken?

Tussen de marktkramen van het achttiende-eeuwse Caïro zingen nog altijd de oude verhalen rond. Verhalen over djinns en geesten. Over steden verborgen in het kolkende zand van de woestijn, vol betoveringen, verlangen en schatten die je stoutste dromen overtreffen. Daar, waar de magie door elke straat stroomt en als stof in de lucht hangt, wacht Daevabad: de legendarische bronzen stad. Achter haar hoge muren en zes djinnpoorten wacht een stad vol intrige en betovering – waar oude vetes verre schaduwen werpen en de machtsstrijd genadeloos is.
Nahri heeft nooit in magie geloofd. Dromen over schatten en verborgen steden is leuk, maar als je de kost verdient met het oplichten van rijke Ottomaanse edelen, heb je wel iets anders aan je hoofd. Tot Nahri tijdens een van haar zwendelpraktijken per ongeluk een mysterieuze djinnkrijger aan haar zijde roept, en ze beseft dat de magische wereld die ze voor onzin hield maar al te echt is. Sterker nog: dat zijzelf er onherroepelijk deel van uitmaakt. Want Nahri heeft nooit geweten waar ze vandaan komt, of hoe het kan dat ze vreemde talen kan verstaan die niemand haar ooit heeft geleerd. Ze hoopt dat de krijger haar de antwoorden kan geven die ze haar hele leven heeft gezocht. Maar iedereen weet dat een wens doen bij een djinn fatale gevolgen kan hebben.

Door wie is de Daevabad serie geschreven?

De boeken van de Daevabad serie zijn geschreven door Shannon Chakraborty.

Hoeveel Daevabad boeken zijn er?

In totaal zijn er 3 boeken uitgebracht in de Daevabad serie. Dat maakt dat maakt deze serie een trilogie.

Voor welke leeftijd zijn de Daevabad boeken?

De Daevabad boeken zijn Fantasy boeken voor de leeftijd vanaf 18 jaar.

Wat is het nieuwste boek van de Daevabad serie?

Het nieuwste en tevens laatste boek uit de Daevabad serie is Daevabad 3 - Het gouden rijk.

Wat is de juiste volgorde van de Daevabad boeken?

Wij krijgen vaak de vraag “wat is de juiste volgorde van de Daevabad boeken serie?”. Wij hebben daarom voor jou alle boeken in een overzichtelijke rij gezet!

  1. De bronzen stad - The city of brass
  2. De koperen koning - The kingdom of copper
  3. Het gouden rijk - The empire of gold