Dikkie Dik boeken

Voor welke leeftijd zijn de Dikkie Dik boeken?

De  Dikkie Dik boeken zijn voornamelijk geschikt voor jonge kinderen vanaf de leeftijd van ongeveer 2 tot 6 jaar. De verhalen zijn eenvoudig, maar boeiend en de kleurrijke illustraties spreken tot de verbeelding van de allerkleinsten. De boeken zijn ideaal om voor te lezen voor het slapengaan of om samen met je kind te lezen en te ontdekken.

Hoeveel Dikkie Dik boeken zijn er?

Er zijn inmiddels meer dan 30  Dikkie Dik boeken verschenen, geschreven en geïllustreerd door Jet Boeke. De boeken variëren van prentenboeken tot voorleesbundels en kartonboekjes. Er zijn zelfs speciale uitgaven voor feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis. Zo is er voor ieder moment en iedere leeftijd wel een passend Dikkie Dik boek te vinden.

Waar gaat het boek Dikkie Dik over?

De verhalen in de Dikkie Dik boeken gaan over de avonturen van de gelijknamige oranje kater. Dikkie Dik is nieuwsgierig, speels en soms een beetje ondeugend. Samen met zijn vriendjes, zoals de hondjes Waf-Waf en Puppie, beleeft hij allerlei avonturen in en rond het huis. De verhalen zijn herkenbaar en leerzaam voor jonge kinderen, en bevatten vaak een kleine les of moraal.

Waar komt de naam Dikkie Dik vandaan?

De naam Dikkie Dik is ontstaan doordat Jet Boeke, de schrijfster en illustratrice van de boeken, haar eigen kat als inspiratie heeft gebruikt. De echte Dikkie Dik was een dikke, oranje kater die bij haar thuis woonde. De naam is dus een verwijzing naar het uiterlijk en karakter van deze bijzondere kat.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de wereld van  Dikkie Dik ? Duik dan samen met je kind in de avonturen van deze ondeugende kater en ontdek de vele boeiende verhalen die de Dikkie Dik boeken te bieden hebben!