The Witcher boeken

The Witcher is een fantasyserie bestaande uit korte verhalen en 8-delige boekenserie geschreven door de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De verhalen gaan over The Witcher, de hekser, Geralt van Rivia; een monsterjager die sinds zijn kindertijd is getraind om monsters op te sporen en te vernietigen met zijn bovennatuurlijke krachten.

The witcher auteur: Andrzej Sapkowski

De auteur van The Witcher-serie is de Poolse Andrzej Sapkowski . Zijn eerste korte verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd in 1986 gepubliceerd in een toonaangevend fantasy literatuur magazine in Polen. Het verhaal werd door zowel critici als lezers direct goed ontvangen. In de Hekser-reeks is een sterke connectie te vinden met de Slavische mythologie. Er wordt zelfs gespeculeerd dat de verschillende karakters in het boek staan voor bepaalde politieke gedachtegoeden in de jaren ‘90 van Polen.

The Witcher Netflix serie

De boeken zijn geadapteerd naar een film en serie en een populaire computerspelserie. In 2017 heeft netflix het boek geadapteerd naar serie met inmiddels het tweede seizoen op komst.

The Witcherin het Nederlands & Engels

De witcher boeken zijn zowel in het nederlands als in het engels verkrijgbaar bij Bruna. Op zoek naar de gehele The Witcher boekenserie als set? Kijk dan hier .

Wat is de volgorde van The Witcher boeken?

Dit is de volgorde van de The Witcher-serie:

  1. De Laatste Wens
  2. Het Zwaard der Voorzienigheid
  3. Het Bloed van de Elfen
  4. De Jaren van Verachting
  5. De Vuurdoop
  6. De Zwaluwentoren
  7. De Vrouwe van het Meer
  8. Het Seizoen van Stormen