De Volgorde van de Waldfriede-serie

De Volgorde van de Waldfriede-serie van Corina Bomann

In dit artikel duiken we in de wereld van de Waldfriede-serie, geschreven door de bekende auteur Corina Bomann. Ben je nieuwsgierig naar de juiste volgorde van de Waldfriede-serie? Of wil je graag weten hoeveel boeken de serie precies telt? Lees dan snel verder!

Volgorde van de Waldfriede-serie

De Waldfriede-serie is het nieuwste werk van Corina Bomann. Het eerste boek in de serie is Gloriedagen.

Uit hoeveel delen bestaat de Waldfriede-serie?

In totaal zijn er 4 boeken verschenen in de Waldfriede-serie.

Wat is het nieuwste boek van de Waldfriede-serie

Waldfriede 4 - Ochtendgloren is het nieuwste deel en slotdeel uit de serie en verschijnt op 5-3-2024.

Wat is het verhaal van de Waldfriede-serie

De serie speelt zich af in Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi staat op een keerpunt in zijn leven. Zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika te reizen werden doorkruist door de oorlog, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis opnieuw wordt opgebouwd. Waldfriede - voorheen een chic sanatorium voor de rijken - wordt een ziekenhuis voor alle Berlijners. Hij besluit zich aan te melden en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten.

In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep en armoede om zich heen grijpen, en waar de nog jonge Weimarrepubliek zich nauwelijks staande kan houden omdat nationalistische stemmen dagelijks aan kracht winnen, is het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Maar het personeel van Waldfriede is vastbesloten om een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad - ongeacht de roerige politieke tijden die ze voor de kiezen krijgen.