Waldfriede boeken

Wat is het verhaal van de Waldfriede boeken?

Berlijn, 1919. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. De oorlog zette een streep door zijn plannen om als missionarisarts naar Afrika af te reizen, en in Zwitserland, waar hij nu woont, lijkt geen toekomst voor hem te zijn weggelegd. Dan hoort hij dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt. Waldfriede – voorheen een chic sanatorium voor de rijken – wordt een hospitaal voor álle Berlijners. Hij meldt zich aan en inspireert onder andere de jonge verpleegster Hanna Richter om er ook flink de schouders onder te zetten. In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, wordt het personeel van Waldfriede geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad – wat de roerige politieke tijden hun ook voorschotelen.

Door wie is de Waldfriede serie geschreven?

De boeken van de Waldfriede serie zijn geschreven door Corina Bomann. De Waldfriede serie is de nieuwste serie van Corina Bomann.

Hoeveel Waldfriede boeken zijn er?

In totaal zijn er 4 boeken uitgebracht in de Waldfriede serie.

Voor welke leeftijd zijn de Waldfriede boeken?

De Waldfriede boeken zijn Historische romans voor de leeftijd vanaf 18 jaar.

Wat is het nieuwste boek van de Waldfriede serie?

Het nieuwste boek uit de Waldfriede serie is Waldfriede 4 - Ochtendgloren.

Wat is de juiste volgorde van de Waldfriede boeken?

Wij krijgen vaak de vraag “wat is de juiste volgorde van de Waldfriede boeken serie?”. Wij hebben daarom voor jou alle boeken in een overzichtelijke rij gezet!

  1. Waldfriede 1 - Gloriedagen
  2. Waldfriede 2 - Lichtpunt
  3. Waldfriede 3 - Avondrood
  4. Waldfriede 4 - Ochtendgloren

Alles weten over de volgorde van de Waldfriede-serie? Lees dan hier ons blog:  De Volgorde van de Waldfriede-serie van Corina Bomann of ons blog Wat is de juiste volgorde van de Corina Bomann boeken?