6 x Vals Paperback

6 x Vals
 

Samenvatting

De opvolger van 6 x Schuld. Ook in deze misdadige verhalenbundel raken de personages verstrikt in bedrieglijke intriges en neemt de duistere kant van de ziel de leiding over van het geweten, met noodlottige consequenties. Zes...Meer 6 x Vals Lees meer

Product Informatie

Auteur

Frenkie Teijzirb

Taal

Nederlands

Uitgever

Mijnbestseller.nl

ISBN

9789463425834

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2017

Pagina's

199

Formaat

210 x 148 x 19 mm

Samenvatting

De opvolger van 6 x Schuld. Ook in deze misdadige verhalenbundel raken de personages verstrikt in bedrieglijke intriges en neemt de duistere kant van de ziel de leiding over van het geweten, met noodlottige consequenties. Zes...Meer 6 x Vals Lees meer

Paperback
199 pagina's
€ 15 00

Bekijk alles van Frenkie Teijzirb
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


De opvolger van 6 x Schuld. Ook in deze misdadige verhalenbundel raken de personages verstrikt in bedrieglijke intriges en neemt de duistere kant van de ziel de leiding over van het geweten, met noodlottige consequenties. Zes tragikomedies : *Drie mensen leven samen in onderlinge afkeer, de verhoudingen zullen grondig herzien worden. *Een vrouwelijke stalker zoekt haar wraak en sleurt daarin niet alleen haar beoogde slachtoffer mee. *Een zakenman in nood gaat in zee met een louche investeerder die zijn vrouw meer charmeert dan hem lief is. *Een treiteraar gaat één keer te ver, de gevolgen zijn dodelijk. *Een vrouw is ten einde raad als ze haar winkel en woonboot dreigt te verliezen aan een ordinaire oplichter. *Afsluiter is de novelle Hartendief. Hij ruilt seks in voor geld en steelt daarbij het hart van menig vrouw, totdat zijn hart wordt gestolen. Wie denkt romantische, verhullende erotiek te lezen, komt bedrogen uit. Voor mensen vanaf 16 jaar, voor lezers die niet van dikke boeken houden, voor forenzen in trein en bus, voor moeilijk in slaap vallende nachtwakers, voor ik-verveel-me gapers, en voor ieder ander verloren uurtje. Facebook Frenkie Teijzirb-pagina


Product Informatie

Auteur

Frenkie Teijzirb

Taal

Nederlands

Uitgever

Mijnbestseller.nl

ISBN

9789463425834

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire thrillers

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2017

Pagina's

199

Formaat

210 x 148 x 19 mm

Beoordelingen

‘6 x Vals’- Frenkie Teijzirb4 / 5

Heerlijke bundel vol valsheid en intriges

De elementen:

De cover is paars met een groen oog, dat loert. Het zet al een bepaalde "valse" toon. De titel geeft het thema weer.

Frenkie Teijzirb schreef hiermee een heerlijke verhalenbundel, met veel tragi-comedy en vooral veel "valsheid". Mooie ingrediënten voor wat uurtjes leesplezier. De verhalen worden goed en helder beschreven. Frenkie schrijft verfrissend en met vlotte pen. Mooie woordkeuzes, heldere vertellingen en goede achtergrond informatie vullen het boek, dat uit 6 verschillende verhalen bestaat. Misdadige verhalen waarbij de hoofdpersonages die al de rand opzoeken van het toelaatbare, verstrikt raken en bedrieglijke intriges. In principe is de toestand waarin zij terechtkomen dus dubbel-vals.

Mijn mening:

6x Vals is vermakelijk, de bijzondere verhalen blijven nog lang bij. De auteur heeft een aparte schrijfstijl. Ik kijk er naar uit..naar de 3e verhalen bundel..
dat ik 6x Venijn zou noemen. (Het is maar een idee..)

Chapeau voor Frenkie Teijzirb, met deze verhalenbundel treed zij hoger op de ladder om een goed plekje in te nemen in boekenland.

Gewaardeerd op 4,5 Birdy sterren.

"Psychologische verhalen, vol valsheid en intriges. En superleuke verhalenbundel"
Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.


3 / 5

Lekker korte verhaaltjes voor even tussendoor!

De gebeurtenissen in deze verhalen zijn heel beeldend beschreven waardoor je een goede kijk krijgt op hetgeen plaatsvindt. De auteur is voor de goede lezer duidelijk in de beschrijving van de personages; dat is onmisbaar in dit soort verhalen met een knipoog. Je zou in het andere geval het overzicht kunnen verliezen tijdens het lezen.
De karakters hebben het hier niet nodig nog verder uitgediept te worden.

Het zijn lekker korte verhaaltjes voor even tussendoor, zonder teveel diepgang waardoor je er verder ook niet over na hoeft te denken.
Als lezer krijg je niet de kans om een band met de hoofdpersoon op te bouwen, maar dat is hier ook niet de bedoeling, lijkt me. Verbazing is het grotere doel; dat doel is bereikt!

Ik kijk zeker uit naar een groter werk van deze auteur. Met ‘groter’ bedoel ik een volledig (spannend) boek in plaats van korte verhalen in een bundel.
Dat geeft dan ruimte om een en ander nog meer uit te bouwen waardoor de betrokkenheid van de lezer zeker vergroot kan worden.

Ik heb 6 x Vals graag gelezen en kijk uit naar meer.


4 / 5

Heerlijke bundel om de zinnen te verzetten

OVER DE COVER:

Op een witte ondergrond een opvallend mysterieus groen getekend oog, daarboven in grote paarse letters 6 x Vals. Dit leg ik uit als: dit oog ziet alles.
Een cover die aantrekt en nieuwsgierig maakt. Subliem!

OVER DE INHOUD:

Deze verhalenbundel is de opvolger van 6 x Schuld, waarin wordt beschreven hoe een slachtoffer dader kan worden.

De verhalenbundel bevat naast vijf korte verhalen een novelle, die “vals” als thema hebben.

Een kernachtige samenvatting van de verhalen:

.Drie mensen die onder één dak leven.
.Een vrouwelijke stalker die op wraak uit is.
.Een .Een keurige zakenman die te maken krijgt met een louche investeerder.
.Een treiteraar die één keer te ver gaat.
.Een vrouw die haar winkel en woonboot dreigt te verliezen aan een oplichter.
.Tot slot de novelle Hartendief. Een man ruilt seks in voor geld

Hoe vals kan een mens zijn of worden? Gedwongen door omstandigheden een ander persoon worden, die men eigenlijk niet is en wil zijn? Wat of wie brengt ze hiertoe? Welke impact heeft geld en bezittingen op de mens? Welke invloed kan het karakter van iemand hebben op iemand anders? Wat gaat er in hun hoofd om? Bestaan toeval en rechtvaardigheid?

MIJN MENING:

De auteur weet zich te verplaatsen in de gevoels- en belevingswereld van de personages en verwoordt dit ook goed. Situaties en omstandigheden worden prima beschreven.

De verhalen zijn realistisch. De gedachtegang van de verschillende personages is logisch en hun handelen begrijpelijk. Karakters in de korte verhalen worden nagenoeg niet uitgediept. In de novelle gebeurt dit wel waardoor ik een goed beeld krijg van de hoofdpersoon.

Het verhaal over de treiteraar springt eruit door het sublieme einde.
De novelle was minder boeiend. Het was veel van hetzelfde en daardoor verslapte de aandacht.
Niet alle verhalen zijn even sterk en soms voorspelbaar.

Dit doet echter niks af aan de verhalen, omdat het psychologische gedeelte het belangrijkste is. Namelijk hoe omstandigheden en situaties waar men ongewild in terechtkomt invloed kunnen hebben op het denken, handelen en gevoelsleven.

Deze verhalenbundel gaat over gewone mensen in het dagelijkse leven en is met de nodige galgenhumor geschreven. De schrijfstijl is vlot en eenvoudig én duidelijk verbeterd ten opzichte van 6 x Schuld.

Heerlijk om tussendoor twee of drie verhalen te lezen om de zinnen te verzetten

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
6 x Vals
6 x Vals
Frenkie Teijzirb
Paperback  199 paginas
1500