• NextPrevious

Anne

Bekijk alles van

Hans Faber Wim Faber

Kies uitvoering
Aantal
21.99
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dertien dagen lang houdt de vermissing heel Nederland in zijn greep.

Dit boek is het verslag van die intense zoektocht en de nasleep ervan, gebaseerd op de getuigenissen van betrokkenen. Van de eerste aangifte van vermissing op die bewuste vrijdagavond tot de vondst van Annes jas in de bossen enkele dagen later, van de aanhouding van de dader tot de rechtszaak die volgde.

Anne: kroniek van een zoektocht is een gedetailleerde reconstructie van een van de meest geruchtmakende vermissingszaken ooit in Nederland. Een aangrijpend verhaal over liefde en saamhorigheid in tijden van angst, woede en verdriet.

voorwoord
Voor  het  schrijven  van  dit  boek  heb  ik  geput  uit  mijn  eigen  geheugen en ervaringen. Als familielid – Anne is de dochter van mijn broer Wim – ben ik tijdens haar vermissing direct betrok-ken geweest bij de zoektocht en bij alle gebeurtenissen nadien. In die periode trad ik op als woordvoerder van de familie.

Als oud-journalist maakte ik uit gewoonte tijdens gesprekken en  bijeenkomsten  steeds  aantekeningen.  Tijdens  het  schrijven  van dit boek kon ik gebruikmaken van die aantekeningen. Daarnaast  heb  ik  tientallen  interviews  met  familieleden,  vrienden,  politiemensen,  medewerkers  van  het  Openbaar  Ministerie  en  anderen  afgenomen.  Zo  heb  ik  geprobeerd  een  waarheidsge-trouw beeld te schetsen. Op verzoek heb ik de voornaam van één persoon veranderd.

In de selectie van persoonlijke verhalen en ontberingen heb ik keuzes moeten maken. Lang niet alle familieleden en vrienden die hebben meegezocht zijn geïnterviewd of zijn met naam en toenaam genoemd. Hun bijdrage was daarom niet minder.

Hans Faber, maart 2019

Productinformatie

Auteur
Hans FaberWim Faber
Uitgever
Lebowski
Taal
Nederlands
ISBN
9789048847952
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenLiteratuur & RomansNon-fictieNon-fictie boeken
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/12/2019
Aantal pagina's
368
Formaat
210 x 136 x 30 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken