Capita Encyclopedie en Rechtsfilosofie
44.50

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis

Capita Encyclopedie en Rechtsfilosofie behandelt in 11 hoofdstukken enkele hoofdvragen van de encyclopedie en filosofie van het recht. Is de rechtswetenschap wel een echte wetenschap? Mogen wij andere culturen beoordelen met onze normen? Is godsdienst een fundament voor de moraal? Moet vrijheid van meningsuiting ook gelden voor mensen in overheidsbetrekking? Wat zijn de grondslagen van het moderne denken over democratie en rechtsstaat?
Capita wordt in Leiden gebruikt bij het eerstejaars onderwijs in de encyclopedie van de rechtswetenschap. Het is geschreven door de hoogleraren die dit vak doceren.
Prof. dr. P.B. Cliteur is hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenchap aan de Universiteit van Leiden. Zijn laatste boek is: God houdt niet van vrijzinnigheid. Bij Ars Aequi verscheen eerder van hem: De filosofie van mensenrechten.
Prof. dr. A. Ellian is hoogleraar sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit, eveneens verbonden aan de Universiteit van Leiden. Zijn laatst gepubliceerde boek is: Brieven van een Pers.
Beiden schreven zij bijdragen in: B.C. Labuschage, red., Religie als bron van sociale cohesie in de democratische rechtsstaat, Ars Aequi, Nijmegen 2004. Zowel het boek Capita als ook het boek over religie als bron sociale cohesie geeft een indruk van het terrein van onderzoek van de Leidse beoefenaren van de metajuridica.

0 | 0