Carve the mark Paperback

Carve the mark
 

Samenvatting

Carve 5 mark van Veronica Roth Het nieuwe boek van de auteur van de Divergent-serie! In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra's gave geeft haar pijn,...Meer Carve the mark Lees meer

Product Informatie

Auteur

Veronica Roth

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000352227

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Carve the mark

Deel van reeks

1

Categorie

Boeken uit de Bruna folder , Young adult , Thriller tips tijdens Boekenweek

Leeftijd

15+

Verschenen

januari 2017

Pagina's

416

Formaat

230 x 150 x 37 mm

Vertaler

Maria Postema

Samenvatting

Carve 5 mark van Veronica Roth Het nieuwe boek van de auteur van de Divergent-serie! In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra's gave geeft haar pijn,...Meer Carve the mark Lees meer

Paperback
416 pagina's
€ 7 99
eBook € 5,99

Bekijk alles van Veronica Roth
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Carve 5 mark van Veronica Roth Het nieuwe boek van de auteur van de Divergent-serie! In dit fantastische sciencefictionverhaal creëert Veronica Roth een universum waarin iedereen een unieke gave heeft. Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet, Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt. Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken. Over de Divergent-serie: 'Fans van De Hongerspelen kunnen hun hart ophalen met deze bloedstollende serie.' 7Days 'Veronica Roth weet hoe ze een goed boek moet schrijven.' Hebban.nl Lees ook de Divergent-serie van Veronica Roth: Divergent 1 - Inwijding Divergent 2 - Opstand Divergent 3 - Samensmelting Divergent 0.1 - Het verhaal van Four Veronica Roth (1988) studeerde af in Creatief schrijven aan de Northwestern University en woont in de buurt van Chicago. Ze geniet internationale bekendheid als auteur van de Divergent-trilogie. Deze enorm succesvolle serie is tevens een wereldwijde bioscoophit geworden. 


Product Informatie

Auteur

Veronica Roth

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000352227

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Carve the mark

Deel van reeks

1

Categorie

Boeken uit de Bruna folder , Young adult , Thriller tips tijdens Boekenweek

Leeftijd

15+

Verschenen

januari 2017

Pagina's

416

Formaat

230 x 150 x 37 mm

Vertaler

Maria Postema

Beoordelingen

‘Carve the mark’- Veronica Roth3 / 5

Gemiste kans...

Om te beginnen wil ik eerst wel eens een lans breken voor onze schone Nederlandse taal. Ik vrees dat ik niet de eerst ben die er iets over kwijt wil, maar zeker zal ik de laatste ook niet zijn. Te pas en te onpas wordt je om de oren geslagen met Engelstalige kreten, waarbij je denkt: Dat zou toch ook heel erg goed in het Nederlands gekund hebben. Wat is er mis mee om Nederlands te gebruiken? Maakt Engels de wereld sneller, flitsender, sexier, mooier misschien? Ik dacht van niet, Let wel… er is niets mis met Engels. Het is meer dan goed er een tweede taal langs te hebben warmee je een heel eind komt in de wereld. Ik zou willen dat ik er ietsie bedrevener in was en zodoende iets gemakkelijk Engelse boeken zou kunnen lezen. Kwestie van oefening natuurlijk, maar daar gaat het nu niet om.
Roth, daar gaat het nu om. Alle boeken van Roth tot nu toe hadden gewoon Nederlandse titels. Daar was niets mis mee. Met de titels dan (kom er zo op terug). Maar nu dan ineens: ‘Carve the mark’. Dat bekt natuurlijk best wel lekker, maar wat als het: Kerf het merk’, had geheten. Was dat zoveel slechter geweest? Of (ik heb het even door Google translate getrokken): Teken het teken. Dat was pas een leuke titel geweest. Jammer Van Goor. Een gemiste kans. Misschien iets om in de toekomst eens bij stil te staan, in plaats van weer een Engelse kreet de wereld in te slingeren. Laat het Engels maar bij de Engelsen en gebruik mooi en gewoon Nederlands voor in Nederland. En dat geldt uiteraard niet alleen voor Van Goor.
Dit gezegd hebbende… wat vond ik van ‘Carve the mark’. Net als bij de andere boeken van Roth (kijk er de recensies maar op na), vond ik het maar zozo. Ik weet niet of u wel eens een stemmetje in het achterhoofd heeft die maar: “Waar gaat dit in vredesnaam over?” tegen u zegt, maar ik wel. Zwaar irritant natuurlijk. Soms gaat het wel eens over als het verhaal in de vaart der volkeren wordt opgestuwd (zie je wel, Nederlands kan heel erg mooi zijn), maar in dit geval kabbelde het maar voort. Zat er dan helemaal niets in? Nee, dat mag je niet zeggen. Ik vond de interactie tussen broer en zus wel de moeite waard. Daar zat behoorlijk wat diepgang in. Veronica Roth kan natuurlijk wel schrijven, maar het is de vraag of ze dit boek zo had moeten schrijven. Het wist me niet te boeien. Het universum waarin het zich afspeelde miste mijns inziens wel wat meer diepte en afwerking.
Hoe dan ook… er komt wel een deel twee. De verwachting is dat die in april 2018 in het Engelse taalgebied zal verschijnen. Ik weer niet of ik die nog wel wil lezen. Jammer, want het is toch wel SF en daar kunnen we er niet genoeg van hebben.

Jos Lexmond


5 / 5

Ijzer sterk

Veronica Roth (van de Divergent serie) is terug! Met Carve the Mark, he eerste deel van een nieuwe YA science-fiction serie. Hoewel SF niet de overhand heeft in het verhaal, is er een sfeer verandering ten op zichte van de Divergent serie. In Carve the Mark volg je twee verhaallijnen; van Cyra, een Shotet en van Akos, een Thuveh. Beiden komen uit een rijke familie, maar ze zijn feitelijk vijanden van elkaar. Maar als Akos en zijn broer door Ryzek (Cyra's broer) worden ontvoerd, zijn ze gedwongen om met hen samen te leven, maar beter gezegd te overleven. In een wereld waar ieder mens een gave heeft.
Cyra's gave: pijn, wordt door Ryzek misbruikt om macht te houden. Maar zal dit altijd zo blijven?

Het verhaal begint even rustig met wat uitleg over de nieuwe wereld, wat je wel nodig hebt, naast de woordenlijst achter in het boek. Maar in het eerste hoofdstuk weet Veronica de lezers al te pakken en je wordt niet meer los gelaten.

Er komen veel personages in het verhaal voor, met niet al te gemakkelijke namen, maar ze weet het zo te brengen dat je als lezer nauwelijks in de war kunt raken.

Dit keer opnieuw een ijzersterke vrouwlijk hoofdpersonage waar je van gaat houden. Plotwendingen, actie, weerzinwekkendheden, het zit allemaal in dit boek. Veronica heeft het opnieuw geflikt! Ben benieuwd of er film rechten van worden verkocht en wat dat zal opleveren. Ik kijk nu al uit naar het tweede deel!


4 / 5

Indrukwekkend Young-Adult boek

Carve The Mark is het eerste deel van een nieuwe Science Fiction boekenreeks van Veronica Roth. De fantasierijke reeks zal helaas slechts uit twee delen bestaan. Veronica begon al jong als auteur en werd als snel bekend en populair door haar Divergent boeken. Deze populaire Young Adult boeken werd tevens met groot succes verfilmd door Summit Entertainment. Carve the mark zou weleens het volgende filmsucces voor Veronica Roth kunnen worden. Het verhaal leent zich er in elk geval zeker voor.

In Carve the mark volg je als lezer twee hoofdpersonages op de voet: Cyra en Akos. Het verhaal van Akos is geschreven in de hij-vorm en de stukken over Cyra in de ik-vorm. Carve the mark is geen boek wat je even vluchtig uit kunt lezen, het verhaal is behoorlijk gecompliceerd, waardoor je continu je aandacht erbij moet houden. Heb je het boek een aantal dagen terzijde gelegd dan kun je weer terug gaan bladeren, omdat je dan bepaalde dingen niet meer weet. Er komen in het Science Fiction verhaal veel fictieve namen voor, namen van personages, maar ook van verzonnen planeten, originele vechtsporten, niet werkelijk bestaande kruiden en dergelijke. Allemaal nieuwe woorden dus en dat is even wennen. Gelukkig staat er wel een korte opsomming van een aantal termen achterin het boek, maar deze is lang niet compleet. Een namenlijst van de vele personages ontbreekt helaas volledig.

Akos komt uit het rijk Thuvhe, waar het altijd koud is. Cyra woont in een ander rijk op dezelfde planeet. Een planeet met de tot de verbeeldingsprekende naam Shotet. De twee volkeren waartoe Cyra en Akos afzonderlijk behoren zijn elkaars vijanden. Zowel Akos als Cyra behoren tot een uitverkoren familie en ze bezitten een unieke gave. Cyra heeft de gave om andere mensen pijn te doen, maar lijdt hier zelf nog het meest onder. Haar wrede broer Ryzek, die de machtshebber van hun rijk is, maakt misbruik van zijn zusters-gave. Akos en diens broer worden door hem gevangengenomen. Akos broer heeft een voorspellende gave en dat komt Ryzek goed uit. Akos kan pijn verlichten en wordt om die reden de gevangenen van Cyra. Akos en Cyra komen voor de keuze te staan, helpen ze elkaar of maken ze elkaar kapot?

Carve the mark is een indrukwekkend young-adult boek, met een verhaallijn dat zeker een groot publiek aan zal spreken. Misschien dat een minder enthousiaste lezer het boek al snel terzijde zal leggen, maar dat zou zonde zijn. Laat je niet tegenhouden door alle informatie die je in de eerste hoofdstukken naar je toe krijgt geworpen. Het boek is pittig, maar zeker het lezen waard. Een mooi fictief verhaal over bovennatuurlijke gaven, energiestromen, macht en romantiek. De fanatieke lezer heeft met Carve the mark een juweeltje in handen. Een juweeltje zonder einde dat dan wel! Het is wachten op het tweede deel om te zien hoe het met Cyra en Akos af zal gaan lopen. Hopelijk laat dit deel niet te lang op zich wachten.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Carve the mark
Carve the mark
Veronica Roth
Paperback  416 paginas
799