De dynamiek van een emigratiecultuurde emigratie van gereformeerden, hervormden en katholieken naar Noord-Amerika in vergelijkend perspectief (1947-1963)

Bekijk alles van

Enne Koops

Kies uitvoering
Aantal
39
Levering binnen 2 weken

Samenvatting

Samenvatting
Van 1947 tot 1963 emigreerden bijna 410.000 Nederlanders overzee, van wie de meerderheid zich vestigde in Canada of de Verenigde Staten. Onder hen bevonden zich opvallend veel meer gereformeerden dan hervormden en katholieken. Deze gereformeerden, zo laat Enne Koops in zijn boek over deze uittocht zien, waren vooral afkomstig uit de Gereformeerde Kerken in Nederland en minder uit de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Gemeenten. Koops brengt de stimulerende en remmende factoren van christelijke emigratieculturen in kaart. Hij volgt de katholieke, hervormde en gereformeerde emigratie van het begin tot het eind en vergelijkt deze op het niveau van emigratietraditie, visie, organisatie en emigratiebereidheid. Ook worden de religieuze aspecten van het emigreren zelf, per schip of vliegtuig, aan de orde gesteld. Ter afsluiting behandelt Koops de kerkkeuze en de integratie van Nederlandse geloofsgroepen in Noord-Amerika.

Productinformatie

Auteur
Enne Koops
Uitgever
Verloren b.v., uitgeverij
Taal
Nederlands
ISBN
9789087041557
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Reeksnaam
Passage-reeks
Categorie
BoekenNederlandse boekenGeschiedenisGeschiedenisGeschiedenis
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
4/29/2010
Aantal pagina's
448
Formaat
240 x 160 x 26 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken