De fontein, vind je plek Gebonden

grip op je leven door inzicht in je familiesysteem

De fontein, vind je plek
 

Samenvatting

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: 'Ik...Meer De fontein, vind je plek Lees meer

Product Informatie

Auteur

Els van Steijn

Taal

Nederlands

Uitgever

Noorderlicht, Het

ISBN

9789492331328

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2016

Pagina's

316

Formaat

249 x 29 x 29 mm

Samenvatting

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: 'Ik...Meer De fontein, vind je plek Lees meer

Gebonden
316 pagina's
€ 25 95

Bekijk alles van Els van Steijn
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven. Floortje Dessing zegt over dit boek: 'Ik ben geïntrigeerd door de theorie van de fontein: de inzichten helpen me om als mens te blijven groeien.'  Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan.  Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé - en werkleven. De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat  om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen.  Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert.  Het boek reikt je een ander perspectief aan waarmee je kunt kijken naar je leven en je de juiste verbinding met belangrijke mensen om je heen gaat vinden.  Els van Steijn is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het systemische perspectief. Ze past het systemische werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt familie- en organisatieopstellingen. Voor haar cliënten is de fontein een eyeopener en het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten. 


Product Informatie

Auteur

Els van Steijn

Taal

Nederlands

Uitgever

Noorderlicht, Het

ISBN

9789492331328

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

november 2016

Pagina's

316

Formaat

249 x 29 x 29 mm

Beoordelingen

‘De fontein, vind je plek’- Els van Steijn5 / 5

"wandelende hoofden"

Els Steijn heeft een helder en zeer inzichtelijk boek geschreven over de dynamiek van het familiesysteem. De titel “de fontein” is treffend gekozen, denk daarbij aan bijvoorbeeld de Trevi fontein in Rome. Het water loopt getrapt van boven naar beneden. Jij hoort op de juiste plaats te zijn. Onder je ouders en grootouders en boven je kinderen. Als je op de verkeerde plek bent terecht gekomen, bijvoorbeeld als je de rol van een ouder hebt overgenomen, ontneem je jezelf dingen. Dan ontvang je geen water, maar geef je water. Door je ware plek in te nemen, door je lot te aanvaarden, ontstaat kracht. En krijgt de ander kracht. Overgave aan wat onvermijdelijk is, geeft kracht.
Essentieel is om eerst te observeren. Daarna oordelen. Wij oordelen vliegensvlug. Maar om het (familie)systeem goed te begrijpen is het nodig om gedrag te zien, te ervaren, te benomen, zonder oordeel. Als je iemand afwijst, stijg je als het ware op in de fontein. Je neemt een andere plek in en ontneemt jezelf van de juiste plek. Als je bijvoorbeeld een patroon van je ouders afwijst, wijs je ook een deel van jezelf af en vaak neem je zelf dat patroon toch nog over. “Wandelende hoofden” worden uitgedaagd om meer fysiek te gaan voelen om je bewuster te worden waar je staat in de lijn van de fontein en hoe je dat ervaart. Als je bent opgestegen in de fontein, moet je weer dalen naar je eigen plek. Dat is een proces van overgave: het aanvaarden (accepteren) van wat er is, loslaten en tegelijk niet de verbinding verbreken.
Het boek is een waardevolle toevoeging aan de vele boeken over familie- en organisatieopstellingen. Het beeld van de fontein is krachtig en spreekt tot de verbeelding. Het bevat vele praktische voorbeelden en is overzichtelijke ingedeeld.
Het geeft je inzicht in systemen, de interactie tussen de “spelers” in systemen (zowel families als organisaties). Het helpt je leren om objectief te zien hoe de dingen gaan, lopen en waar stagnaties zitten.
Het boek is goed verzorgd met een mooie duidelijke typografie, harde kaft met 2 leeslinten. Prettig voor een boek dat je ook als naslag zult gebruiken. Voor wie geïnteresseerd is in het doorgronden van systemen, wie niet alleen boven de aarde wil kijken, maar op zoek is naar de onderstromen, is dit boek een aanrader.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De fontein, vind je plek
De fontein, vind je plek
Els van Steijn
Gebonden  316 paginas
2595