• NextPrevious

De fotograaf van AuschwitzHet verhaal van de man die gedwongen werd de oorlogsmisdaden van de nazi's vast te leggen

Bekijk alles van

Luca Crippa Maurizio Onnis

Kies uitvoering
Aantal
10.99
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Iedereen kent de foto's van de gevangenen in Auschwitz en die van de slachtoffers van Mengeles wetenschappelijke onderzoeken. Maar wíe nam die foto's? Een SS'er? Mengele zelf? Wilhelm Brasse, gevangene nummer 3444 in Auschwitz, werd van 1940 tot 1945 gedwongen om met 'Deutsche Gründlichkeit' elk gruwelijk detail van het kampleven op foto's vast te leggen. Dagelijks geconfronteerd met de wanhoop en het lijden van de gevangenen, realiseerde Brasse zich dat hij iets moest doen om deze misdaden openbaar te maken. Keer op keer riskeerde hij zijn leven door foto's en negatieven in handen van het Poolse verzet te spelen. Toch vond Brasse zelfs in de dodenkampen onverwachte blijken van hoop: de moed van de verzetsstrijders, een klein, vriendelijk gebaar en het vinden van liefde op de onwaarschijnlijkste plek op aarde, overtuigden Brasse ervan dat zelfs oog in oog met de dood sommige mensen nooit hun menselijkheid en de hoop op een beter leven verliezen. 

De pers over De fotograaf van Auschwitz:

'Een ontroerend bewijs van de kracht van een man die vocht om zijn menselijkheid te bewaren in een tijd van mensonterende wreedheid.' 
La Stampa 

'Wat een bescheiden maar onovertroffen getuige van de Holocaust.' 
La Repubblica 

Productinformatie

Auteur
Luca CrippaMaurizio Onnis
Uitgever
Boekerij
Taal
Nederlands
ISBN
9789022577486
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenLiteratuur & RomansNon-fictieLiteraire non-fictie
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
7/11/2016
Aantal pagina's
288
Formaat
216 x 140 x 27 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken