De huiswerkhulp Paperback

hogere cijfers, sneller klaar

De huiswerkhulp

Samenvatting

Hoe leer je Franse woordjes? Hoe bereid je je voor op een wiskundeproefwerk? Hoe maak je een samenvatting voor geschiedenis? Je leest het in De Huiswerkhulp. De Huiswerkhulp bestaat uit twee delen: één voor leerlingen in de...Meer De huiswerkhulp Lees meer

Product Informatie

Auteur

Eva Rensman, Hajo Schoppen

Taal

Nederlands

Uitgever

Scriptum

ISBN

9789055949786

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2015

Formaat

195 x 149 x 30 mm

Samenvatting

Hoe leer je Franse woordjes? Hoe bereid je je voor op een wiskundeproefwerk? Hoe maak je een samenvatting voor geschiedenis? Je leest het in De Huiswerkhulp. De Huiswerkhulp bestaat uit twee delen: één voor leerlingen in de...Meer De huiswerkhulp Lees meer

Paperback
€ 22 50

Bekijk alles van Eva Rensman , Hajo Schoppen
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Hoe leer je Franse woordjes? Hoe bereid je je voor op een wiskundeproefwerk? Hoe maak je een samenvatting voor geschiedenis? Je leest het in De Huiswerkhulp. De Huiswerkhulp bestaat uit twee delen: één voor leerlingen in de onderbouw van vmbo tl, havo en vwo en één voor hun ouders. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met het leerlingenboek. Daarin worden alle schoolvakken besproken. Er wordt uitgelegd wat je bij elk vak leert en hoe je dat kunt doen. Woordjes leren, samenvatten, presenteren, toetsen leren, plannen: De Huiswerkhulp gaat over alles wat je op school moet kunnen. De tips komen uit de praktijk: ze worden gegeven door docenten, leerlingen en ouders die over hun eigen ervaringen vertellen. Veel ouders willen hun kinderen helpen, maar hoe kun je dat het beste doen? Kun je afgaan op je ervaringen uit je eigen schooltijd of is er te veel veranderd? En hoe krijg je pubers zo ver dat ze hun huiswerk doen? Daarover gaat het boek voor ouders. Daarnaast komen ook in dit boek alle schoolvakken afzonderlijk aan bod. Eva Rensman heeft twee dochters. Zij werkt als journalist en tekstschrijver. Hajo Schoppen heeft twee zoons. Hij werkt als tekst- en speechschrijver. www.dehuiswerkhulp.nl


Product Informatie

Auteur

Eva Rensman, Hajo Schoppen

Taal

Nederlands

Uitgever

Scriptum

ISBN

9789055949786

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2015

Formaat

195 x 149 x 30 mm

Beoordelingen

‘De huiswerkhulp’ - Eva Rensman, Hajo Schoppen4 / 5

Huiswerkhulp: dé oplossing?!

“Mijn belangrijkste tip voor brugklasouders is: houd goed in de gaten of je kind iets moeilijk vindt.” Eva Rensman en Hajo Schoppen, zelf ouders van pubers, schreven in 2015 De huiswerkhulp, een boek met praktische ‘leertips’ voor leerlingen én ouders. Rensman en Schoppen proberen met dit unieke boek leerling én ouder op een praktische manier te helpen tijdens de middelbare schoolperiode van de leerling. Geen saaie en onoverzichtelijke teksten, gewoon vertellen ‘hoe het kan’. De huiswerkhulp vormt een aantrekkelijk ‘hulpboek’.

De huiswerkhulp is voor zowel leerling als ouder hetzelfde ingedeeld. Het boek begint met een ‘algemeen deel’ waarin de verschillende problemen duidelijk gemaakt worden. Daarna krijgt ‘slim’ leren de aandacht. In korte, overzichtelijke stappen worden algemene tips en trucs rondom leren en huiswerk maken beschreven. De schrijvers eindigen beide boekjes door per vak aan te geven waar de moeilijkheden liggen en hoe er het beste geleerd kan worden. Al deze tips en trucs worden afgewisseld met boeiende, luchtige en positieve interviews met docenten, ouders en leerlingen.

Schoppen en Rensman hebben voor een opvallende structuur gekozen. Door een deel voor ouders én een deel voor leerlingen te schrijven, weten ze beide doelgroepen te bereiken. Het ouderdeel bevat nuttige tips voor ouders, het leerlingendeel is gericht op de praktijk. Handige, praktische en aantrekkelijke voorbeelden en uitwerkingen moeten de leerlingen extra helpen. Daarbij verwijst het ‘ouderdeel’ vaak naar het ‘leerlingendeel’, waardoor het voor de ouders makkelijker wordt hun kinderen te ondersteunen bij het werk.

De interviews, die het ‘taaie’ gedeelte onderbreken, zijn herkenbaar, voor leerling en voor ouder en maken het verhaal aantrekkelijk. Het ouderdeel bevat interviews met ouders en docenten, het leerlingendeel bevat gesprekken met leerlingen en docenten.

“En de WhatsApp-groep babbelde maar door.” “Als ik me elke keer door mijn telefoon laat afleiden, doe ik helemaal niets.” Goede tips, mooie ervaringsverhalen en goede waarschuwingen maken het boek heel realistisch. Het is niet langer een mooi verhaal van twee schrijvers, het is zoals ouders, docenten en scholieren school ervaren (hebben). Een kritische kanttekening daarbij is wel dat er betrekkelijk veel bovenbouwleerlingen aan het woord komen, terwijl dit boekje vooral geschikt lijkt voor de onderbouwleerlingen.

De huiswerkhulp is geschreven in aantrekkelijke taal. Geen lange zinnen, onnodige bijzinnen of moeilijke woorden; gewoon makkelijk! Waar het ‘ouderdeel’ wat kinderlijk aandoet als het gaat om taalgebruik, slaat deze manier van formuleren zeker aan bij jongeren. “Volgens mij is het heel handig mevrouw, alleen er staan wel veel lange stukken tekst in” oordeelde een brugklas terecht nadat ze het boekje had gezien. Waar de lange stukken tekst voor het ouderdeel een prima keuze is, zouden kleine stukjes tekst en schema’s aantrekkelijker zijn voor de leerlingen.

De manier waarop De huiswerkhulp is ingedeeld, is prettig. Na de algemene tips en “Eerste Hulp Bij Vastlopen” worden de verschillende vakken besproken. De lezer krijgt informatie over het vak, met daarbij tips en trucs! De indeling van het ‘leerlingendeel’ roept wel wat vraagtekens op. De verschillende vakken worden onderbroken door hoofdstukken als ‘presenteren’, ‘schrijfopdrachten’ en ‘aantekeningen maken’. Zorgt dit niet voor verwarring? Wellicht was een betere keuze geweest deze onderdelen vóór alle vakken te bespreken.

Al met al kan De huiswerkhulp zeker extra hulp bieden tijdens de periode op de middelbare school. De unieke combinatie, de grote hoeveelheid praktische tips en de interviews maken het boek een aanrader voor menig ouder en leerling. Om met de woorden van Schoppen en Rensman te eindigen: “… je zult ontdekken dat je resultaten beter worden. Want iedereen kan beter worden in leren. Jij dus ook!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
,
De huiswerkhulp
De huiswerkhulp
Eva Rensman, Hajo Schoppen
Paperback
2250