De Koploper
De Koploper
De Koploper
De Koploper
25.00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.

‘Al snel bleek dat Evert snel leerde en goed mee kon komen. Sterker nog, als Evert op kop kwam, ging het altijd minimaal 2 kilometer harder.’ - Henk Ruiken (fietsvriend uit Hoofddorp)

Evert van Ravensberg (Haarlem 1953 - Ouderkerk a/d Amstel 2017) was een halve eeuw topsporter. Als atleet was zijn specialisme de 3000 meter steeplechase. In zijn beste jaren leverde hij strijd met Nederlandse toppers als Hans Koeleman en Marti ten Kate. Later legde Evert zich toe op het wielrennen. Met 90 voltooide wielerklassiekers en een nauwelijks te evenaren aantal beklimmingen van Alpencols steeg hij (ver) uit boven een gemiddelde wielertoerist. Per jaar maakte deze allround sporter een ongekend aantal kilometers.

Daarnaast werkte Evert ruim 40 jaar in de ambachtelijke familiedrukkerij in het centrum van Amsterdam, waarbij een Johannisberger pers uit 1906 centraal stond. Verschillende theaterpersoonlijkheden kwamen in zijn drukkerij over de vloer. De enorme rijke geschiedenis van de Amsterdamse buitenreclame vindt zijn weerslag in de historie van deze drukkerij.

Door iedereen wordt Evert omschreven als sympathiek, vriendelijk, optimistisch en als iemand die altijd een goede portie Amsterdamse humor paraat had. Evert maakte gedurende zijn hele leven uitgebreide notities. Hierdoor kon zijn leven tot in detail gereconstrueerd worden. Dit boek is een verzameling van verhalen van mensen uit het leven van Evert gecombineerd met zijn eigen woorden. Het is daardoor een levend portret geworden.

Frank van Ravensberg (Haarlem 1960) is de jongste broer van Evert en oudatleet. Hij verzorgde eerder de teksten voor atletiekpublicaties over de historie van AV Haarlem zoals de jubileumkalender (1995), 100 Haarlemse helden (1999) en het jubileumboek (2010).

0 | 0