De kracht van de denkdieren (Prentenboek + Handleiding) (Prentenboek en handleiding voor begeleider/ouder)
88.55

2 - 3 Werkdagen

Elf denkdieren leven in peis en vree samen in hun jungle, tot ze op een dag verstoord worden in hun dagelijkse routine. Elk dier haalt het beste in zichzelf naar boven en probeert zijn kracht zo goed mogelijk in te zetten om het probleem te verhelpen. Niets lijkt echter te helpen. Kan de koning van de jungle, de motor van het executief denkproces, de anderen tijdig helpen en bijsturen?

De kracht van de denkdieren is een spannend verhaal geschreven voor lagereschool/basisschool-kinderen om hen kennis te laten maken met hun eigen executieve functies. Elk dier staat als metafoor voor een bepaalde executieve functie, die we allen nodig hebben om effectief en zelfstandig te kunnen leren, denken en handelen.Op speelse wijze worden de executieve functies uitgelegd en afgebeeld. De mooie prenten maken het geheel af om de kinderen maximaal mee te slepen in de wereld van de denkdieren (en hun executief functioneren). Dit kan zowel op individueel niveau (thuis of in therapie) als in groepsverband (in de zorg(klas) of tijdens groepstherapie).

Bij dit prentenboek hoort een praktische handleiding om ouders, leerkrachten, therapeuten en opvoeders wegwijs te maken in de wereld van de executieve functies. Elk dier (en dus elke EF) wordt hierin concreet toegelicht met tips en aandacht voor het specifiek trainen van executieve functies bij kinderen en jongeren. Neem de handleiding zeker ter hand alvorens je dit verhaal voorleest.

Lise Bauweleers(logopediste), Kristel De Bruyne en Karlien De Troeyer (ergoptherapeuten) zijn alle drie tewerkgesteld in het Centrum voor Ambulante Revalidatie Sint-Lievenspoort in Gent. Met al heel wat jaren ervaring op de teller hebben zij een unieke, kindgerichte en concrete aanpak ontwikkeld voor kinderen met zwakkere executieve functies. Deze aanpak passen zij toe in individuele en groepstherapieën, alsook geven zij hun expertise door via interne en externe vormingen.

0 | 0