De kroon Paperback

De kroon
 

Samenvatting

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had niet gedacht...Meer De kroon Lees meer

Product Informatie

Auteur

Kiera Cass

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000345205

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Selection

Deel van reeks

5

Categorie

Voordelig geprijsde boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2016

Pagina's

240

Formaat

230 x 150 x 23 mm

Vertaler

Hanneke van Soest

Samenvatting

Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had niet gedacht...Meer De kroon Lees meer

Paperback
240 pagina's
€ 15 99
eBook € 11,99

Bekijk alles van Kiera Cass
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het vijfde en laatste deel van de Selection-serie! Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt. Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.


Product Informatie

Auteur

Kiera Cass

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000345205

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Selection

Deel van reeks

5

Categorie

Voordelig geprijsde boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2016

Pagina's

240

Formaat

230 x 150 x 23 mm

Vertaler

Hanneke van Soest

Beoordelingen

‘De kroon’- Kiera Cass5 / 5

Geweldige afsluiting!

Wat een geweldig boek was dit toch. Echt een boek dat je in een ruk uitleest.

Het volgt natuurlijk weer eadlyn met al haar struggels in het besturen van ilea, haar zieke moeder, haar broertje die weg is gegaan, een onverwachte vijand, en natuurlijk de selectie nog. Het was spannend tot het eind, en zeker aan te raden aan alle young adult lezers.

Ik hoop dat iedereen net zo genoten heeft van dit boek. Het heeft zeker alles wat een young adult nodig heeft! Als je de rest van de serie hebt gelezen lees dan zeker ook deze, je zult er geen spijt van hebben!


4 / 5

DE KROON

MENING

Dit laatste deel van 'De Selectie ' is een mooie afsluiter van deze reeks. Ook dit deel heb ik met plezier gelezen. Een boek wat je in één dag uit wilt lezen en dat heb ik ook gedaan.

Het verhaal van Eadlyn gaat verder. Wie zal ze kiezen? Wat zal het volk van haar denken ? Zou ze een goede koningin worden en haar moeder, America, zal die opknappen? Weer een verhaal vol romantiek spanning en emotie. Eadlyn staat voor veel moelijke keuzes. Ze twijfelt veel aan haar zelf, als ze wel de goede keuzes maakt, zal ze haar ware gevoel moeten volgen of wat het volk van haar verlangt. Gelukkig krijgt ze steun van haar vader en moeder.

Dit deel sloot goed aan op de vorige delen. Ik vindt dit deel wel erg voorspellend, meer dan de andere delen. De karakters hun verhalen worden mooi afgesloten met dit boek, evenals de heel reeks. Er zijn nog 2 tussen boeken die ik ook zeker een keer wil gaan lezen.

Het boek ziet er net zo mooi uit als de voorgaande delen va deze reeks en past goed bij het verhaal. Ook in dit boek is het verhaal duidelijk geschreven en niet te ingewikkeld waardoor het makkelijk en fijn weg leest. De hoofdstukken zijn niet te lang, pluspunt, alleen heeft het boek 240 bladzijden, persoonlijk aan de weinige kant.

Ik zal dit boek en deze reeks aanraden onder de Young Adult lezersSTERRENIk geef dit laatste deel ☆☆☆☆BOOKLOVERSAPHIRA


4 / 5

De perfecte afsluiting van de Selectie

De schrijfstijl van Kiera Cass is net zo magisch als in alle andere boeken, waardoor je een automatisch een band krijgt met de verschillende personages. Soms duizelde het wel een beetje van al die losse verhalen van alle verschillende kandidaten. Ik had mijn favorieten, zoals de buitenlandse Henri met zijn tolk Erik (ook wel Eikko) en de zoon van Marlee, Kile. Over deze personages wist ik genoeg, maar bij de rest vergat ik soms wat ze ook alweer gedaan hadden. Een tip is dan ook om het vorige boek (De Prinses) van tevoren nog eens te herlezen.

Dit boek draait uiteraard om de liefde, maar ook om het regeren van Illéa, doordat Eadlyn in een nieuwe positie zit als regentes. Eadlyn weet dat ze niet geliefd is onder het volk en probeert op verschillende manieren te ontdekken hoe ze dit kan veranderen. Daarnaast zitten er op verschillende plekken in dit boek plottwisten om je te kunnen verrassen en vermaken, want wie gaat ze kiezen (één van de kandidaten of ligt er een kaper op de kust?) en wat zijn de verhalen achter de personages? Het boek draait dan wel om liefde, toch is het niet zoetsappig en is er een goede afwisseling.

De Kroon is een goede laatste aanvulling op de gehele serie. Met een waardig einde sluit Kiera Cass deze serie prachtig en vooral verrassend af. Dus als je alles van De Selectie hebt gelezen, twijfel dan niet.. want De Kroon is een perfecte afsluiting.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De kroon
De kroon
Kiera Cass
Paperback  240 paginas
1599