De levende erfenis van trauma transformeren – Flipover
De levende erfenis van trauma transformeren – Flipover
De levende erfenis van trauma transformeren – Flipover
De levende erfenis van trauma transformeren – Flipover
Nederlands
48
29.50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.

Help cliënten inzicht te krijgen in hun meest verwarrende en schaamtevolle traumasymptomen door gebruik te maken van verhelderende afbeeldingen en uitleg.

Het leven met trauma is ingewikkeld door de manier waarop lichaam en geest reageren. Traumatiserende gebeurtenissen voelen niet als ‘voorbij’ doordat gevoels- en lichaamsherinneringen steeds weer geactiveerd worden. Lichaam en geest blijven reageren alsof dreigingen van vroeger, toen we te jong of te machteloos waren om ons te verweren, nog steeds voortduren. Traumatiserende gebeurtenissen veroorzaken zo een ‘levende erfenis’ van symptomen.

Het kost getraumatiseerde mensen vaak moeite om woorden en informatie te verwerken, maar afbeeldingen houden hun aandacht vast. Ze gaan hun symptomen of worsteling beter begrijpen en het wordt gemakkelijker voor ze om actief deel te nemen aan de therapie.

Met deze flipover wordt psycho-educatie een relationele ervaring waarin de cliënt zich begrepen en ondersteund voelt. Cliënten krijgen meer inzicht door de wetenschappelijke kennis die met ze wordt gedeeld. Hun stabiliteit en zelfredzaamheid nemen toe en het gevoel slachtoffer te zijn van hun symptomen neemt af.

Dit gebruiksvriendelijke format is bedoeld voor interactief gebruik tijdens therapiesessies en omvat:
- 21 kleurafbeeldingen op de zijde die naar de cliënt is gericht
- Uitleg en kernpunten op elke corresponderende zijde die naar de therapeut is gericht

Voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden:
- Veelvoorkomende symptomen van trauma
- Het drieledige brein
- Hoe traumatische ervaringen herinnerd worden
- Effecten van trauma op brein en lichaam
- Ontregeling van het zenuwstelsel
- Window of tolerance
- Traumatische gehechtheid
- Verslavingen en trauma
- Dissociatieve fenomenen
- Fases van de behandeling

Deze flipover is gebaseerd op het boek 'De levende erfenis van trauma transformeren'.

Janina Fisher, PhD, is gediplomeerd klinisch psycholoog. Ze is lid van de raad van bestuur van de Trauma Research Foundation. In het verleden was ze adjunct-onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute, supervisor voor de EMDR International Association, docent aan Harvard Medical School en voorzitter van de New England Society for the Treatment of Trauma and Dissociation. Internationaal staat ze bekend als deskundige op het gebied van traumabehandeling. Ze is ook de auteur van 'Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma' en schreef samen met Pat Ogden 'Sensorimotor Psychotherapy'.

0 | 0

  • : Janina Fisher
  • : Uitgeverij Mens!
  • : 9789463160605
  • : Nederlands
  • : Paperback
  • : 48
  • : juni 2022
  • : 861
  • : 327 x 244 x 18 mm.
  • : Eetstoornissen en therapie; Interpersoonlijke communicatie en vaardigheden; Psychologie; Psychologie: emoties; Psychopathologie; Psychotherapie; Trauma en shock; Verslaving en therapie