De Vliegenvanger Gebonden

september 2011 11 recensies
De Vliegenvanger
 

De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risicos in het leven probeert te omzeilen. Houd God voor ogen en je gulp gesloten Met dit advies wordt de Limburgse...... Meer

Gebonden
480 pagina's
€ 1795

Paperback € 14,50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Ravelli
Haal je bestelling op en betaal in de winkelKies jouw Bruna winkel
1 werkdag -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting


De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risicos in het leven probeert te omzeilen. Houd God voor ogen en je gulp gesloten Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs. De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze dubbele fout wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog. Hij besluit charlatan te worden alleen al vanwege het woord en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven. Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli. Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.- De Telegraaf Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump Rik Felderhof

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Product Informatie

Auteur Ravelli
Taal Nederlands
Uitgever Ronde Tafel, SU De
ISBN 9789081401210
Productsoort Boek
Categorie Nederlandse literatuur
Leeftijd Volwassenen
Verschenen september 2011
Pagina's 480
Formaat 228 x 146 x 49 mm

Beoordelingen

‘De Vliegenvanger’- Ravelli2 / 5

Recensie

t boek begint mooi....maar door de vele belevenissen van Peter(de vliegenvanger) wordt het eigenlijk een ophoping van verschiilende aparte verhalen ..zit je ergens net middenin..ga je weer op naar zn volgende belevenis.Het viel mij tegen;k had meer van dit boek verwacht


5 / 5

Recensie

Wat een ophef over een boek vol losse flodders c.q. verhalen. Zeker geen aanrader. Stukken uit het boek lijken meer verzinsels dan op waarheid te berusten.
Ik heb er geen binding mee.


5 / 5

Recensie

Super mooi boek. Ik werd helemaal meegezogen in het verhaal. Heb het al aan een paar mensen cadeau gedaan en tot nu toe was iedereen enthousiast. Aanraderrr!


5 / 5

Recensie

De coming soon site van dit boek alleen al is briljant! www.devliegenvanger.nl Je kunt er een sneak preview ontvangen, zien hoelang het nog duurt voor het uitkomt en de sfeer die gecreeerd wordt is ook top! Volgens mij nog nooit gedaan bij boeken... Veebelovend!


5 / 5

Recensie

Ook ik heb het boek net uit, maar vind het geen aanrader. Het is een vermakelijk verhaaltje, wat naar mijn zin op momenten te licht en te makkelijk is geschreven. Met feiten alleen kun je geen boek schrijven, het fictieve verhaal eromheen is vaak te toevallig en te makkelijk. Veel losse onderwerpjes die niet één geheel vormen maar een aaneenschakeling van verhalen.
Al met al wordt er te hoog van de toren geblazen over dit boek van Rik Felderhof /Ravelli.Checklist

Bruna is dé plek voor al jouw schoolspullen

  • Agenda's
  • Schoolspullen voor in je etui
  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Woordenboek en Bosatlas
  • Collegeblok, post-it en printpapier
  • Snelhechter, tabblad en opbergmap
  • Samenvatting en examenbundel
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

Bij aankoop van een agenda tot 40 euro korting bij Walibi Holland

Koop een schoolagenda en ontvang tot 40,- korting op een dag #Hardgaan in Walibi Holland. Bij aankoop van je agenda ontvang je een boekenlegger, hiermee krijg je 10,- korting op een Walibi ticket. De voucher is geldig voor maximaal 4 personen. Maar dat is nog niet alles. Ook staat op de boekenlegger een unieke code waarmee je kans maakt op kaarten voor Out of Control in Walibi Holland. Doe mee en maak 2x kans op 2 kaarten + een meet & greet met Jebroer of KD Soundsystem! Ga naar www.bruna.nl/hischool-actie om deel te nemen.  

Promo HiSchool Alt Text