Dianetics Professionele Cursus Lezingen
210.00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De meeste complete beschrijving van de ARC-driehoek.
"Verder werk en onderzoek naar emotie zal ons ongetwijfeld nog meer begrip daarvan opleveren. Op dit moment hebben we echter een bruikbare kennis van emotie. We kunnen gebruiken wat we weten, en bereiken er resultaten mee. Als we meer weten, zullen we veel betere resultaten kunnen behalen, maar op dit moment kunnen we al Releases en Clears maken. Als we emotie als ingekapselde levenskracht beschouwen en ons aan de genoemde algemene grondregels houden om haar te releasen, zullen we met elke preclear bijzonder grote vooruitgang boeken; jazeker, het op deze manier releasen van emotie zal ons de meest opmerkelijke vorderingen bezorgen." - L. Ron Hubbard

Door de publicatie op 9 mei 1950 van Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand, heeft Ron niet alleen voorzien in het handboek voor de Dianetics procedure, maar ook de richting aangegeven voor toekomstige research om betere en snellere resultaten te kunnen krijgen. En inderdaad werd er op de laatste bladzijden van dat eerste boek op aangedrongen om de bestaande techniek verder te verbeteren:
"We hebben hier iets wat niet eerder heeft bestaan, namelijk een wetenschap
van het verstand die onveranderlijk resultaten oplevert. De methoden om haar toe te passen kunnen eigenlijk alleen nog maar verfijnd worden."
Om te voorzien in de training van auditors en de daarbij benodigde cases waarop die verfijnde technieken getoetst konden worden, werden er binnen drie weken na de eerste publicatie van het boek een Dianetics Research Stichting en een school opgericht. Toch bleek de opvangmogelijkheid al bijna direct ontoereikend vanwege de overweldigende vraag naar instructie, waarbij lezers van Dianetics die zich voor de cursus wilden inschrijven letterlijk op het grasveldje in Ron's voortuin in Elizabeth, New Jersey, kampeerden. En hoewel ze uitweken naar ruimere accommodaties, waren zelfs deze in slechts een paar weken alweer te klein. En zo ging het verder, letterlijk week na week, maand na maand, waarbij de kranten correct beschreven hoe Dianetics zich als een "lopend vuurtje" van de ene kust naar de andere verspreidde.
En zo kwam het dat Ron een tweede hoofdkwartier oprichtte aan de Westkust van Amerika, in Los Angeles in Californië. Vanaf dat moment reisde LRH stelselmatig van de ene kust naar de andere - om zijn doorbraken te presenteren aan die eerste dianetici - elke dag, heet van de naald, 135 lezingen in 150 dagen.
En hoewel iedere vooruitgang in die reeks dat doel van Clear weer een stukje dichterbij bracht, kreeg men in november 1950 datgene te zien wat Ron als de volgende mijlpaal beschreef van Dianetics - de exacte anatomie en bron van emotie zelf. Het boek Dianetics bevatte reeds een Grafische Voorstelling van het Voortbestaanspotentieel op de vier drijfveren, waardoor een Toonschaal van emotie werd gepresenteerd. Maar, zoals Ron zou aankondigen, was de beschrijving van die Schaal tweedimensionaal, en wat hij nu ontdekt had werd in drie dimensies uit de doeken gedaan. Die ontdekking was de driehoek van Affiniteit, Realiteit en Communicatie (ARC).
Wanneer men die in de praktijk bracht, omvatte die werkelijk alles - van elk aspect van auditing tot aan de intermenselijke betrekkingen en het Leven zelf. De eerste aankondiging van deze doorbraken, en hoe die konden worden toegepast, werd in november 1950 gedaan in de nu legendarische Los Angeles
Professionele Cursus.
In deze serie komen onderwerpen aan de orde als de Toonschalen van Affiniteit, Realiteit en Communicatie, ARC en de Drijfveren, en de Tabel van Toegankelijkheid, waarin auditors erop werden gewezen hoe ze aan een case moesten beginnen op zijn weg naar boven. En niet alleen werd er met deze onderwerpen de laatste hand gelegd aan de Dianetics procedure uit Boek Eén* en werden hiermee de puntjes op de i gezet, maar hierdoor werd bovendien de

0 | 0