Dokter luister nou!
Dokter luister nou!
Dokter luister nou!
Dokter luister nou!
14.95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Dokter Luister Nou! is het indringende verhaal van Henk Decker over hoe macht en machteloosheid, falen en lijden in een ziekenhuis hand in hand kunnen gaan. Henk Decker gaat als actieve zelfstandige man het ziekenhuis in voor een "standaard" operatie en komt er letterlijk als een gebroken man weer uit, met alle dramatische gevolgen van dien. Het is een persoonlijk verhaal dat scherp alle thema's die op dit moment in de zorg spelen bloot legt. Met dit indringende maar vooral ook aangrijpende boek, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, doet de schrijver een appel op alle betrokkenen in de gezondheidszorg om toch vooral de belangen van de patiënt centraal te stellen!
In Dokter Luister Nou! wordt schrijnend zichtbaar wat de gevolgen voor patiënten kunnen zijn van bezuinigingen en het voorschrijven van het "in protocollen denken". Met tot gevolg medische specialisten die tot verkeerde diagnoses komen
en, daar waar andere oplossingen soms meer voor de hand liggen, onnodige operaties uitvoeren. Dat de kosten binnen
de gezondheidszorg hierdoor juist nodeloos hoog oplopen
en dit zelfs ten koste van de gezondheid van een patiënt
kan gaan, is een paradox die de schrijver in dit boek vanuit patiëntperspectief pijnlijk blootlegt.
Dokter Luister Nou! is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal en is geschreven om de zorgsector nog meer bewust te maken van het belang van de patiënt en de gevolgen die een verkeerde diagnose kan hebben. Daarnaast is Dokter Luister Nou! vooral ook een indringend verhaal dat recht je hart in gaat.

0 | 0