Donkertest Paperback

Donkertest
 
Bliyoo

Ook te lezen met Bliyoo-abonnement

Onbeperkt digitaal lezen voor € 9,95 p/m


Donkertest Een erotisch drieluik waarin de zonde, beginnend met de oerzonde, eindigt in de hel. Geïnspireerd door het Hooiwagen-drieluik van de Nederlandse kunstschilder Jheronimus Bosch. Hoe verhoudt zich de paradijselijke... Meer Donkertest

Paperback
311 pagina's
€ 19 95
eBook € 9,99

Bekijk alles van Iris Pinson
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 
 

Samenvatting


Donkertest Een erotisch drieluik waarin de zonde, beginnend met de oerzonde, eindigt in de hel. Geïnspireerd door het Hooiwagen-drieluik van de Nederlandse kunstschilder Jheronimus Bosch. Hoe verhoudt zich de paradijselijke onschuld tot de schuld? Lila, Péar en Victoria Van Gelre zijn drie zussen die het voor elkaar hebben. Ze zijn aantrekkelijk om te zien, hoog-intelligent, welbespraakt en ze hebben een grote aantrekkingskracht op mannen met status. Maar de dames zijn kritisch en ze zijn alleen ontvankelijk voor mannen van goede afkomst, die ook wat te spenderen hebben. De drie meiden weten niet beter. Van jongs af aan heeft hun moeder Margret, die een succesvolle Eurocommissaris is, alles in het werk gesteld om haar dochters van een bevoorrechte start in het leven te voorzien. Victoria wordt in het studentenleven van Wichita USA geadoreerd om haar Europese aristocratische attitude. Als taxateur bij Kingston Real Estate doorloopt Lila een met goud bekleed carrièrepad. Hun zus Péar is een talentvolle zwemster die met haar prestatiedrang alles op alles zet om bij de Olympische spelen de beoogde gouden medaille te incasseren. De Van Gelre familie staat synoniem voor de allegorische voorstelling rondom een hooiwagen, waar iedereen gretig zijn aandeel probeert te bemachtigen. Helaas wordt de kar voortgetrokken door demonen, die langzaam de nietsvermoedende door het hooi verblinde familie in de richting van de afgrond trekt. De hoogwaardigheidsbekleders zijn niet de onpartijdige hulpbronnen, waardoor de zondenaars één voor één over een brug de hel worden binnengeleid.

Product Informatie

Auteur

Iris Pinson

Taal

Nederlands

Uitgever

Pinson Publisher

ISBN

9789082192964

Productsoort

Boek

Categorie

Bliyoo , Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

311

Formaat

230 x 150 x 18 mm

Beoordelingen

‘Donkertest’- Iris Pinson5 / 5

Verrassing

De Donkertest van Iris Pinson is weer een verrassing en niet een roman waar er al zoveel van zijn.
De manier waarop de dochters van Margret worden beschreven is meesterlijk. Je krijgt gelijk hekel aan die tuttebellen.
Vooral die hautaine Victoria die in Amerika denkt dat ze daar even het verschil kan maken met haar Europese afkomst. Het idiote is dat ze niet eens doorheeft dat ze in handen van een loverboy is gevallen die haar aan het werk zet.
Het mooiste vond ik dat ze aan haar held Don Johnson werd voorgesteld dat in werkelijkheid een viezerik was met een criminele achtergrond.
Zoals op de achterflap van het boek is beschreven staat De Van Gelre familie synoniem voor de allegorische voorstelling rondom een hooiwagen, waar iedereen gretig zijn aandeel probeert te bemachtigen. In het verhaal komt dat duidelijk naar voren en langzaam maar zeker worden de demonen zichtbaar die de kar met de Van Gelre familie naar de afgrond trekken.
Dat mensen zo verblind kunnen zijn door hun ijdelheid en hebzucht en niet door hebben dat ze zelf bij de neus worden genomen.


4 / 5

Donkertest – Iris Pinson

Een gedurfde roman waarin de Hooiwagen van Jeroen Bosch als inspiratie is gebruikt.

De hoofdpersonages beschikken over de karaktereigenschappen van de hoofdzonden. In het verhaal zijn locaties beschreven die echt bestaan en situaties die in bedrijven voorkomen. Realistische en geloofwaardige gegevens. De ontknoping in Denver vond ik een mooi sluitstuk van deze roman.

<< Sander grinnikte in zichzelf toen hij uit het raampje van het vliegtuig keek dat kort ervoor op Denver International Airport USA was geland. De witte punten van het dak van terminal weerspiegelde de met sneeuw bedekte Rocky Mountains. >>

Donkertest is een constructief verhaal met een unieke invalshoek. Helaas blijven de van Gelre’s van deze wereld behept met een dwangmatige hang naar macht. Mooi vond ik hoe de satar, die de kar trekt arocratische nepouders opvoert om geloofwaardig over te komen.

<< Isabella nam plaats aan tafel en gebaarde naar Lila en Sander dat ze ook plaats konden nemen. Met een elegant gebaar pakte ze de antieke zilveren theepot op en vroeg geaffecteerd of ze thee lustten. Beiden knikten en Isabella schonk de thee in. Voordat Philip aan de tafel ging zitten, pakte hij een bonbon van de schaal en stak deze in zijn mond.
‘Philip! De gasten gaan voor,’ zei Isabella bestraffend.
‘Lieverd, met wat hier op de tafel staat, kun je een heel weeshuis voeden.’ >>

De manier waarop het afsluitende hoofdstuk was beschreven had ik nog niet eerder gelezen. Apart, maar volledig in lijn met de Hooiwagen van Jeroen Bosch.

<< Miel opende zijn koffertje en haalde er een rapport uit. Hij overhandigde het aan Margret, die het aanpakte en er gelijk doorheen bladerde.
Miel zag aan haar houding dat ze al lezende de moed verloor. Met een harde klap gooide ze het rapport op de tafel neer.
‘Dit is fraude Miel. Ga op zoek naar Victoria. Ik betaal je niet voordat je haar hebt gevonden.’ >>

Mijn eindoordeel is: Een heerlijk weglezende roman. Een mooie invalshoek door het drieluik “De hooiwagen” als metafoor te gebruiken.
Vier sterren!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Donkertest
Donkertest
Iris Pinson
Paperback  311 paginas
1995