Doodsangst Paperback

Doodsangst
 

Samenvatting

'Doodsangst'( 'Need You Dead') is het nieuwe deel in de Roy Grace-serie van Peter James waarvan alle delen afzonderlijk te lezen zijn. 'Peter James is een van de beste thrillerschrijvers van dit moment.' - Karin Slaughter ...Meer Doodsangst Lees meer

Product Informatie

Auteur

Peter James

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein Romans & Spanning

ISBN

9789026144967

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Roy Grace

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

384

Formaat

228 x 150 x 31 mm

Samenvatting

'Doodsangst'( 'Need You Dead') is het nieuwe deel in de Roy Grace-serie van Peter James waarvan alle delen afzonderlijk te lezen zijn. 'Peter James is een van de beste thrillerschrijvers van dit moment.' - Karin Slaughter ...Meer Doodsangst Lees meer

Paperback
384 pagina's
€ 19 99
eBook € 4,99
9,99

Bekijk alles van Peter James
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Doodsangst'( 'Need You Dead') is het nieuwe deel in de Roy Grace-serie van Peter James waarvan alle delen afzonderlijk te lezen zijn. 'Peter James is een van de beste thrillerschrijvers van dit moment.' - Karin Slaughter Kapster Lorna Belling wordt dood aangetroffen in haar bad. Inspecteur Roy Grace komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Is het haar man, tegen wie Lorna onlangs aangifte deed wegens huiselijk geweld? Of haar minnaar, eveneens een man met gewelddadige trekjes? Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst gaat ontmoeten. Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld 'Hoofdpersoon Roy Grace mag dan wel niet de doorsnee rechercheur zijn (geen drankprobleem, geen overgewicht), hij is wel de meest geloofwaardige.' - The Times


Product Informatie

Auteur

Peter James

Taal

Nederlands

Uitgever

De Fontein Romans & Spanning

ISBN

9789026144967

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Roy Grace

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2018

Pagina's

384

Formaat

228 x 150 x 31 mm

Beoordelingen

‘Doodsangst’- Peter James4 / 5

4,5/5* Een aanrader!

Doodsangst is het dertiende deel in de reeks over inspecteur Roy Grace. Maar ieder boek is een op zichzelf staand verhaal waardoor je de delen afzonderlijk kunt lezen. Het leven van Roy Grace van de afdeling Zware Criminaliteit loopt als een rode draad door alle delen. Laat je er vooral niet van weerhouden in te stappen in deze prachtige serie omdat er genoeg terugkijkjes zijn om het spoor niet bijster te raken.

Wanneer kapster Lorna Belling dood wordt aangetroffen in haar bad is het niet meteen duidelijk of het moord was, een ongeluk of zelfmoord. Maar inspecteur Roy Grace bijt zich vast in deze zaak en komt er al snel achter dat de lijst potentiële verdachten lang is. Maar de zaak is niet de enige uitdaging voor Roy Grace. Hij is er recent achter gekomen dat hij de vader is van de tienjarige Bruno. Een jongen die hij nu voor het eerst zal ontmoeten. Hij komt ook meer te weten over zijn overleden vrouw Sandy en haar familie.

De bomaanslag bij het Grand Hotel in de Engelse kustplaats Brighton op 12 oktober 1984 die in werkelijkheid ook plaats heeft gevonden heeft indirect te maken met protagonist Roy Grace. Zijn vader was een van de agenten die de premier en haar echtgenoot naar een veilige plek bracht.
Roy Grace gelooft sterk in het toeval. Keer op keer wordt hij niet door dit geloof teleurgesteld. Ook nu weer niet.

Doodsangst begint op 14 april en eindigt op 1 mei van datzelfde jaar. Boven de lekker korte hoofdstukken staat de datum vermeld waarop dat stuk van het verhaal zich afspeelt. Soms is dat uit het gezichtspunt van twee verschillende personen. Dat levert dan twee hoofdstukken op met dezelfde datum.
Maar er blijven natuurlijk genoeg vraagtekens:
'Ik zal er alles aan doen om te voorkomen dat ik word ontmaskerd en dat mijn leven verwoest wordt. Álles wat ervoor nodig is.'

Wat geschreven wordt is zonder meer geloofwaardig. Je zult de hoofdpersonen in je hart kunnen sluiten omdat ze zo realistisch worden neergezet door de auteur.
Voor in het boek staan plattegronden afgebeeld van zowel Sussex als Brighton, zodat je het verhaal en de bewegingen van de personages op de voet kunt volgen.
Peter James komt ook deze keer weer met een grote verrassing op de proppen.

"Peter James schrijft beeldend en boeiend. Doodsangst blijft spannend tot het eind en je weet dan alleen maar dat je snel meer wilt lezen over inspecteur Roy Grace, Cleo en zeker ook over Bruno." - Graag Gelezen


5 / 5

VERSLAVEND GOED!!

Alweer het dertiende deel in de Roy Grace-serie van Peter James. En er mogen er wat mij betreft nog tig bijkomen!
Zoals hierboven ook al is aangegeven is ieder deel best afzonderlijk te lezen, ieder boek heeft een vers verhaal. Behalve dan het persoonlijke leven van Inspecteur Roy Grace, dat loopt als een rode draad verweven door alle boeken. En als nerd zou ik dan lekker gewoon bij het begin beginnen en genieten van alle verhalen/drama/ellende maar ook liefde en vreugde in zijn leventje ;-)

Moordonderzoeken zijn een soort legpuzzel, je kunt wel duizend stukjes hebben maar het past allemaal maar op één manier in elkaar. En soms zie je door de bomen het bos niet meer en heb je hier en daar wat hulp nodig.
Zo ook Inspecteur Roy Grace. Omdat hij pas te horen heeft gekregen dat hij een zoontje van 10 jaar heeft, waarvan hij het bestaan niet kende, die hij moet gaan ophalen in Duitsland stelt hij tijdelijk een vervanger voor hem aan. Adjudant Guy Batchelor. Samen doen ze onderzoek naar de moord op Lorna Belling.
Deze dame wordt met de regelmaat van de klok mishandeld door haar man. Ze houdt er ook een minnaar op na die ze ontmoet in een schamel flatje dat ze huurt. Als ze er achter komt dat zelfs haar minnaar haar bedriegt en in werkelijkheid al anderhalf jaar tegen haar liegt is ze klaar met alles en iedereen en wil naar haar zus. Maar dat gaat ze dus niet redden, haar moordenaar heeft een andere agenda.
Roy Grace en Guy Batchelor en hun team van Zware Criminaliteit staan voor een raadsel. Hoeveel verdachten kun je hebben? Een gewelddadige man. Een onbekende minnaar. En als klap op de vuurpijl ook nog iemand die Lorna per mail bedreigde. Maar er is er nog een die in the picture is, een verdachte waarvan ze met zijn allen sprakeloos worden. Is deze het spoor bijster of wordt hij op de een of andere manier erin geluisd? Retespannend allemaal!!

Bruno, Roy's zoon, komt bij hem, zijn vrouw Cleo en hun kleine zoontje Noah wonen. Het lijkt of hij wat in zichzelf gekeerd is. Maar dat is ook niet raar voor een kind van 10 dat compleet uit zijn vertrouwde wereldje wordt gehaald. Of steekt er toch meer achter de woorden van Bruno's moeder Sandy (Roy's ex) als ze hem een laatste briefje schrijft? …

Mysterieus en vaag.
Maar tijdens het lezen van Doodsangst kreeg ik een naar onderbuikgevoel en letterlijk kippenvel. IETS klopt er niet met deze Bruno …
Net als je bedenkt dat je weer met een gerust hart aan het einde bent komt hij dus weer met een cliffhanger van heb ik jou daar ... tenenkrommend!
En verdorie, ik kan dus weer niet wachten tot het volgende deel uitkomt!

VERSLAVEND GOED!!
Beeldend schrijven is een kunst – daar is Peter James een ster in.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Doodsangst
Doodsangst
Peter James
Paperback  384 paginas
1999