• NextPrevious

Eerste hulp bij ongevallen en het rechtHet zwaard van Damocles? Heeft de hulpverlening iets te vrezen van Vrouwe Justitia?

Kies uitvoering
Aantal
9.95
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Eerstehulpverlening door betrokken burgers is onontbeerlijk voor een samenleving. De bereidheid hulp te verlenen blijkt uit de dagelijkse praktijk. Toenemende juridisering van diezelfde samenleving roept wel steeds meer vragen op. Vooral rond het fenomeen aansprakelijkheid. In de rechtspraktijk is tot dusverre geen aansprakelijkheid toegewezen aan de reddende burger voor schade bij het slachtoffer. Althans, voor zover er geen sprake was van wangedrag, roekeloosheid, of opzettelijke benadeling. Ook hier gaat de uitdrukking 'behaalde resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst". Niettemin, voor de goedwillende hulpvaardige burger is er geen reden tot veel vrees. Er zijn meerdere vragen die een rol kunnen spelen naast de genoemde aansprakelijkheid. Moet ik altijd helpen, mag ik altijd helpen, hoever moet ik gaan, ben ik een professional als ik gecertificeerd ben, hoe verhouden burger en professionele hulpverlening zich tot elkaar? Aan de hand van zeven praktische, waargebeurde, situaties komen in dit boek diverse aspecten van eerste hulp en wetgeving aan bod. Telkens wordt een korte beschrijving gegeven van een reële (ongeval)situatie. Vervolgens wordt dit in een brede context geplaatst met zowel hulpverleningsfeiten als juridische aspecten.

Productinformatie

Auteur
B.A.J. JongejanA. ten HaveH.A.J. de Jong
Uitgever
Het Oranje Kruis
Taal
Nederlands
ISBN
9789077259146
Productsoort
Boek
Uitvoering
Paperback
Categorie
BoekenNederlandse boekenStudieboekenRechtRecht algemeen
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
12/15/2017
Aantal pagina's
60
Formaat
235 x 171 x 7 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken