Goedzo en de Zoeker Paperback

Goedzo en de Zoeker

Samenvatting

Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende...Meer Goedzo en de Zoeker Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gerd Goris

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Macc

ISBN

9789078437451

Productsoort

Boek

Categorie

Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

239

Formaat

213 x 153 x 16 mm

Samenvatting

Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende...Meer Goedzo en de Zoeker Lees meer

Paperback
239 pagina's
€ 16 95

Bekijk alles van Gerd Goris
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende criminelen zit achter hem aan en hulp moet uit een onverwachte hoek komen om de eenvoudige huisknecht te redden. Het toeval wilt echter dat hij achter een vreselijk plan komt dat het gehele koninkrijk naar de rand van de afgrond kan brengen. Samen met de koning, zijn magisch begaafde dochter Mi ra, de jonge vechtjas Joris en de dronkaard Kantatis zijn ze gedwongen om te vluchten voor de macht van de Leugen en zijn trawanten. De enige hulp om deze groeiende macht te breken, lijkt die van een koppige waterdraak te zijn. Het gif van de Leugen verspreidt zich echter razendsnel onder de bevolking en heeft nagenoeg iedereen al in zijn ban. Zullen Goedzo en zijn vrienden in staat zijn om deze verschrikkelijke vijand te verdrijven zonder zelf ten onder te gaan? Over de auteur: Gerd Goris (1986) ontdekte het plezier van schrijven toen hij in zijn kinderjaren avonturenverhalen verzon en deze met behulp van een ouderwetse typemachine op papier zette. Grote namen als Tolkien en Feist wakkerden zijn literaire verbeelding aan. Hij beleeft veel plezier aan het schrijven en haalt er ook vaak kracht uit. Met zijn debuut Goedzo en de Zoeker hoopt hij de lezer een verhaal te schenken dat boeit, ontspant en plezier of troost biedt voor wie zoekt.


Product Informatie

Auteur

Gerd Goris

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Macc

ISBN

9789078437451

Productsoort

Boek

Categorie

Fantasy

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2018

Pagina's

239

Formaat

213 x 153 x 16 mm

Beoordelingen

‘Goedzo en de Zoeker’- Gerd Goris3 / 5

'GOEDZO EN DE ZOEKER' een fijn jeugdboek.

Mijn eerste indruk: de cover heeft een mooie afbeelding van een kasteel en een draak. Hierdoor ziet het boek er aantrekkelijk uit voor de jeugdige lezers. Mijn zoon zou hem gelijk oppakken in de winkel. Het boek bevat 238 pagina's wat een goede hoeveelheid is voor deze leeftijdscategorie. Dit geld ook voor de prijs van het boek.

Het verhaal: de schrijfstijl van Gerd is makkelijk en vlot geschreven. Dit zorgt er voor dat het verhaal goed leest voor de jeugdige lezers. Het verhaal is in een sprookjesachtige setting, dit gaf mij een soort van Efteling-gevoel. De personages hadden voor mij meer uitgewerkt mogen zijn. Ik zou me dan beter in hun kunnen verplaatsen en ze zouden meer tot hun recht komen. Het verhaal is in het Vlaams geschreven, dit is totaal niet storend. Dit boek is leuk om te lezen met op zijn tijd een fijne dosis avontuur en spanning. Ik kon mij goed in de wereld van Goedzo inleven door de duidelijke beschrijvingen. Dit verhaal geeft het gevecht van goed en kwaad goed weer en ik kijk uit naar meer werk van deze schrijver.

Dit boek zal ik zeker aanraden aan de jeugdige lezers.STERRENIk geef dit boek 3,5 sterrenBOOKLOVERSAPHIRA


2 / 5

Fantasy maar weinig diepgang in personages

Originele review komt van mijn blog hillybillybeauty.nl

Van uitgeverij Macc ontving ik een tijdje geleden het fantasy boek ‘Goedzo en de Zoeker’ van Gerd Goris. Een debuut van een Vlaamse schrijver die in zijn kinderjaren al avonturenverhalen verzon. Dit maakte mij nieuwsgierig! De cover is vrij donker, maar duidelijk te zien is de blauwe draak die in het verhaal ook zal voorkomen. Neem daarbij aparte namen van de personages en plaatsen en een hoop magie en je hebt de ingrediënten voor een fantasy verhaal!

Achterflap
“Op een dag krijgt de eenvoudige huisknecht Goedzo van zijn meester de opdracht naar de stad Zonnaven te reizen en daar zo snel mogelijk met de koning te spreken. De weg naar Zonnaven blijkt echter gevaarlijker dan gedacht. Een bende criminelen zit achter hem aan en hulp moet uit een onverwachte hoek komen om de eenvoudige huisknecht te redden.
Het toeval wilt echter dat hij achter een vreselijk plan komt dat het gehele koninkrijk naar de rand van de afgrond kan brengen. Samen met de koning, zijn magisch begaafde dochter Mira, de jonge vechtjas Joris en de dronkaard Kantatis zijn ze gedwongen om te vluchten voor de macht van de Leugen en zijn trawanten.
De enige hulp om deze groeiende macht te breken, lijkt die van een koppige waterdraak te zijn. Het gif van de Leugen verspreidt zich echter razendsnel onder de bevolking en heeft nagenoeg iedereen al in zijn ban. Zullen Goedzo en zijn vrienden in staat zijn om deze verschrikkelijke vijand te verdrijven zonder zelf ten onder te gaan?”
***
Een fantasy verhaal welke ook veel elementen heeft van een sprookje. Het verschil tussen goed en kwaad komt duidelijk naar voren in het verhaal. Dit is dan ook een rode draad door het verhaal heen. De sprookjes sfeer komt ook erg naar voren door de beeldende manier van schrijven van de setting waar het verhaal zich telkens afspeelt. Dit vond ik erg leuk om te lezen omdat je je dan ook goed kan inleven in de wereld.
Daarentegen vond ik het dan wel weer jammer dat de personages vrij oppervlakkig bleven. Ze kregen weinig diepgang en ik hoopte dat dit gedurende het verhaal wat meer zou gebeuren, maar helaas. Dit is voor mij wel een belangrijk punt in een boek, personages moeten mij gaan boeien waardoor ik geboeid blijf tijdens het lezen. Ik merkte al vrij snel dat ik mijn aandacht echt bij het boek moest houden om geboeid te blijven.
Dat Gerd Goris een Vlaamse auteur is merk je wel bepaald taalgebruik in het verhaal. Dit stoorde mij verder niet en het verhaal blijft begrijpelijk.
De acties die Goedzo en zijn kameraden tijdens het verhaal moeten ondernemen waren momenten in het verhaal die het verhaal een boost gaven. Deze waren goed en uitgebreid beschreven en maakten nieuwsgierig.
‘Goedzo en de Zoeker’ zal lezers die niet al teveel diepgang van personages verwachten prima kunnen boeien. Voor mij een minder boeiend boek omdat de personages niet zijn blijven hangen en daarmee het verhaal grotendeels ook niet helaas.


2 / 5

Schrijfstijl beviel me niet

GoedZo is een simpele jongen, die met liefde elke dag alle klusjes voor zijn meester doet. Maar op een dag zegt zijn meester dat zijn einde is gekomen. GoedZo erft zijn bibliotheek en moet nog een keer een klusje opknappen voor zijn meester. Hij moet de koning een belangrijke boodschap brengen. Onderweg komt hij in veel gevaarlijke situaties terecht. Naarmate zijn tocht voortgaat, voelt hij veel druk op zijn schouders. De slechte toekomst van het rijk, kan hij het voorkomen ?

Dit boek gaat over goed en kwaad. En leugens. Kunnen Goedzo en zijn vrienden dit verschrikkelijke lot keren?

Er zit veel magie in het boek ,door Mira bijvoorbeeld. Grote valken,prachtige wezens waar je mee kunt vliegen .

Verwarrend vond ik het gebruik van de naam Goedzo in combinatie met dienjongen en jongeman. Het is dezelfde persoon. Maar het creëerde zo meer afstand met zijn personage op deze manier. Jammer.

De draak vind ik enorm leuk… eigenwijs en goedgebekt. De stukjes van deze waterdraak vond ik erg leuk. Mijn favoriete personage is dan ook de draak. Deze laat zich goed kennen en ik kreeg er een band mee. Herkende veel in zijn karakter. De karakterisering is vrij vlak, er gebeuren best veel dingen, maar ik wil de personages echt leren kennen.

Het duurt wel een tijdje voordat je de cover kunt plaatsen… Maar dat is een scène uit het boek.

Ik kreeg geen band met hoofdpersonage GoedZo, doordat ik niet echt in het verhaal kon komen…………..

Mooie lange zinnen die ik soms een paar keer moest lezen, om te begrijpen wat ik nu las. Het is beeldend geschreven. Maar ik kwam niet in het verhaal, door de schrijfstijl. Ik kon daar niet aan wennen. Jammer als dat, je uit een verhaal blijft houden.

De Schrijfstijl is in mijn ogen best deftig en dat is mijn ding niet. Dat is altijd jammer. Ik kon mijn draai er niet in vinden. Maar iedereen ervaart een boek anders.

Typische Vlaamse uitspraken. Bv jullie zijn zo’n schatjes… Dat vind ik wel leuk en Vlaams heeft altijd zijn charme!

Cijfer 5 , dat is net geen 3*** Dus. 2.5***


4 / 5

Fantasy als een sprookje

Samenvatting
Goedzo is dienaar van de Zoeker Diederic. De Zoeker is een persoon die de toekomst kan voorspellen. Goedzo krijgt op een dag de taak om de leugen te bestrijden. Hij moet hiervoor naar de koning van Zonnaven. Het verloop van zijn missie wordt stukje bij beetje duidelijk. Goedzo moet het opnemen tegen Beerd die erop uit is om aan de macht te komen. Hij moet talloze gevaren doorstaan in een poging zijn missie tot een goed einde te brengen.

Leeservaring
Het boek leest lekker weg. Je wordt meegenomen in een mooi fantasy avontuur. Aan het taalgebruik in het boek is te merken dat een Vlaamse auteur het geschreven heeft. Sommige dingen worden net iets anders verwoord als dat we in Nederland gewend zijn. Dit is echter geen probleem, het is duidelijk wat er bedoeld wordt.
De personages zijn niet heel uitgebreid uitgewerkt wat betreft hun karakter. Het is wel duidelijk wat hun komaf is en wat de rol is die ze spelen in dit avontuur. Een typisch fantasy figuur is de draak die ook in dit boek voorkomt en een belangrijke rol speelt. Het is mooi weergegeven hoe hij eruit ziet. Ook de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt is goed voor te stellen. De namen van de personages zijn mooi gekozen en passen prima bij het verhaal.
Het verhaal leest als het ware als een sprookje. Het wordt als het ware aan je verteld. Je beleeft hierdoor het verhaal niet uit de ogen van een bepaald personage maar vanuit het geheel. Een soort helicopterview waarin je het totaal goed overziet. Een mooi verhaal dat zeker de moeite waard is.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Goedzo en de Zoeker
Goedzo en de Zoeker
Gerd Goris
Paperback  239 paginas
1695