Het Cheeta-mysterie Paperback

Het Cheeta-mysterie

Samenvatting

Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat...Meer Het Cheeta-mysterie Lees meer

Product Informatie

Auteur

Han Peeters

Taal

Nederlands

Uitgever

ClusterEffect

ISBN

9789462171046

Productsoort

Boek

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

augustus 2018

Pagina's

170

Formaat

210 x 148 x 16 mm

Samenvatting

Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat...Meer Het Cheeta-mysterie Lees meer

Paperback
170 pagina's
€ 18 95
eBook € 8,99

Bekijk alles van Han Peeters
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Robin de Graaf en zijn ouders verheugden zich op een leuk dagje uit. Helaas liep het anders en belandden ze in een nachtmerrie. Voor hun neus stapten mensen uit de auto. Ze waren zich er ogenschijnlijk niet van bewust dat jachtluipaarden gevaarlijke roofdieren zijn. Robin maakte er een filmpje van en zette het op zijn youtube-kanaal. De verbijstering was groot en het filmpje ging viral. De familie belegde een persconferentie om alle vragen zoveel mogelijk in één keer te beantwoorden. Wereldwijd werd het een hot item en in de media werd het aan veel talkshowtafels besproken. Het had grote impact en er werden zelfs doodsbedreigingen geuit. Het werd Robin kwalijk genomen dat hij het filmpje had gemaakt en de verbazing over de wandeling tussen de cheeta's verlegde zich naar verontwaardiging ten opzichte van de filmer, wat meer bizar was dan het voorval zelf. Slechts één man, schrijver Han Peeters, zag het als een promotiestunt en kwam ermee in het Brabants Dagblad, waarna de moeder contact met hem opnam met tot gevolg: een verrassende speurtocht naar het verhaal achter het incident.


Product Informatie

Auteur

Han Peeters

Taal

Nederlands

Uitgever

ClusterEffect

ISBN

9789462171046

Productsoort

Boek

Categorie

Populair

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

augustus 2018

Pagina's

170

Formaat

210 x 148 x 16 mm

Beoordelingen

‘Het Cheeta-mysterie’- Han Peeters5 / 5

Meer dan een leuk verhaal

In Het Cheetah Mysterie gebruikt Han Peeters het bekende filmpje van de “Franse familie” die uitstapt tussen de luipaarden als basis en maakt er zijn eigen verhaal omheen. Het zou zo maar waar kunnen zijn, want het is niet onwaarschijnlijker dan dat gewone mensen zo maar uitstappen tussen wilde dieren. Hij heeft er in elk geval een onderhoudend verhaal van gemaakt. Op ongeveer tweederde van het boek gaat het boek over op de ik-persoon en krijgen we het verhaal van de filmer zelf te horen: hij vertelt over zijn achtergrond en hoe hij het gebeuren en alle commotie er om heen ervaren heeft. Het boek is meer dan alleen een leuk verhaal: het laat zien hoe een filmpje viral kan gaan, hoe snel we een mening vormen (over de filmer en het “Franse gezin”) en vervolgens het leven van de filmer en zijn familie compleet overhoop gegooid wordt. Het geeft aan dat je niet alles moet geloven wat je ziet, en zeker niet meteen iemand veroordelen via internet, wat tegenwoordig veel te gemakkelijk gebeurt. In de woorden van Peeters zelf is het thema “het spanningsveld tussen de filmer, het publiek, de media, de faction-schrijver en de ethiek in de mediawetenschappen” en daarmee ook de persvrijheid die ons allemaal aangaat. Een aanrader.


4 / 5

Het cheeta-mysterie

Het filmpje over een Frans gezin die in de Beekse bergen uitstapten bij de jachtluipaarden, dat in mei 2018 veelvuldig in het nieuws is geweest vormde de basis van dit boek ‘het Cheeta-mysterie.’ Dit filmpje zorgt ervoor dat je al snel in het verhaal zit. Je kan je een beter beeld bij vormen. De introductie van sommige personages duurt soms wat lang. Hierdoor is het niet altijd meteen duidelijk wat voor een rol ze spelen in het verhaal.

Het boek geeft antwoorden op de vragen die je als lezer krijgt bij de verschillende personages, Waarom stopt Robin niet met filmen, waarom waarschuwt hij het Franse gezin niet? Ook lees je hoe het Franse gezin de dag in het park ervaart.

Het Cheeta-mysterie van schrijver Han Peeters leest makkelijk weg en je leert de personages goed kennen.


4 / 5

Het cheeta-mysterie

Robin de Graaf en zijn ouders hadden een familie-uitje gepland waar ze zich enorm op verheugden. Maar op de dag zelf gebeurde er iets wat een grote impact had, waardoor hun leven veranderde in een nachtmerrie. Tijdens hun autorit door een wildpark stapte plotseling een Frans gezin uit de auto die zich er klaarblijkelijk niet van bewust waren dat jachtluipaarden gevaarlijke roofdieren zijn.

Robin filmde het hele gebeuren en zetten het op zijn youtube-kanaal. Het ging viral en inmiddels is het 7,5 miljoen maal bekeken, wat Robin niet had voorzien. Het leverde een golfstroom aan reacties op en het zette zijn leven en dat van zijn ouders volledig op zijn kop.

De cover geeft de juiste impressie weer van waar het verhaal om draait, waardoor je je ook op die plek waant.

Het boek bestaat uit twee verhaallijnen. Het begint met Lex Arenberg-Lotharingen, een oude bekende uit de boeken van Han Peeters. Lex is lid van een Broederschap en de basis voor het verhaal wordt gelegd. Het tweede verhaallijn speelt zich in Moldavië en later in Reims waarin de zigeuner Malev Rotari de hoofdrol speelt.

De personages in deze twee verhaallijnen zijn heel verschillend en als lezer vraag je je af wat hun bij elkaar brengt en waarom? Op al deze vragen krijg de lezer intrigerende antwoorden..

Het filmpje van het Franse gezin dat achterna werd gezeten door jachtluipaarden vormde de basis van dit verhaal. Han Peeters zag dat het om een reclamestunt ging en bouwde er op zijn geheel eigen wijze een verhaal omheen .

Het cheeta-mysterie is een faction-verhaal geworden wat ik met veel plezier heb gelezen, waarin tevens plaats is voor humor en der onontbeerlijke vrijheid van meningsuiting.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het Cheeta-mysterie
Het Cheeta-mysterie
Han Peeters
Paperback  170 paginas
1895